DayTrading: Piątek 16.11.2012
Re: DayTrading: Piątek 16.11.2012
Mpapiez jakim pięknym na rynkach jest to, że jedne i te same średnie dla każdego oznaczają co innego 

- richard.cali
- Pasjonat
Expedient może mieć racje, jest punkt na 1.2732...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa

2013- Team Zeussa

Mogę zapytać jakie masz doświadczenie? Ile lat w tym siedzisz? Opinia osobista czy skompilowana z wypowiedzi różnych osób i sprawdzona organoleptycznie?movinghead pisze:używam tylko RSI - ogólnie wskaźniki uważam że
są do kitu tylko zachowania ukryte za świeczkami
Pytam bo trendy panują tutaj tak samo jak i wszędzie indziej. 3 lata temu na forum nie było mowy o tym, żeby wrzucić system bez wskaźników, które dawałyby strzałki (wejdź tu, wyjdź tam), co dziś jest nie do pomyślenia przez większość użytkowników. Nastała moda na PA w ostatnich latach, ale to tylko moda.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 10:38 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 2 razy.
Widzisz, jedni szukają przecięć, inni je traktują jak wyznacznik trendu, a ja je traktuje jak S/Rexpedient warzywniaka pisze:Mpapiez jakim pięknym na rynkach jest to, że jedne i te same średnie dla każdego oznaczają co innego

Poza tym tak jak mówię, same MA są dla mnie nieistotne. Znaczenie mają dopiero wtedy gdy się potwierdzają z innymi sygnałami.
@UP
RSI to bardzo dobry wskaźnik, jak się wie jak z niego korzystać, bo bardzo często wprowadza w błąd.
Po odpowiedniej filtracji jest spoko

Jak bym miał uprawiać scalping, to pewnie RSI M1 i od bandy do bany

-
- Gaduła
Z giełdą ogólnie 2,5 roku - FX Rok.expedient warzywniaka pisze:Mogę zapytać jakie masz doświadczenie? Ile lat w tym siedzisz? Opinia osobista czy skompilowana z wypowiedzi różnych osób i sprawdzona organoleptycznie?movinghead pisze:używam tylko RSI - ogólnie wskaźniki uważam że
Tak nie mam innych zająć dlatego lubie
"kompilować wypowiedzi różnych osób"
i "sprawdzać organoleptycznie"
a potem się mądrzyć

pisze co myśle no i szybko się ucze

nie - nie jestem z tych co nigdy nie wtopili
i szarżują na demie

przyznaję szczerze że wkopciłem na akcjach
jak się uczyłem 3500zł odbiłem się później
na 0 później zacząłem spokojnie zarabiać
miedzyczasie jeździłem na demie admirala
i odwiedzałem to forum - później otworzyłem
bosia i na fx zanim sie zaaklimatyzowałem straciłem
1500zł a potem jak się przyzwyczaiłem ustaliłem
twarde reguły i stres zniknął i systematyczność
weszła w rutynę.
Ale fakt faktem na forum jestem nowy i dopiero
zaczynam się udzielać

Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 10:44 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.
@movinghead, to zależy na ile dobrze znasz dany wskaźnik, mi pomaga MACD, wiem ponadto w odniesieniu do tego, iz gra pod niego duża liczba inwestorów, więc korzystne uwzgledniać jego wskazania
dodam jeszcze iż wskaźnik byków i niedzwiedzi jest istotny w mojej strategii gry, każdy ma metody oparte o własne doświadczenia
dodam jeszcze iż wskaźnik byków i niedzwiedzi jest istotny w mojej strategii gry, każdy ma metody oparte o własne doświadczenia
nio i jak przyjmiemy ze caly impuls skada sie z fall zlozonych,to dopiero bedzie 5 fala,tylko zxe jeszcze pare pipek jest do konca 4richard.cali pisze:Expedient może mieć racje, jest punkt na 1.2732...
Dzięki za merytoryczną i szczerą wypowiedź. Z mojej strony to nie było wścibskie pytanie, a jedynie ciekawość. Pozdrawiammovinghead pisze:Z giełdą ogólnie 2,5 roku - FX Rok.expedient warzywniaka pisze:Mogę zapytać jakie masz doświadczenie? Ile lat w tym siedzisz? Opinia osobista czy skompilowana z wypowiedzi różnych osób i sprawdzona organoleptycznie?movinghead pisze:używam tylko RSI - ogólnie wskaźniki uważam że
Tak nie mam innych zająć dlatego lubie
"kompilować wypowiedzi różnych osób"
i "sprawdzać organoleptycznie"
a potem się mądrzyć![]()
pisze co myśle no i szybko się ucze
nie - nie jestem z tych co nigdy nie wtopili
i szarżują na demie
P.S.
Możliwe, że teraz wiadro będziemy przez 2-3 godziny robić.
http://topfxsignals.com/pl/2010/04/formacja-wiadro/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 10:48 przez expedient warzywniaka, łącznie zmieniany 1 raz.
- richard.cali
- Pasjonat
o jakim tf mówisz?menago pisze:nio i jak przyjmiemy ze caly impuls skada sie z fall zlozonych,to dopiero bedzie 5 fala,tylko zxe jeszcze pare pipek jest do konca 4richard.cali pisze:Expedient może mieć racje, jest punkt na 1.2732...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
2013- Team Zeussa

2013- Team Zeussa

-
- Gaduła
tzn pr7emopr7emo pisze:@movinghead, to zależy na ile dobrze znasz dany wskaźnik, mi pomaga MACD, wiem ponadto w odniesieniu do tego, iz gra pod niego duża liczba inwestorów, więc korzystne uwzgledniać jego wskazania

nie działają owszem działają i to bardzo
dobrze ale w zależności od ustawień wskaźnik
da sygnał w różnym czasie - jednak jedno
jest pewne żaden wskaźnik nie da nam
sygnału zanim nie pojawi się ruch cenowy
stąd też wniosek prosty że wskaźnik nie
wskaże nam właściwej drogi zanim się
ona nie rozpocznie.
Dla mnie kierunek wskazuje raczej
analiza tygodniowych czy miesięcznych
zmian no i posługuję się podstawowymi
liczbami fibo do liczenia świec i odwrotów
w danym tygodniu apropos nie patrzyłem
na tygodniówki ale zdaje sie że doji się
tworzy tygodniowo i może dążyć do otwarcia
tygodnia.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2012, 10:55 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.