DayTrading: Piątek 16.11.2012
Re: DayTrading: Piątek 16.11.2012
co my tu bedziemy dywagowac, wszystko sie okaze w nastepnym tygodniu 

maniek74 pisze:1. eu porusza sie w scislym kanale na h4 od 3 tygodnii i wczoraj przy 1,2800 odbił się od bandymenago pisze:maniek74 pisze:chcialbym bardzo ale nie widze jakos tych wzrostow w nastepnym tygodniu
skoro tak masz,trudno,a czemu nie wierzysz?
2. pogarszanie się nastrojów na rynkach z każdym tygodniem
3. nierozwiązana sytuacja z Grecją
4. temat klifu w USA
5. SP500 w wyraźnym trendzie spadkowym, potencjalne impulsy wzrostowe są dławione
6. eskalacja konfliktu izraelsko- palestyńskiego
w związku z tym, znaczne odbicie na edku uważam za nieracjonalne, jednakże to jest tylko moja opinia
to czas sie z niego wybic??jezeli trzeba zaczac rajd Św.m?z s&p,niebawem klif ogarna,byly wzrosty przez 3m-ce,to i korekta wieksza-moze juz jej koniec,,grecja pomoc ma -to wiadomo,a poza tym to fundamenty ,ktore i tak w przeciagu kilku dni sa niwelowane przez tredmaniek74 pisze:1. eu porusza sie w scislym kanale na h4 od 3 tygodnii i wczoraj przy 1,2800 odbił się od bandymenago pisze:maniek74 pisze:chcialbym bardzo ale nie widze jakos tych wzrostow w nastepnym tygodniu
skoro tak masz,trudno,a czemu nie wierzysz?
3. nierozwiązana sytuacja z Grecją
4. temat klifu w USA
5. SP500 w wyraźnym trendzie spadkowym, potencjalne impulsy wzrostowe są dławione
6. eskalacja konfliktu izraelsko- palestyńskiego
w związku z tym, znaczne odbicie na edku uważam za nieracjonalne, jednakże to jest tylko moja opinia
-- Dodano: 17 lis 2012, 00:01 --
trzeba jezeli chcesz zarabiacmaniek74 pisze:co my tu bedziemy dywagowac, wszystko sie okaze w nastepnym tygodniu
a kto powiedział, że ma być rajd św. mikołaja? w tamtym roku był? bo jakoś sobie nie przypominam. czasami lepiej w spokoju wczuć się w rynek, niż wdawać się w niepotrzebne polemiki tworzące zamęt w głowie. póki co nie widzę wzrostów na edku, a ta ostatnia potężna świeca doji na h4 bardziej świadczy o niezdecydowaniu i zamykaniu pozycji przed weekendem, niż o zmianie kierunku.
Jesli tak będzie to Gold pójdzie do góry, jak pójdzie do góry to edek za nim.........i tyle!
Nareszcie mamy wolne nie lepiej posłuchać np. Garego Moora (np. dla "Staruszków"
).
niedziela 21,00 zobaczymy co bedzie

Jesli tak będzie to Gold pójdzie do góry, jak pójdzie do góry to edek za nim.........i tyle!
Nareszcie mamy wolne nie lepiej posłuchać np. Garego Moora (np. dla "Staruszków"

niedziela 21,00 zobaczymy co bedzie

"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"
jasne ze moze tak swiadczyc,tylko kto zamyka pozycje????grube zlecenia bay sa mocne i nie zamknietemaniek74 pisze:a kto powiedział, że ma być rajd św. mikołaja? w tamtym roku był? bo jakoś sobie nie przypominam. czasami lepiej w spokoju wczuć się w rynek, niż wdawać się w niepotrzebne polemiki tworzące zamęt w głowie. póki co nie widzę wzrostów na edku, a ta ostatnia potężna świeca doji na h4 bardziej świadczy o niezdecydowaniu i zamykaniu pozycji przed weekendem, niż o zmianie kierunku.
poza tym patrzymy chyba na inne wykresy,bo u mnie h4 wyglada fajnie,a jak popatrzysz na s&P i dax h 4.i zlota h4 ,to powinienes widziec
- roberttheus
- Maniak
Jest dużo potwierdzeń i większe prawdopodobieństwo istnieje iż pójdziemy w górę. Fundamenty nie mają nic do tego po komunikacie fedu o możliwym dodruku dolara waluta się umocniła i gdzie tu logika? Na wykresie SP500 widać już zakończenie korekty spadkowej co pociągnie i eur/usd w górę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
roberttheus pisze:Jest dużo potwierdzeń i większe prawdopodobieństwo istnieje iż pójdziemy w górę. Fundamenty nie mają nic do tego po komunikacie fedu o możliwym dodruku dolara waluta się umocniła i gdzie tu logika? Na wykresie SP500 widać już zakończenie korekty spadkowej co pociągnie i eur/usd w górę.
dobrze powiedziane,ze fundamety nie maja nic do tego,popieram zdanie,zreszta od dwoch tygodni o tym pisze,ale nie czytaja chyba,to juz inna sprawa,ja jestem za up,zlecenia pootwierane na bay,sell limit tez czekaja wyzej tam gdzie tp,niz jestesmy teraz,a stopka jest narazie na n w okolicech 1,26700,pozniej ja podniose wyzej jak pokonamy 1,27700,to tam ustawie stopke i bedzie juz zamykala w razie cos na plusie,,tylko ze teraz jak widze platforme ,to nie mam moich zlecen ani zakladki handel,moze cos brokerzy robia z platforma,ale jutro juz bedzie widac o 20 gdy mi ruszy rynek.......
Am M15 wir haben fallentrend, und Ich öffne eine Short-Position bei Sonntag Nacht. 

dziwne,ale u mnie na m15 jest swieca szpolka i to zielona,popatrz na h4 po co by mieli zjezdzac w dol tak gleboko,tym bardziej ze sa od 1,267220 -do 1,27008,zlecenia bay i to duzo lezy,jaka sila w niedziele w nocy to przebilje jak nie ma pejsow i usiakow,tylko moze je puknac panika i to wielka jak cos glupiego palna w weekend,zjazd jest mozliwy w dol,bo jezeli potraktowac ten ruch znizkowy jako korekte,to korekta nie moze miec 5 fal,jezeli tak to jeszcze koprekta sie nie skonczyla,ale teak gleboko,nie ma szans,zreszta mam stopki jakos 1,6700000expedient warzywniaka pisze:Am M15 wir haben fallentrend, und Ich öffne eine Short-Position bei Sonntag Nacht.
no i jak zobaczysz na fibo calosci wzrostow ,to poziom 23,6 jbyl testowany dwa razy i sa na nim mlotki,w czwartek noc azjaci zrobili na m30,a wczoraj usiaki na h4
juz widze dlaczego tak,ale twoja platforma o godz wczesniej konczy z tego co widze,u mnie jeszcze godz i cztery rozne swieczki a ostatnia taka jaka Ci PISALEM WYZEJ SZPOLKA