expedient warzywniaka pisze:Mpapiez pisze:Dziś się wyjątkowo zgadzam z mistrzem AT.
Dobry setup i miejsce na S.
Jedyna różnica, to taka że cel mam bliższy.
Ps. Resist, opadająca LT oraz 2 średnie na M15 naciskają. Również RSI śmiga w okolicach "50".
Nie chcę być wścibski, ale czy to też byś tak rozegrał czy inaczej?
Grałem to i wszedłem na szczycie właściwie.
Widzisz ja gram najczęściej na dwóch TF. M15 i H1. Dla mnie M15 reaguje na zmiany szybciej, natomiast pierwszeństwo ma zawsze H1 co do siły setupu. To jest właśnie moja filtracja fałszywek.
Tutaj na M15 były wątpliwości, bo niby średni wspierały cenę. Ale z drugiej strony cena wchodziła na wysokie pułapy. Na RSI malowała się dywergencja będąc wysoko, powyżej był istotny resist i całość powoli przypominała malującego się jakiegoś krzywego RGR.
Przeskakując na H1 - sytuacja jest dużo jaśniejsza i zapadła decyzja o wejściu. Po wybiciu z LT jeszcze dołożyłem.
Tak jak ci pisałem wcześniej, szukam wielu potwierdzeń dla jednego kierunku. W przypadku o który pytasz gdzie pokazałeś niskie RSI, ono samo miało akurat najmniejsze znaczenie i to był przykład fałszywki dawanej przez ten właśnie wskaźnik. Jak by tak to książkowo w tym miejscu zawracało, to sami bogacze by tu byli %-).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.