Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem nowy, chciałem zapytac: czy W Banku WBK można otworzyć KONTO , żeby zagrać forex. bo mam rachunek osobisty w tym banku, więc wpłaty i wypłaty to praktycznie natychmiast. Na razie mam 1 konto w TMS, ale chciałem dodatkowe konto, czasem można porównac. Dziękuję!
-- Dodano: 23 lis 2012, 11:51 --
Mieszkam w W-wie, Ochota. Ktoś może mi podac adres, tel. B. Dziękuję!
Jestem nowy, chciałem zapytac: czy W Banku WBK można otworzyć KONTO , żeby zagrać forex. bo mam rachunek osobisty w tym banku, więc wpłaty i wypłaty to praktycznie natychmiast. Na razie mam 1 konto w TMS, ale chciałem dodatkowe konto, czasem można porównac. Dziękuję!
MIMI pisze:Witam wszystkich serdecznie!
Tutaj masz wątek BZWBK:
http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
Jeśli chcesz porównywać oferty to nie musisz nic zakładać. Tu masz spredy na żywo wielu brokerów:
http://forex-nawigator.biz/forum/dm-bzw ... 20726.html
Uwaga. Niektórzy brokerzy prowizję mają wliczoną w spread, inni nie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Dzięki wszystkim za odpowiedź, trochę zostałem wprowadzony w błąd ale doszedłem do konsensusu. Czyli mając na koncie 2000zł zawierając pozycję z 330zł dpozytu, przy niekorzystnej inwestycji, wpierw pieniądze będą pobierane z konta. Jeśli tam się skończą to z depozytu 10% i broker zamyka konto. Przynajmniej tak jest w alior banku.
Oczywiście jak wcześniej pisaliście jest możliwy nawet debet.
Oczywiście jak wcześniej pisaliście jest możliwy nawet debet.
Witam
Mam takie pytanie jeśli otworzę transakcje, która zaliczy spadek poniżej wartości mojego konta to co się dzieje? Broker zamyka transakcje, czy jak?. Głównie chodzi mi o brokera instaforex i plus500.
Mam takie pytanie jeśli otworzę transakcje, która zaliczy spadek poniżej wartości mojego konta to co się dzieje? Broker zamyka transakcje, czy jak?. Głównie chodzi mi o brokera instaforex i plus500.
w23s92 pisze:Witam
Wybór brokerów powiedzmy nie najlepszy.
Niemniej jednak stronę wcześniej jest pytanie o taką sytuację w Alior Banku.
Natomiast poza ekstremalnymi sytuacjami pozycją są zamykane zanim konto zostanie wyzerowane.
Ekstremalna sytuacja to bardzo duży ruch i poślizg przy zamykaniu - natomiast u takich brokerów raczej nie ma się co przejmować. Prawdopodobieństwo, że Twoje konto zejdzie na minus jest praktycznie żadne.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Bywalec
Dzieńdobry.
Chciałem się najuprzejmiej zapytać o jakieś linki/materiały dotyczące rynków surowcowych, a najkonkretniej ropy, jeszcze dokładnie mówić benchmarku WTI. Chodzi mi o charakterystykę tego rynku, wpływ czynników makroekonomicznych, politycznych i innych (nawet ataku krabów mutantów na rurociągi) na bieżącą wartość kontraktu etc. Przepraszam, jeżeli pytanie uraziło kogokolwiek swoim truizmem i brakiem formalnego języka trejderów, przydadzą się jakieś 2-3 linki, potem myślę samemu będę kopał dalej.
Z góry dziękuje za odpowiedź!
pozdrawiam forumowiczów, Zdzisław H.
Chciałem się najuprzejmiej zapytać o jakieś linki/materiały dotyczące rynków surowcowych, a najkonkretniej ropy, jeszcze dokładnie mówić benchmarku WTI. Chodzi mi o charakterystykę tego rynku, wpływ czynników makroekonomicznych, politycznych i innych (nawet ataku krabów mutantów na rurociągi) na bieżącą wartość kontraktu etc. Przepraszam, jeżeli pytanie uraziło kogokolwiek swoim truizmem i brakiem formalnego języka trejderów, przydadzą się jakieś 2-3 linki, potem myślę samemu będę kopał dalej.
Z góry dziękuje za odpowiedź!
pozdrawiam forumowiczów, Zdzisław H.
Witam!
Co prawda jeśli chodzi o sam forex, to już nie tak początkujący, ale o US tak. Otóż wiem, że należy płacić podatki z forex, ale czy coś mnie czeka, jak nie zrobię tego przy małych sumach?
Są to 100-150 zł będące na koncie od początkowej sumy 100 zł. Jest to Admiral Markets a podpięte konto bankowe, to konto internetowe BZ WBK.
Słyszałem, że o ile ktoś trzeci takiej osoby nie podpierdzieli ( np. wścibski sąsiad ), a suma będzie mała, to urząd tego nie będzie " widział ".
Broker chyba nie daje jakiś zmianek o moim koncie urzędowi skarbowemu od tak jako rutyna?
Co prawda jeśli chodzi o sam forex, to już nie tak początkujący, ale o US tak. Otóż wiem, że należy płacić podatki z forex, ale czy coś mnie czeka, jak nie zrobię tego przy małych sumach?
Są to 100-150 zł będące na koncie od początkowej sumy 100 zł. Jest to Admiral Markets a podpięte konto bankowe, to konto internetowe BZ WBK.
Słyszałem, że o ile ktoś trzeci takiej osoby nie podpierdzieli ( np. wścibski sąsiad ), a suma będzie mała, to urząd tego nie będzie " widział ".
Broker chyba nie daje jakiś zmianek o moim koncie urzędowi skarbowemu od tak jako rutyna?
Erykos pisze:Witam!
Broker nie daje. Nic Cię nie czeka. A w najgorszym przypadku musisz oddać 80% zysku. W przypadku 50zł gra nie warta świeczki. Niemniej jednak, jeśli planujesz "karierę" na FX warto przetestować rozliczenia z taką kwotą, żeby później się nie naciąć.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ale skąd US miałby informacje, że nie rozliczyłem tych pieniędzy? Nie są duże. Gdyby do banku wpłyneło lub wypłyneło z 10 000 zł to rozumiem, ale na takim koncie internetowym, nawet jest limit do 5k i to nie jest pełnoprawne konto ( nawet karty nie ma i możliwości skrzystania z bankomatu czy płatności w sklepie fizycznym ).
Tak więc zapewne nie będą mieli pretensji?
Tak więc zapewne nie będą mieli pretensji?
-
- Bywalec
Jeszcze raz chciałem się zapytać o rynki surowcowe - jakieś linki do stron, pdf-ów, cokolwiek. Pytanie może głupie, ale to jest właściwy dział od głupich pytań, nieprawdaż?
Błagam o pomoc,
z wyrazami najuniżeńszego szacunku
Zenon
Błagam o pomoc,
z wyrazami najuniżeńszego szacunku
Zenon