Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
MIMI
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: MIMI »

Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowy, chciałem zapytac: czy W Banku WBK można otworzyć KONTO , żeby zagrać forex. bo mam rachunek osobisty w tym banku, więc wpłaty i wypłaty to praktycznie natychmiast. Na razie mam 1 konto w TMS, ale chciałem dodatkowe konto, czasem można porównac. Dziękuję!

-- Dodano: 23 lis 2012, 11:51 --

Mieszkam w W-wie, Ochota. Ktoś może mi podac adres, tel. B. Dziękuję!

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MIMI pisze:Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowy, chciałem zapytac: czy W Banku WBK można otworzyć KONTO , żeby zagrać forex. bo mam rachunek osobisty w tym banku, więc wpłaty i wypłaty to praktycznie natychmiast. Na razie mam 1 konto w TMS, ale chciałem dodatkowe konto, czasem można porównac. Dziękuję!

-- Dodano: 23 lis 2012, 11:51 --

Mieszkam w W-wie, Ochota. Ktoś może mi podac adres, tel. B. Dziękuję!

Tutaj masz wątek BZWBK:

http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads

Jeśli chcesz porównywać oferty to nie musisz nic zakładać. Tu masz spredy na żywo wielu brokerów:
http://forex-nawigator.biz/forum/dm-bzw ... 20726.html

Uwaga. Niektórzy brokerzy prowizję mają wliczoną w spread, inni nie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

husale
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: husale »

Dzięki wszystkim za odpowiedź, trochę zostałem wprowadzony w błąd ale doszedłem do konsensusu. Czyli mając na koncie 2000zł zawierając pozycję z 330zł dpozytu, przy niekorzystnej inwestycji, wpierw pieniądze będą pobierane z konta. Jeśli tam się skończą to z depozytu 10% i broker zamyka konto. Przynajmniej tak jest w alior banku.
Oczywiście jak wcześniej pisaliście jest możliwy nawet debet.

w23s92
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: w23s92 »

Witam

Mam takie pytanie jeśli otworzę transakcje, która zaliczy spadek poniżej wartości mojego konta to co się dzieje? Broker zamyka transakcje, czy jak?. Głównie chodzi mi o brokera instaforex i plus500.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

w23s92 pisze:Witam

Mam takie pytanie jeśli otworzę transakcje, która zaliczy spadek poniżej wartości mojego konta to co się dzieje? Broker zamyka transakcje, czy jak?. Głównie chodzi mi o brokera instaforex i plus500.

Wybór brokerów powiedzmy nie najlepszy.

Niemniej jednak stronę wcześniej jest pytanie o taką sytuację w Alior Banku.

Natomiast poza ekstremalnymi sytuacjami pozycją są zamykane zanim konto zostanie wyzerowane.

Ekstremalna sytuacja to bardzo duży ruch i poślizg przy zamykaniu - natomiast u takich brokerów raczej nie ma się co przejmować. Prawdopodobieństwo, że Twoje konto zejdzie na minus jest praktycznie żadne.
Od Traderów dla Traderów

JemPasztetową
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JemPasztetową »

Dzieńdobry.

Chciałem się najuprzejmiej zapytać o jakieś linki/materiały dotyczące rynków surowcowych, a najkonkretniej ropy, jeszcze dokładnie mówić benchmarku WTI. Chodzi mi o charakterystykę tego rynku, wpływ czynników makroekonomicznych, politycznych i innych (nawet ataku krabów mutantów na rurociągi) na bieżącą wartość kontraktu etc. Przepraszam, jeżeli pytanie uraziło kogokolwiek swoim truizmem i brakiem formalnego języka trejderów, przydadzą się jakieś 2-3 linki, potem myślę samemu będę kopał dalej.

Z góry dziękuje za odpowiedź!

pozdrawiam forumowiczów, Zdzisław H.

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Witam!

Co prawda jeśli chodzi o sam forex, to już nie tak początkujący, ale o US tak. Otóż wiem, że należy płacić podatki z forex, ale czy coś mnie czeka, jak nie zrobię tego przy małych sumach?
Są to 100-150 zł będące na koncie od początkowej sumy 100 zł. Jest to Admiral Markets a podpięte konto bankowe, to konto internetowe BZ WBK.

Słyszałem, że o ile ktoś trzeci takiej osoby nie podpierdzieli ( np. wścibski sąsiad ), a suma będzie mała, to urząd tego nie będzie " widział ".

Broker chyba nie daje jakiś zmianek o moim koncie urzędowi skarbowemu od tak jako rutyna?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Erykos pisze:Witam!

Co prawda jeśli chodzi o sam forex, to już nie tak początkujący, ale o US tak. Otóż wiem, że należy płacić podatki z forex, ale czy coś mnie czeka, jak nie zrobię tego przy małych sumach?
Są to 100-150 zł będące na koncie od początkowej sumy 100 zł. Jest to Admiral Markets a podpięte konto bankowe, to konto internetowe BZ WBK.

Słyszałem, że o ile ktoś trzeci takiej osoby nie podpierdzieli ( np. wścibski sąsiad ), a suma będzie mała, to urząd tego nie będzie " widział ".

Broker chyba nie daje jakiś zmianek o moim koncie urzędowi skarbowemu od tak jako rutyna?

Broker nie daje. Nic Cię nie czeka. A w najgorszym przypadku musisz oddać 80% zysku. W przypadku 50zł gra nie warta świeczki. Niemniej jednak, jeśli planujesz "karierę" na FX warto przetestować rozliczenia z taką kwotą, żeby później się nie naciąć.
Od Traderów dla Traderów

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Ale skąd US miałby informacje, że nie rozliczyłem tych pieniędzy? Nie są duże. Gdyby do banku wpłyneło lub wypłyneło z 10 000 zł to rozumiem, ale na takim koncie internetowym, nawet jest limit do 5k i to nie jest pełnoprawne konto ( nawet karty nie ma i możliwości skrzystania z bankomatu czy płatności w sklepie fizycznym ).

Tak więc zapewne nie będą mieli pretensji?

JemPasztetową
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: JemPasztetową »

Jeszcze raz chciałem się zapytać o rynki surowcowe - jakieś linki do stron, pdf-ów, cokolwiek. Pytanie może głupie, ale to jest właściwy dział od głupich pytań, nieprawdaż?

Błagam o pomoc,
z wyrazami najuniżeńszego szacunku
Zenon

ODPOWIEDZ