4 pipsy i taki przyrost konta ? Niezłe ryzyko jak na grę na h1.ermak3 pisze:+4 +1,28%
ZL LT SR FIBO
- tyler_durden
- Gaduła
Re: ZL LT SR FIBO
ciągle głupi ...
3% pisałem przecież kiedyś : D SL był 9 pipsowy
Liczę się z tym, że przy takim ryzyku będę musiał dość szybko przestawiać na BE, albo być pewnym swoich wejść. W tym przypadku to drugie : )
Liczę się z tym, że przy takim ryzyku będę musiał dość szybko przestawiać na BE, albo być pewnym swoich wejść. W tym przypadku to drugie : )
Tylko może się pojawić parę problemów:
-częste be po czym ruch do tp (frustracja)
-ucinanie zysku, bo wydaje Ci się, że zarobiłem
-stres związany z tym, że łapiesz powiedzmy 2 be, jedno zamykasz na małym plusie pipsowym (kwotowo jest to dla psychiki spoko ilość) i nagle wpada SL i jesteś w plecy = znowu frustracja i stres
Przemyśl to, bo BE szybkie wcale nie jest dobrym pomysłem w wielu przypadkach.
Pozdro
-częste be po czym ruch do tp (frustracja)
-ucinanie zysku, bo wydaje Ci się, że zarobiłem
-stres związany z tym, że łapiesz powiedzmy 2 be, jedno zamykasz na małym plusie pipsowym (kwotowo jest to dla psychiki spoko ilość) i nagle wpada SL i jesteś w plecy = znowu frustracja i stres
Przemyśl to, bo BE szybkie wcale nie jest dobrym pomysłem w wielu przypadkach.
Pozdro
sl 27
wejście na zaznaczonej świeczce, powinno być wcześniej o 30p ale nie było mnie przy PC ;/
wejście na zaznaczonej świeczce, powinno być wcześniej o 30p ale nie było mnie przy PC ;/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sl 10 (0,75%) - mniejsze ryzyko, bo pewny tego wejścia nie jestem, a szkoda żeby uciekło : )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A jednak wejście było w dobrym miejscu i można było grać za 3%... ; /
+40 +2,79% zamknąłem, bo na H4 mamy ZL? 40p zysku przy 10p sl, wygląda chyba ok^^
+40 +2,79% zamknąłem, bo na H4 mamy ZL? 40p zysku przy 10p sl, wygląda chyba ok^^
- tyler_durden
- Gaduła
Dzisiaj dobry dzień był, a ruchy ceny na ejku to poezja. Dzięki temu mam wolne do następnego tygodniaermak3 pisze:A jednak wejście było w dobrym miejscu i można było grać za 3%... ; /

Trzymam kciuki. Widzę, że się ogarniasz. Graj spokojnie, bez zachłanności, z chłodną kalkulacją każdego kolejnego zagrania.
Szkoda tutaj czasu na nieprzestrzeganie zasad.

Podro

ciągle głupi ...
lubię wyjść z domu, wrócić i mieć pozycje na + : D
Nie wiem tylko, czy trzymać teraz do 1.2765 (ZL H1?), czy gdzieś niżej?
Nie wiem tylko, czy trzymać teraz do 1.2765 (ZL H1?), czy gdzieś niżej?