DayTrading: Piątek 23.11.2012
Re: DayTrading: Piątek 23.11.2012
Dzisiaj, a właściwie wczoraj zaczął się w USA Black Friday. Łopatologicznie widzę to tak: Spotkanie UE nic nie da a Ameryka ma szał zakupów więc USD do góry Euro down. Ale to dopiero jak Hamburgery zaczną. :]
popyt po ifo już ochłonął, inwestorzy zajrzeli na wykresy średnioterminowe i okazuje się że Niemcy są w stagnacji, zaraz wybicie w dół z tej kosolidacji
indeks euro już nie rośnie jak w poprzednich dniach
indeks euro już nie rośnie jak w poprzednich dniach
Rogalski:
O ile perspektywa zwyżki w okolice 1,2940-70 dla EUR/USD najpóźniej do początku przyszłego tygodnia jest realna, biorąc pod uwagę to, że rejon 1,2880 w zasadzie nie stanowi już poważnego oporu, to do skutecznego ataku na barierę 1,30 może nie dojść tak szybko – rynek może znaleźć sobie pretekst właśnie w wiadomościach z Hiszpanii. Nie oznacza to jednak, iż ostatecznie w grudniu nie zobaczymy okolic 1,3140-70 oglądanych we wrześniu i październiku b.r.
O ile perspektywa zwyżki w okolice 1,2940-70 dla EUR/USD najpóźniej do początku przyszłego tygodnia jest realna, biorąc pod uwagę to, że rejon 1,2880 w zasadzie nie stanowi już poważnego oporu, to do skutecznego ataku na barierę 1,30 może nie dojść tak szybko – rynek może znaleźć sobie pretekst właśnie w wiadomościach z Hiszpanii. Nie oznacza to jednak, iż ostatecznie w grudniu nie zobaczymy okolic 1,3140-70 oglądanych we wrześniu i październiku b.r.
martell, czyli będziemy tam gdzie będziemy
lub bedzie powyżej 1,31 ale nie zdziwię się jeśli będziemy też poniżej 1,28
i jesteśmy gdzieś tak 250 pipek powyżej otwarcia roku 2012

i jesteśmy gdzieś tak 250 pipek powyżej otwarcia roku 2012
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 12:10 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Rogalski się rzadko myli. Ale teraz zapowiada dalsze wzrosty mimo, że już długo rosło. Ja na razie mam pozamykane pozycje, bo nie wiem co robić. Wykresy sugerują korektę, a dzisiaj stop loss zamknął mi krótką pozycję ze stratą.BOCZEK pisze:martell, czyli będziemy tam gdzie będziemylub bedzie powyżej 1,31 ale nie zdziwię się jeśli będziemy też poniżej 1,28
liczę na up z tej konsoli
zobaczymy

tak patrze na kabla to raczej S tp1 + 30 pipek
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
skoro nikt nie wie co robić i nawet menago zaniemówił
to pozostaje poczekać na jakiś impuls

a pod co jeśli można wiedzieć?tafams pisze:liczę na up z tej konsolizobaczymy
tak se będzie szło laikowato zgodnie z kanałem w nieskończoność?
mogliby jaką formację made
Kiwi jest w ciekawym miejscu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.