DayTrading: Piątek 16.11.2012
Re: DayTrading: Piątek 16.11.2012
A Niemiaszek dawał już poziomy i opcje czy qrde zaspał 

A wyprzedanie w trendzie wzrostowym? A prowzrostowa dywergencja w trendzie wzrostowym, która nie ma żadnego realnego źródła w cenie? No i dodatkowo strefa konsolidacji + wyprzedanie/wykupienie wskaźnika?movinghead pisze:tzn pr7emopr7emo pisze:@movinghead, to zależy na ile dobrze znasz dany wskaźnik, mi pomaga MACD, wiem ponadto w odniesieniu do tego, iz gra pod niego duża liczba inwestorów, więc korzystne uwzgledniać jego wskazania
dodam jeszcze iż wskaźnik byków i niedzwiedzi jest istotny w mojej strategii gry, każdy ma metody oparte o własne doświadczeniamnie nie chodzi o to że one
nie działają owszem działają i to bardzo
dobrze ale w zależności od ustawień wskaźnik
da sygnał w różnym czasie - jednak jedno
jest pewne żaden wskaźnik nie da nam
sygnału zanim nie pojawi się ruch cenowy
stąd też wniosek prosty że wskaźnik nie
wskaże nam właściwej drogi zanim się
ona nie rozpocznie.
Wskaźnik bierze też pod uwagę impet oraz czas. A więc jeżeli jeden szczyt tworzy się 30 minut dwiema świeczkami po 50 pipsów, a kolejny mimo, że wyższy tworzy się przez 5 godzin świeczkami po 5-10 pipsów, to wiadomo że będzie to negatywna dywergencja. Drugi wyższy szczyt cenowy będzie niższy na oscylatorze bo ten w trakcie tworzenia się szczytu "ostudził" się i pokazuje już nowy niższy impet. Pozwala to wnioskować o tym, że skoro wyższy szczyt tworzy się tak długo, to znaczy, że nie ma zdecydowanego parcia byków na nowe maksima, ale jest powolne wspinanie się, jakby "resztkami sił".
Owszem, jeden woli wyczytać to ze wskaźnika (który dodatkowo ma ten atut psychologiczny, że jak pokazuje wartość 20, to nie ma możliwości innej tego interpretacji; co innego jest w przypadku PA, gdzie każdy widzi to inaczej). Nie widzę sensu dyskutowania o wyższości czytania sygnałów z PA nad wskaźnikiem lub na odwrót. O gustach się nie dyskutuje, ale o skuteczności strategii już można.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 10:59 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 2 razy.
h1,a na h4 prosta i bedzie startowal 3,narazie patrzac na rsi i stoch,to ladujemy baterie przed strtem fal 5na h1 i 3 na h4richard.cali pisze:o jakim tf mówisz?menago pisze:nio i jak przyjmiemy ze caly impuls skada sie z fall zlozonych,to dopiero bedzie 5 fala,tylko zxe jeszcze pare pipek jest do konca 4richard.cali pisze:Expedient może mieć racje, jest punkt na 1.2732...
tylko jak teraz sie przygladam ,to mozna to wszystko interpretowc inaczej,tez tak ,ze na h1 nowa fala 1,a na h4 5
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 11:03 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadzam się że wskaźniki bazują na historii, ale zwróć uwagę że wielu inwestorów korzysta ze wskaźnika i podejmuje w jakimś procencie decyzje na jego podstawie, możesz znaleźć wskaźnik rysujący fale w oparciu o zalożenie że ta składa sie od 5 do 7 świeczek w danym przedziale czasowym, jeśli wyrysuje dwie składowe świeczki to możesz zakladać że kolejna/e również się pojawimovinghead pisze:tzn pr7emopr7emo pisze:@movinghead, to zależy na ile dobrze znasz dany wskaźnik, mi pomaga MACD, wiem ponadto w odniesieniu do tego, iz gra pod niego duża liczba inwestorów, więc korzystne uwzgledniać jego wskazania
dodam jeszcze iż wskaźnik byków i niedzwiedzi jest istotny w mojej strategii gry, każdy ma metody oparte o własne doświadczeniamnie nie chodzi o to że one
nie działają owszem działają i to bardzo
dobrze ale w zależności od ustawień wskaźnik
da sygnał w różnym czasie - jednak jedno
jest pewne żaden wskaźnik nie da nam
sygnału zanim nie pojawi się ruch cenowy
stąd też wniosek prosty że wskaźnik nie
wskaże nam właściwej drogi zanim się
ona nie rozpocznie.
nigdy się nie ograniczaj, jak nie lubisz inwestorów jedzacych szpinak a oni wygrywają największą pule, to dowiedz się jakimi prezekonaniami się kierują
rozbawiają mnie analitycy opisujący przeszłość, wazne żeby projektować potencjalne zachowanie na podstawie prawdopodobnych warunków, ostatnio czytałem analizę jednej osoby która koncentrowała się tylko na dwóch warunkach opisując wykres z przeszłości i starała się prognozowac zachowanie rynku nawet gdy doszło kilkanaście innych warunków, to brak kompetencji posługiwanie się przeszłością
formacja też jest jakby wskaźnikiem

podczas pisania tego postu osiągnęłem dzienny target punktowy

Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 11:00 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hellou kitty,
Cena doszła gdzie chciałem - IMO będzie teraz mała korekta 15-20 pipiaków. W sumie fajne miejsce.
1. Dolna banda kanału ( LT)
2. Wsparcie
3. Niskie RSI - dywergencja
4. Mały młoteczek na M5, możliwe że się ukształtuje na M15
GL&HF
Cena doszła gdzie chciałem - IMO będzie teraz mała korekta 15-20 pipiaków. W sumie fajne miejsce.
1. Dolna banda kanału ( LT)
2. Wsparcie
3. Niskie RSI - dywergencja
4. Mały młoteczek na M5, możliwe że się ukształtuje na M15
GL&HF
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Fakt - każdy stosuje co innego bo każdy lubi co innegoexpedient warzywniaka pisze:A wyprzedanie w trendzie wzrostowym? A prowzrostowa dywergencja w trendzie wzrostowym, która nie ma żadnego realnego źródła w cenie? No i dodatkowo strefa konsolidacji + wyprzedanie/wykupienie wskaźnika?
Owszem, jeden woli wyczytać to ze wskaźnika (który dodatkowo ma ten atut psychologiczny, że jak pokazuje wartość 20, to nie ma możliwości innej tego interpretacji; co innego jest w przypadku PA, gdzie każdy widzi to inaczej). Nie widzę sensu dyskutowania o wyższości czytania sygnałów z PA nad wskaźnikiem lub na odwrót. O gustach się nie dyskutuje, ale o skuteczności strategii już można.

dywergencje i strefy wyprzedania i wykupienia działają
to też fakt - jednak ryzyko zawsze będzie ryzykiem żadna
metoda nie bedzie w 100% skuteczna - bynajmniej nie
miałem na celu porównywania co jest skuteczniejsze
wskaźnik czy cena czy tam modne ostatnio błogosławione price
action

coś od siebie

zająłem eLka na edku, aż tak źle na rynku nie jest żeby spadało znacznie niżej
indeks dolara wykorbił na high h4
indeks dolara wykorbił na high h4
Niżej już chyba nie spadnie, jak myślicie ? Rsi przy h1 już przy 30 nie myślicie że może być już jakąś dobitka ?
'Nie myli się ten co nic nie robi'
Witam
wlazlem w kiwi L
Zamuleniec to on jest zobaczymy co z tego bedzie
wlazlem w kiwi L
Zamuleniec to on jest zobaczymy co z tego bedzie
L w grze