Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Hm..... z mojego punktu widzenia bedzie to wieksza korekta do trendu z dziennego:-D nie wiem czy dobrze patrze jesli nie prosze mi wytknac bledy w moim mysleniu:-)

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

a po czym wnioskujesz?

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Miedzy innymi po tym ze w okolicach 1.2630bylo wsparcie od ktorego cena sie odbila i wydaje mi sie ze jest to dobre miejsce na wzrosty mimo iz ostatnio mielismy tam korekte ktora utworzyla wyrazne szczyty. Bylbym wdzieczny jesli ktos by naprostowal moje myslenie gdy nie mam racji:-) wsparcie to wedlug mnie jest bardzo silne poniewaz jest dlugoterminowe i bylo zarowno wsparciem jak i oporem

dulf
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dulf »

A o oporach pomyślałeś,dlaczego widzisz tylko wsparcia ?
Fakt że jest szansa na L , ale opór jest też nie kiepski .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie spiesz się , zawsze zdążysz stracić .

manygridi
Gaduła
Gaduła

zaccny pisze:Miedzy innymi po tym ze w okolicach 1.2630bylo wsparcie od ktorego cena sie odbila i wydaje mi sie ze jest to dobre miejsce na wzrosty mimo iz ostatnio mielismy tam korekte ktora utworzyla wyrazne szczyty. Bylbym wdzieczny jesli ktos by naprostowal moje myslenie gdy nie mam racji:-) wsparcie to wedlug mnie jest bardzo silne poniewaz jest dlugoterminowe i bylo zarowno wsparciem jak i oporem
no nie wiem czy to nie za mało
na 1.2690 też był kiedyś opór i tez odbiło...a za dwa dni pogłębili minima

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Forex:) za L przemawaiaja dobrze zamknieta i mocno wygladajaca swieca H4 a nawet 3 swiece , wczorajsza swieca D1 (teoretycznie krotkoteminowo nie ma co szukac odwrotu), za S zrobione przed chwila Fbo na H1 i niezbyt ciekawie wygladajace swiece M15 :/ Ciezka sprawa z tm forexem . ja byl bym za up do poziomu 2763 przynajmniej

Edit:wybili sie na m15 wiec tam juz tez powinno byc ok:) (jezeli to nie FBO oczywiscie niedlugo sie wyjasni
Ostatnio zmieniony 14 lis 2012, 10:34 przez m.prymus, łącznie zmieniany 2 razy.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Jak nie masz L to idź na lody :) chyba że lubisz dużo adrenaliny to za full depo zapraszam do L :D

manygridi
Gaduła
Gaduła

mam L z wczoraj z TP na .2759, za L przemawiają dla mnie knoty w dół na h1/h4- jak widać dla każdego coś miłego na wykresie :)

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

zaccny pisze:Hm..... z mojego punktu widzenia bedzie to wieksza korekta do trendu z dziennego:-D nie wiem czy dobrze patrze jesli nie prosze mi wytknac bledy w moim mysleniu:-)
Patrzysz na D1... ok. Trend zaczął się w okolicy 1.21500 skończył się na 1.31200 na podwójnym szczycie (na 1.30200 zrobili LH ale nie dali rady ustalić LL) Cena nie dała rady wspiąć się wyżej, więc spadła w rejon 1. 2700. Teraz, jak dokładnie widać na niższych TF`ach kupujący walczą ze sprzedającymi z coraz widoczniejszą przewagą tych pierwszych. Teraz porównaj długość fali wzrostowej i spadkowej.... powinieneś lepiej widzieć co jest korektą, a co trendem. Ważny punkt to okolice 1. 28100. Tam trzeba będzie zobaczyć jakie karty nam rozdadzą, a na razie myślę, że bezpiecznie jest szukać korekt na małych TF`ach i brać longi.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Madins pisze:
zaccny pisze:Hm..... z mojego punktu widzenia bedzie to wieksza korekta do trendu z dziennego:-D nie wiem czy dobrze patrze jesli nie prosze mi wytknac bledy w moim mysleniu:-)
Patrzysz na D1... ok. Trend zaczął się w okolicy 1.21500 skończył się na 1.31200 na podwójnym szczycie (na 1.30200 zrobili LH ale nie dali rady ustalić LL) Cena nie dała rady wspiąć się wyżej, więc spadła w rejon 1. 2700. Teraz, jak dokładnie widać na niższych TF`ach kupujący walczą ze sprzedającymi z coraz widoczniejszą przewagą tych pierwszych. Teraz porównaj długość fali wzrostowej i spadkowej.... powinieneś lepiej widzieć co jest korektą, a co trendem. Ważny punkt to okolice 1. 28100. Tam trzeba będzie zobaczyć jakie karty nam rozdadzą, a na razie myślę, że bezpiecznie jest szukać korekt na małych TF`ach i brać longi.
Wielkie dzieki!!!!:-) tak gleboko na to nie spogladalem:-) widze ze jeszcze duzo nauki przede mna:-) dzis juz tp zaliczylem ale jestem srednio zadowolony z mojej analizy bo jest zbyt plytka i rownie dobrze moglbym sl zaliczyc.

ODPOWIEDZ