ZL LT SR FIBO
Re: ZL LT SR FIBO
Od 9 do 13 mam nie mieć internetu : ( Zostawiam więc takie coś, może naiwnie wygląda ale...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Grałeś na Eur/jpy?
To jest moja ulubiona para. Jest mniej posrana niż edek, ma dłuższe ruchy niż edek, jak jest konsola to często lata cena pięknie od bandy do bandy w zakresie 20-30p (tak jak dzisiaj). Dodatkowo pips jest więcej warty na tej parze, a mniejszy margin wymagany do otwarcia pozycji (np. ja mam w Armadzie 2.6$ na 0.01 na edku a 2$ na 0.01 na ejku a już grubo ponad 3$ na kablu). Druga opcja to Gpb/jpy, obserwuję ja ale rzadko na niej gram. Szczerze mówiąc to mam do niej duży respekt.. Pamiętam ruchy z przed paru lat na niej po 500p w jedną stronę w ciągu dnia.. Zresztą teraz też ładnie lata, odrobinę dłuższe ruchy ma niż ejek (np Ejek -160, gej-170). Ogólnie ja gram Ejek > Kabel > Gej > edek (po kolei ważność par od najważniejszej), innych pomysłów nie mam, bo po prostu nie znam dobrze innych par.
Pozdrawiam, Midas
To jest moja ulubiona para. Jest mniej posrana niż edek, ma dłuższe ruchy niż edek, jak jest konsola to często lata cena pięknie od bandy do bandy w zakresie 20-30p (tak jak dzisiaj). Dodatkowo pips jest więcej warty na tej parze, a mniejszy margin wymagany do otwarcia pozycji (np. ja mam w Armadzie 2.6$ na 0.01 na edku a 2$ na 0.01 na ejku a już grubo ponad 3$ na kablu). Druga opcja to Gpb/jpy, obserwuję ja ale rzadko na niej gram. Szczerze mówiąc to mam do niej duży respekt.. Pamiętam ruchy z przed paru lat na niej po 500p w jedną stronę w ciągu dnia.. Zresztą teraz też ładnie lata, odrobinę dłuższe ruchy ma niż ejek (np Ejek -160, gej-170). Ogólnie ja gram Ejek > Kabel > Gej > edek (po kolei ważność par od najważniejszej), innych pomysłów nie mam, bo po prostu nie znam dobrze innych par.
Pozdrawiam, Midas
miało być oczywiście "i nieskorelowaną"ermak3 pisze:Doradzi mi ktoś jakąś nieegzotyczną u nieskorelowaną z edkiem parę?
funt z jenem, to może być toMidas pisze:Grałeś na Eur/jpy?
Pozdrawiam, Midas
edit
spread 6p ; /
Sorry, zapomniałem napisać przy ejku "Wiem, że jest skorelowana, ale..." Tak czy inaczej polecam przypatrzeć się jej, mimo, że nie spełnia Twoich wymagań w 100%.
Co do geja to ja mam w tym momencie 1,5p na Armadzie (+koszty to odrobinę ponad 2p jeśli dobrze liczę).
Wydaję mi się, że raczej nie znajdziesz pary nie skolerowanej z edkiem, nie egzotycznej ze spreadem 1-3p, jeżeli u swojego brokera masz 6p na geju..
Pozdraiwam, Midas
Co do geja to ja mam w tym momencie 1,5p na Armadzie (+koszty to odrobinę ponad 2p jeśli dobrze liczę).
Wydaję mi się, że raczej nie znajdziesz pary nie skolerowanej z edkiem, nie egzotycznej ze spreadem 1-3p, jeżeli u swojego brokera masz 6p na geju..
Pozdraiwam, Midas
-20 -0,8%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zarobił ktoś coś wczoraj albo dzisiaj na edku? Nie lubię tak czekać na "okazje"...
Zysk na edku w dwóch ostatnich dniach wg. graniczył z cudem. Nie grałem na nim, tylko go obserwowałem.
Tak jak mówi Midas; eur/jpy jest dużo lepszą parą niż edek. Ja również polecam.
Tak jak mówi Midas; eur/jpy jest dużo lepszą parą niż edek. Ja również polecam.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.