Zmniejszenie obciążeń podatkowych z pomocą fundacji / trusta

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Zmniejszenie obciążeń podatkowych z pomocą fundacji / tr

Nieprzeczytany post autor: Marius »

Phoenix_phx pisze:Kombinujecie aż chce mi sie śmiać. Bez wychodzenia z domu możecie nie płacić podatków zgodnie z prawem.
...jeśli zarabiasz poniżej kwoty wolnej od podatku - 3000 lub trudnisz się nierządem :mrgreen:

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Marius pisze:Żeby płacić naprawdę niskie podatki trzeba mieć cetryfikat rezydencji raju podatkowego a żeby taki certyfikat dostać to trzeba mieć tam nieruchomość lub ją od kogoś wynajmować.
jako osoba fizyczna tak
jako podmiot gospodarczy już nie
możesz mieć rezydencje RP a posiadać spółki w "raju"
płacąc przy tym mniejsze podatki niz powinieneś
dopiero gdy chcesz sobie wypłacić "opodatkowane" zyski zmieniasz rezydenture
to jest prosta kalkulacja kosztowa
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie ważne gdzie spółka jest zarejestrowane tylko to skąd jest zarządzana. Jeśli masz nominowanego dyrektora to UKS bardzo łatwo udowodni przed sądem że ten dyrektor jest fikcyjny, np. jeśli się okaże że "zarządza" 10.000 spółek wtedy UKS ma takiego delikwenta na widelcu bo nie da się zarządzać 10.000 spółek.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

to akurat nie problem mysle ze wielu chetnych by sie znalazlo na takie stanowisko :D

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Jeśli znajdziesz zaufaną osobę która mieszka gdzieś na Seszelach to OK ale oszustów nie brakuje.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Marius pisze:Nie ważne gdzie spółka jest zarejestrowane tylko to skąd jest zarządzana. Jeśli masz nominowanego dyrektora to UKS bardzo łatwo udowodni przed sądem że ten dyrektor jest fikcyjny, np. jeśli się okaże że "zarządza" 10.000 spółek wtedy UKS ma takiego delikwenta na widelcu bo nie da się zarządzać 10.000 spółek.
Marius,jak Ty to sobie wyobrażasz?.Napisz.
Kupujesz bank na Szeszelach który stanowi odrębną osobowość prawną od Ciebie,zarządzasz nim przez serwery w Londynie.
Dlaczego Ty jako osoba fizyczna masz płacić podatki ?.Wyjaśnij to.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Dlatego że będę musiał wykazać skarbówce skąd mam pieniądze na jedzenie, na ubrania, na książki dla dzieci, na rachunki za kablówkę itd. a jeśli powiem że to od firmy w prezencie to dostanę odpowiedź typu "zdaniem organu tłumaczenie nie zasługuje na uwagę albowiem uznaje się je za niewiarygodne" i dowalą podatek karny 75% + mandat 30.000 za kombinowanie.

zz
Maniak
Maniak

Marius pisze:Dlatego że będę musiał wykazać skarbówce skąd mam pieniądze na jedzenie, na ubrania, na książki dla dzieci, na rachunki za kablówkę itd. a jeśli powiem że to od firmy w prezencie to dostanę odpowiedź typu "zdaniem organu tłumaczenie nie zasługuje na uwagę albowiem uznaje się je za niewiarygodne" i dowalą podatek karny 75% + mandat 30.000 za kombinowanie.
Nie zrozumieliśmy się,oczywiście że w takiej sytuacji ten bank Tobie wypłaca jakąś pensję potrzebną do życia dla Ciebie,oczywiście musisz od tej wypłaconej pensji zapłacić podatek w Polsce.
Mnie chodziło o to że kupujesz bank na Szeszelach // a nie jest to wielki problem wbrew pozorom..//,obsługujesz go z serwerów np. w Londynie ,chodzi Tobie np. o przechowywanie i pomnażanie Twojego majątku oraz kumulowaniu reinwestycjii bez tych wszystkich pierdół z tym związanych itp.
W Polsce też jest to prawnie możliwe do zrobienia,jednak trzeba mieć z 30-60 mln zł ponieważ musi być założony fundusz.
Prosiłbym abyś do tego się odniósł.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ja wiem o co zz chodzi
dopuki podmiot z raju nie wypłaca zysków a tylko płaci pensje to jest wszystko w porzadku
Twoja własna firma zatrudnia ciebie jako doradce i wypłaca pensje - doradzasz z Polski płacisz normalne podatki
ale akumulujesz zysk w raj do takiego stopnia
ze opłaca sie wrescie poniesc koszty zwiazane z rezydentura
i w swietle prawa wypłacić sobie zysk za wszystkie lata bez podatku
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

zz
Maniak
Maniak

TARKIN pisze:ja wiem o co zz chodzi
dopuki podmiot z raju nie wypłaca zysków a tylko płaci pensje to jest wszystko w porzadku
Twoja własna firma zatrudnia ciebie jako doradce i wypłaca pensje - doradzasz z Polski płacisz normalne podatki
ale akumulujesz zysk w raj do takiego stopnia
ze opłaca sie wrescie poniesc koszty zwiazane z rezydentura
i w swietle prawa wypłacić sobie zysk za wszystkie lata bez podatku
TARKIN,pochwała za zrozumienie tego trudnego tematu poszła dla Ciebie ... :P

Dokładnie TARKIN.
Oczywiście,jeżeli bylibyśmy społeczeństwem Obywatelskim i nie byłoby to dostępne TYLKO dla elit posiadających 30-60 mln zł w Polsce,lecz dla każdego obywatela to byłoby z mojego punktu widzenia OK.... :564: i nie trzeba by się w takich tematach zagłębiać.... :oops:

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ