witek1286 pisze:ze tak zapytam bo sie ucze, ile zwykle pipsów nizej lub wyzej ustawiacie SL na edku? bo zaczyna mnie to wk...
dobre pytanie, chciałbym mieć takie problemy
wystarczy ci połowa dziennego zakresu zmiennośći, np. eurusd może mieć średnio 100 pipsów od 1,2700-1,2800 to ustawiasz sobie 50 pipsów, chyba że zdecydowanie kurs zmierza do SL to zamykasz wczesniej i zdobywasz świeże info, zasoby do nastepnej decyzji
to wiem, stosuje opory i wsparcia, małe stawki bo jestem swiadom ze jeszcze jakis czas potrace , ale z reguły daje na 5 pips, zaraz pod liniami wsparc i oporów, i wydaje mi sie ze zbyt czesto trace pozycje nawet wtedy gdy mam racje co do ogolnego kierunku. kiedys gralem na szeroko, ale wtedy mialem bolesne straty, a % zyskownych i tak byl mizerny, tyle ze wtedy bylem jeszcze zielony na forexie, i teraz mam dylematy ciagle jak ustawiac sl, bo czesto zamyka mi pozycje w których mam racje. Ale do tego i tak chyba trzeba samemu dojsc, nikt mi nie da pewnej rady, musze dostac jeszcze troche po glowie zanim pojme w którym miejscu mnie boli
kiedyś było pisane zeby nie stawiać SL tam gdzie wszyscy, wiec te 5 pipek poniżej najbliższego wsparcia, to wiesz....
receptą jest stawianie pomiędzy najbliższym a drugim w kolejności, bliżej tego drugiego...
ja np. nie stawiam SL, no chyba ze w formie BE, zamykam z ręki, jak system wygeneruje sygnał na S... Ale do tego i tak chyba trzeba samemu dojść, nikt mi nie da pewnej rady, muszę dostać jeszcze troche po glowie zanim pojme w którym miejscu mnie boli czyli wiesz o co chodzi....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy. Tak myślę!
bujanka po 5 pipek, kiedyś było po 10-20
chyba trza poszukać innej pary
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy. Tak myślę!
no dziwne strasznie mozolnie idzie w gore przez co obawiam sie ze runie w dol fundamenty mowia sprzecznie z jednej strony drukowanie dolca z drugiej stronie kolejny beznadziejny szczyt euro na ktorym nic nie ustala i problemy sie nasilaja