Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ZielonaMgielka pisze:Pelna strata i lekki slippage na SL. Dobry dowod na to ze zawsze warto miec ustawiony SL.
widocznie goldmany podejrzały twoją pozycje :lol: , mogłeś się zahedżować na złotku jeśli masz opłacalny spread
nie wiem jak ze złotem fundamentalnie ale jakbym zakładał w tygodniowym okresie zmianę ceny to trzymałbym się zdania i grał pod to

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

pr7emo pisze:
ZielonaMgielka pisze:Pelna strata i lekki slippage na SL. Dobry dowod na to ze zawsze warto miec ustawiony SL.
widocznie goldmany podejrzały twoją pozycje :lol: , mogłeś się zahedżować na złotku jeśli masz opłacalny spread
nie wiem jak ze złotem fundamentalnie ale jakbym zakładał w tygodniowym okresie zmianę ceny to trzymałbym się zdania i grał pod to
Nic sie na to nie poradzi... Straty to czesc tradingu :). Osobiscie Nie widze sensu w "hedgowaniu" bo po usunieciu jednej nogi masz dokladnie taka sama strate jak w przypadku stosowania SL. Niebawem pewnie pojawia sie nastepne okazje do zagrania.

Pozdro

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ZielonaMgielka pisze:
pr7emo pisze:
Nic sie na to nie poradzi... Straty to czesc tradingu :). Osobiscie Nie widze sensu w "hedgowaniu" bo po usunieciu jednej nogi masz dokladnie taka sama strate jak w przypadku stosowania SL. Niebawem pewnie pojawia sie nastepne okazje do zagrania.
według mnie ma głębszy sens, teraz mam S na edka, i biorę elki jak fala się nadarzy, equity rośnie a maleje ewentualny zakres do zdobycia, o stratach nie ma mowy, lepiej mi balansować obie pozycje od dokonywania wyboru czy wchodzić teraz czy zaraz, to zależy od techniki gry,na mojej już straciłem kilka depozytów, teraz już wiem niektóre rzeczy

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

pr7emo pisze: według mnie ma głębszy sens, teraz mam S na edka, i biorę elki jak fala się nadarzy, equity rośnie a maleje ewentualny zakres do zdobycia, o stratach nie ma mowy, lepiej mi balansować obie pozycje od dokonywania wyboru czy wchodzić teraz czy zaraz, to zależy od techniki gry,na mojej już straciłem kilka depozytów, teraz już wiem niektóre rzeczy
Ty hedgujesz a ja zamykam i otwieram ponownie. Skutek ten sam :)
Jesli z ciasnym SL jestem w stanie zarobic 1-3R to nie widze powodu dla ktorego mialbym sie przejmowac okazjonalnymi stratami. Jesli ktos gra rozsadnie i zarabia nie zbierajac po drodze 15 nog stosujac "hedging" to tylko pogratulowac :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

ZielonaMgielka pisze:Wlasnie opisywalem wykres Zlota :) Czekam na test okolicy 1735 zanim zaczne wchodzic w dluga.

http://screencast.com/t/P02TDRenBerd
Siem,

pytanie mam :) Stop loss był posadzony pod tą dużą świecą czy pod dołeczkiem lokalnym (1h)

Pzdr:)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Shadi pisze: pytanie mam :) Stop loss był posadzony pod tą dużą świecą czy pod dołeczkiem lokalnym (1h)
Witaj Shadi,

http://screencast.com/t/rNlOiFdvC

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:
Shadi pisze: pytanie mam :) Stop loss był posadzony pod tą dużą świecą czy pod dołeczkiem lokalnym (1h)
Witaj Shadi,

dzięki czaję chyba. Teraz moja uwaga nie wiem czy się przyda czy nie.. ale od nadmiaru wiedzy głowa Cię zapewne nie rozboli ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Shadi pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Witaj Shadi,

dzięki czaję chyba. Teraz moja uwaga nie wiem czy się przyda czy nie.. ale od nadmiaru wiedzy głowa Cię zapewne nie rozboli ;)
Dokladnie tak jak zaznaczyles...Te silne swiece D1 ktore zamykaja sie na oporach badz wsparciach czesto sa odwracane nastepnego dnia. To ze dzis wsparcie zostalo przebite bez wiekszej reakcji jest dosyc rzadkim zjawiskiem przy takim ukladzie PA. Jak widac wystarczy jeden instytucjonalny sell aby calkowicie zmienic order-flow :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze: Jak widac wystarczy jeden instytucjonalny sell aby calkowicie zmienic order-flow :)
Ta, pewnie jakiś misio się potknął i nie ten guzik nacisnął ;) Swoją drogą jak utrzymamy się tak do piątku - te poziomu lub niżej to ja czarno widzę longi na złocie - ale to tylko moje widzi mi się.

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

ZielonaMgielka pisze:
ZielonaMgielka pisze:
ZielonaMgielka pisze:Wlasnie opisywalem wykres Zlota :) Czekam na test okolicy 1735 zanim zaczne wchodzic w dluga.

http://screencast.com/t/gxku470e
Wlasnie mi odpalil Buy limit na zlocie. W ciagu 2 nastepnych godzin sytuacja powinna sie wyjasnic.
Pelna strata i lekki slippage na SL. Dobry dowod na to ze zawsze warto miec ustawiony SL.
Zaloze sie ze aktualnie nie ma tam zadnej plynnosci :)

http://screencast.com/t/P02TDRenBerd
I jak ktoś gdzieś jeszcze napisze, że gra bez SL i dobrze mu idzie to :563:

ODPOWIEDZ