DayTrading: Poniedziałek 26.11.2012
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Poniedziałek 26.11.2012
nie musisz starać się być zgryźliwy...możesz napisać coś mądrego - chętnie poczytają wszyscy...a co do odbicia fali to wystarczy użyć narzędzi do pomiaru fal i zniesień i będziesz wiedział od czego się odbić może.. a jeśli nie wiesz do czego służą to chętnie pomogę
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
wcale nie jestem, to ty nie masz tolerancji do nowo poznanych osób, mógłbyś na swoim wykresie umieścić jakieś argumenty za odwróceniem kursu, dlaczego trend h1 miałby być kontynuowany?atlanticos pisze:nie musisz starać się być zgryźliwy...możesz napisać coś mądrego - chętnie poczytają wszyscy...a co do odbicia fali to wystarczy użyć narzędzi do pomiaru fal i zniesień i będziesz wiedział od czego się odbić może.. a jeśli nie wiesz do czego służą to chętnie pomogę
Tak z niczego raczej nie docisną, chociaż w piątek taki numer zrobili z popytem na euro ale to był piątek no i jakieś tam newsy z EU. Teraz się bujam z domknięciem mojej S-ki na edziumolmomas pisze:chyba że hamburgiery podaż docisną

Planuj Trejd, Trejduj Plan
Peter_FX pisze:Tak z niczego raczej nie docisną, chociaż w piątek taki numer zrobili z popytem na euro ale to był piątek no i jakieś tam newsy z EU. Teraz się bujam z domknięciem mojej S-ki na edziumolmomas pisze:chyba że hamburgiery podaż docisnązakładam jednak że wielu pro-traderów weszło za wcześnie w S-ki więc muszą trochę zejść żeby dać szansę wyjść na zero.
no, w tym przypadku się na historii opieram,

a fajna korekta by się przydała
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
- atlanticos
- Maniak
choćby dlatego że brak jest jakichkolwiek przesłanek do dalszej zwyżki...Grecja nawet jeśli dostanie jakieś drobniaki to nie rozwiąże jej problemów, dziś dowiedzieliśmy się że sprawa klifu utknęła - może uda się ją ruszyć, ale samo "może" to dla rynków z przegrzanymi wskaźnikami raczej za mało, sprawa budżetu wiemy jak się skończyła, w Japonii nowe wybory, w Hiszpanii jeśli będzie koalicja partii które wygrały wybory to zacznie się sajgon z Katalonią - z czego tu się cieszyć i nastrajać pozytywnie? Jak słyszę że edek dojdzie do 1.3170 albo może nawet do 1.35 bo traktuje to jako pobożne życzenia Gwiazdkowe
- klimokrates
- Pasjonat
1.2979 jest opór H8 można było grać S, potem wsparcie na 1.2954 i L i teraz opór na 1.2987 i 1.3003 rozszerzona fala 5Peter_FX pisze:Tak z niczego raczej nie docisną, chociaż w piątek taki numer zrobili z popytem na euro ale to był piątek no i jakieś tam newsy z EU. Teraz się bujam z domknięciem mojej S-ki na edziumolmomas pisze:chyba że hamburgiery podaż docisnązakładam jednak że wielu pro-traderów weszło za wcześnie w S-ki więc muszą trochę zejść żeby dać szansę wyjść na zero.

-- Dodano: pn 26-11-2012, 14:51 --
spójrz na M5 i powiedz mi co to za przesłankaatlanticos pisze:choćby dlatego że brak jest jakichkolwiek przesłanek do dalszej zwyżki...
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
QE3 QE3 QE3atlanticos pisze:choćby dlatego że brak jest jakichkolwiek przesłanek do dalszej zwyżki...Grecja nawet jeśli dostanie jakieś drobniaki to nie rozwiąże jej problemów, dziś dowiedzieliśmy się że sprawa klifu utknęła - może uda się ją ruszyć, ale samo "może" to dla rynków z przegrzanymi wskaźnikami raczej za mało, sprawa budżetu wiemy jak się skończyła, w Japonii nowe wybory, w Hiszpanii jeśli będzie koalicja partii które wygrały wybory to zacznie się sajgon z Katalonią - z czego tu się cieszyć i nastrajać pozytywnie? Jak słyszę że edek dojdzie do 1.3170 albo może nawet do 1.35 bo traktuje to jako pobożne życzenia Gwiazdkowe
Przypominam że Ben drukuje 40mld USD co miesiąc, Grecja to pikuś, dopóki Niemcy za piwo płacą w euro a Ben drukuje dolce to ja jestem długoterminowo byczkiem na euro i niedźwiadkiem na dolcu.
Planuj Trejd, Trejduj Plan
- atlanticos
- Maniak
długoterminowo... to perspektywa kilku miesięcy a nie tygodni... poza tym Ben w końcu przestanie drukować a czkawka jaka jest Grecja będzie się odbijała latami bo oni chcieliby dalej żyć ponad stan ale żeby Europa im za to płaciła 

coś będzie się działo za niedługo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.