ZL LT SR FIBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Re: ZL LT SR FIBO

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

Od 9 do 13 mam nie mieć internetu : ( Zostawiam więc takie coś, może naiwnie wygląda ale...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

+45
-19
nie chce mi się na % przeliczać
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

eee...
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Doradzi mi ktoś jakąś nieegzotyczną u nieskorelowaną z edkiem parę?
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Grałeś na Eur/jpy?

To jest moja ulubiona para. Jest mniej posrana niż edek, ma dłuższe ruchy niż edek, jak jest konsola to często lata cena pięknie od bandy do bandy w zakresie 20-30p (tak jak dzisiaj). Dodatkowo pips jest więcej warty na tej parze, a mniejszy margin wymagany do otwarcia pozycji (np. ja mam w Armadzie 2.6$ na 0.01 na edku a 2$ na 0.01 na ejku a już grubo ponad 3$ na kablu). Druga opcja to Gpb/jpy, obserwuję ja ale rzadko na niej gram. Szczerze mówiąc to mam do niej duży respekt.. Pamiętam ruchy z przed paru lat na niej po 500p w jedną stronę w ciągu dnia.. Zresztą teraz też ładnie lata, odrobinę dłuższe ruchy ma niż ejek (np Ejek -160, gej-170). Ogólnie ja gram Ejek > Kabel > Gej > edek (po kolei ważność par od najważniejszej), innych pomysłów nie mam, bo po prostu nie znam dobrze innych par.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

ermak3 pisze:Doradzi mi ktoś jakąś nieegzotyczną u nieskorelowaną z edkiem parę?
miało być oczywiście "i nieskorelowaną"
Midas pisze:Grałeś na Eur/jpy?

To jest moja ulubiona para. Jest mniej posrana niż edek, ma dłuższe ruchy niż edek, jak jest konsola to często lata cena pięknie od bandy do bandy w zakresie 20-30p (tak jak dzisiaj). Dodatkowo pips jest więcej warty na tej parze, a mniejszy margin wymagany do otwarcia pozycji (np. ja mam w Armadzie 2.6$ na 0.01 na edku a 2$ na 0.01 na ejku a już grubo ponad 3$ na kablu). Druga opcja to Gpb/jpy, obserwuję ja ale rzadko na niej gram. Szczerze mówiąc to mam do niej duży respekt.. Pamiętam ruchy z przed paru lat na niej po 500p w jedną stronę w ciągu dnia.. Zresztą teraz też ładnie lata, odrobinę dłuższe ruchy ma niż ejek (np Ejek -160, gej-170). Ogólnie ja gram Ejek > Kabel > Gej > edek (po kolei ważność par od najważniejszej), innych pomysłów nie mam, bo po prostu nie znam dobrze innych par.

Pozdrawiam, Midas
funt z jenem, to może być to

edit
spread 6p ; /
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Sorry, zapomniałem napisać przy ejku "Wiem, że jest skorelowana, ale..." Tak czy inaczej polecam przypatrzeć się jej, mimo, że nie spełnia Twoich wymagań w 100%.

Co do geja to ja mam w tym momencie 1,5p na Armadzie (+koszty to odrobinę ponad 2p jeśli dobrze liczę).

Wydaję mi się, że raczej nie znajdziesz pary nie skolerowanej z edkiem, nie egzotycznej ze spreadem 1-3p, jeżeli u swojego brokera masz 6p na geju..

Pozdraiwam, Midas

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

-20 -0,8%
Obrazek

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Zarobił ktoś coś wczoraj albo dzisiaj na edku? Nie lubię tak czekać na "okazje"...
Obrazek

Jarekk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarekk »

Zysk na edku w dwóch ostatnich dniach wg. graniczył z cudem. Nie grałem na nim, tylko go obserwowałem.
Tak jak mówi Midas; eur/jpy jest dużo lepszą parą niż edek. Ja również polecam.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.

ODPOWIEDZ