ZL LT SR FIBO
Re: ZL LT SR FIBO
Na edku w nocy był zajebisty setup, dzisiaj tez z podwójnego szczytu można było po pare p zebrać, ale nic ciekawego nie było.
Z góry przepraszam jeśli nie masz ochoty czytać takich komentarzy, ale mimo to pozwolę sobie pokazać Ci coś na co powinieneś moim zdaniem zwrócić uwagę, zwłaszcza jeśli zabierasz się za wejście na korektę.ermak3 pisze:-20 -0,8%
Przygotuj sobie wcześniej wszystkie potencjalne linie oporu, aby zawczasu wiedzieć gdzie kliknąć niemal z automatu. Do takich akcji po prostu trzeba się przygotować i zobaczyć jak cena wcześniej reagowała na poziom (innymi słowy ile możesz wyciągnąć z takiej korekty, czasem 10, czasem 20, a czasem 50-80 pipsów). Szczególnie ważne jest co do pipsa zbadanie wszystkich wcześniejszych świeczek, które brały udział w zbudowaniu danego oporu, wsparcia.
Powodzenia!
P.S. Aha, a jak chcesz dobrą parę to popatrz na AUD/JPY, też warte rozważenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
No ale, że co? Nie mogło być teraz odbicia? Long można było zagrać wcześniej, ale short tam gdzie ja wszedłem chyba aż taki zły nie był? : D Specjalnie zagrałem mniejszym lotem, bo pewien tego nie byłem. Nie wiem czy to co napisałeś to taka ogólna uwaga/wskazówka, czy moje wejście razi w oczy i Twoja odpowiedź się do niego odnosi.
Nic nie mam przeciwko wypowiedziom innych użytkowników, chyba że są nie na temat -.- Także pisz i komentuj śmiało : )
Nic nie mam przeciwko wypowiedziom innych użytkowników, chyba że są nie na temat -.- Także pisz i komentuj śmiało : )
Ja jeżeli grałbym S to z high dnia wczorajszego, ogólnie nie grałbym S na ejku, bo jak dla mnie on wyglądał wzrostowo. Ejek właśnie często robi coś takiego, że w momencie gdy edek/kabel kotłują to ejek robi systematycznie 10-15p na każdej świeczce h1. Zresztą widać dzisiaj, powolutku po malutku do góry 

-20p -2,6%
wyobraźnia mnie chyba poniosła
wyobraźnia mnie chyba poniosła
ermak nie spiesz sie tak z wejsciami i opserwoj nizsze tf czy akurat w tym miejscu zawracja. Musisz sobie znalesc jakies potwierdzenia ze akurat zawracja a nie na kazdej zl próbujesz wchodzic
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett
Mógłbyś podrzucić jakiś przykład tego o czym mówisz ? Wejście kolegi rzeczywiście bardzo szybkie, bez jakichś sygnałów, ale właśnie to mnie interesuje, co nas powinno zainteresować na niższych tf oraz czy rzeczywiście powinno. Ja na m5 szukam outsidebarów w takiej sytuacji.maryha22 pisze:ermak nie spiesz sie tak z wejsciami i opserwoj nizsze tf
Zawsze miałem (ciągle mam) z tym problem - czekanie na potwierdzenie. I nie za bardzo rozumiem jak to robić.
Mam ZL i powinienem poczekać na potwierdzenie, np.: pinbar. Problem pojawia się w tedy gdy knot tego pinbara ma 15p a strefa ZL kolejne 20p. SL w takiej sytuacji 35p, a i tak nie ma gwarancji, że cena nie wróci.
Na ss wszystko widać na jednym tf'ie, ale nawet jeśli szukamy potwierdzenia na niższym to i tak jesteśmy w niekorzystnej sytuacji, bo i tak trzeba przy ustalaniu SL, wziąć po uwagę wielkość strefy ZL. Można by dawać SL nad wickiem pinbara, ale cena często wraca, czasem po kilka razy, zanim pójdzie w naszą stronę i można wyłapać SL 1-4 razy. Wchodzę od razu jak tylko zobaczę, że cena wchodzi w strefę i daje SL ponad nią. Jak mnie wyrzuci to raczej cena już nie pójdzie tam gdzie chciałem i czekam na następną okazję.
Myślę (jeśli chodzi o to wejście na ejku), że po prostu po raz kolejny chciałem zawrócić rzekę, tyle...
Kolejnego wejścia będę wypatrywał przy najbliższym oporze. (ss "ejek")
Na edku też się przymierzam.
Mam ZL i powinienem poczekać na potwierdzenie, np.: pinbar. Problem pojawia się w tedy gdy knot tego pinbara ma 15p a strefa ZL kolejne 20p. SL w takiej sytuacji 35p, a i tak nie ma gwarancji, że cena nie wróci.
Na ss wszystko widać na jednym tf'ie, ale nawet jeśli szukamy potwierdzenia na niższym to i tak jesteśmy w niekorzystnej sytuacji, bo i tak trzeba przy ustalaniu SL, wziąć po uwagę wielkość strefy ZL. Można by dawać SL nad wickiem pinbara, ale cena często wraca, czasem po kilka razy, zanim pójdzie w naszą stronę i można wyłapać SL 1-4 razy. Wchodzę od razu jak tylko zobaczę, że cena wchodzi w strefę i daje SL ponad nią. Jak mnie wyrzuci to raczej cena już nie pójdzie tam gdzie chciałem i czekam na następną okazję.
Myślę (jeśli chodzi o to wejście na ejku), że po prostu po raz kolejny chciałem zawrócić rzekę, tyle...
Kolejnego wejścia będę wypatrywał przy najbliższym oporze. (ss "ejek")
Na edku też się przymierzam.
Chyba zbyt często chcesz być na rynku, może używaj zleceń oczekujących wtedy jedyne czym ryzykujesz to czas. Zlecenie może być ustawione nieco bliżej miejsca w którym planujesz SL
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
powiem to tak potwierdzenie na mniejszych tf moim zdaniem to jest jakis pin, engolfing, i łaczone swiece np 3. Jak masz ZL na H1 short, zejdz na m15 tam poszukaj zl w twoja strone ktora sie utworzyła w bardzo bliskiej okolicy tej z h1. A przy wejsciu sl nad pinem + spred a jak to za duzo według twojej strategi poszukaj na m5 ale tam sa juz wieksze szumy i slabsza jest ta ZL. Jak tam nie znajdziesz to poczekaj na kolejna okazje, stracona okazja na wejscie to tez jest wygrana bo nic nie tracisz a przy okacji uczysz sie CIERPLIWOSCI ona jest najważniejsza w forexie. Jak to Ci nie pomoze to przeczytaj jurnal kolmarcina i czesc wypowiedzi Thoreza w koncepci zero line tak od 90 strony.
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett