Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Sl mam na poziomie 1.2725 czyli kilka pipsow ponad oporem. Pewnosci na rynku nigdy nie ma ale wszystko przemawia za tym ze cena pojdzie w dol a zwlaszcza to iz opor zostal zrespektowany.
A Ty Marcin co o tym sadzisz?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Co do drugiej połowy dnia - moje tp było właśnie na 26630 i tam doszli - a było tam dlatego, że przed ostatecznym uderzeniem w poziom lubią zawrócić kawałek przez nim. I wszystko było by zgodne z analizami i moimi oczekiwaniami gdyby ta świeca o 12 wzrostowa zamknęła się poniżej 2704 - tj. zl h1 down. Ta świeca wszystko wytrąciła z rytmu - jak widać jak szybko urośli to spadli w 2h.

Coś wtedy musiało się ważnego wydarzyć, że spowodowało taki duży wzrost - bo mniejszego się spodziewałem.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

klonmarcin pisze:
Shadi pisze:Nie uważasz Marcin że coś na rynku się zmieniło?
Wg mnie ostatnio zmienili:

- na d1 mamy krótsze świece i duże cienie
- mamy dużo konsolidacji i jeden - dwa strzały na dzień

A tak poza tym to w tych samych ramach godzinowych można się spodziewać danego ruchu - choć w nocy mnie zaskoczyli tym spadkiem - ale to pewnie przez bank holiday w usa.

:)
Tu się zgadzam. Jak oceniasz nastawienie na rynku po tym shoot upie dziś? Zasadniczo zdziwię się jak nie rozpoczniemy korekty :) myślałem że w środę/czwartek no ale to chyba już dziś. Dużo nam powie sesja na żółtych.
Analizując 1h w tej chili nie widzę nic na S i jeden mały punkcik na 4h broni nas przed L. Tylko teraz wyczekać.
Jak sądzisz - może jednak dobijemy to weekly zl ?:)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

zaccny pisze:Sl mam na poziomie 1.2725 czyli kilka pipsow ponad oporem. Pewnosci na rynku nigdy nie ma ale wszystko przemawia za tym ze cena pojdzie w dol a zwlaszcza to iz opor zostal zrespektowany.
A Ty Marcin co o tym sadzisz?
Tak jak wcześniej pisałem - wg mnie jeszcze pójdą do góry do 2750 lub 2770 - to się okaże w ciągu nocy i rano - tzn. gdzie będą przed 8-9. Poziom na, którym będzie cena w tych godzinach - a już dokładnie pod koniec h1 z 7 i 8 pokaże to czy londyn będzie dobijał czy już odbijał w dół.

Ale to oczywiście tylko moja analiza - nikt nie zna przyszłości i każdy bierze odpowiedzialność za swoje decyzje :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:Ta świeca wszystko wytrąciła z rytmu - jak widać jak szybko urośli to spadli w 2h.

Coś wtedy musiało się ważnego wydarzyć, że spowodowało taki duży wzrost - bo mniejszego się spodziewałem.

Bo ja wiem popatrz na to z innej strony w zasadzie wzrost w godzinę i spadek w 2h:)

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Shadi pisze:
klonmarcin pisze:Ta świeca wszystko wytrąciła z rytmu - jak widać jak szybko urośli to spadli w 2h.

Bo ja wiem popatrz na to z innej strony w zasadzie wzrost w godzinę i spadek w 2h:)
W ciekawym miejscu jesteśmy na edku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Darkst pisze: W ciekawym miejscu jesteśmy na edku.
a coś więcej na ten temat? :) Rozumiem, że widzisz L.. jednak do czasu aż nie przebiją punktu x (nie chce mi się sprawdzać dokładnie) to i sile są shorty i przy tym ostanę.Dokąd i ile - czas pokaże. Tygodniowy po stronie byków, a ruch spadkowy wygląda mi na korektę. Ciężko mi się analizuje wysokie tfki typu MN :) Zbliżamy się do połowy miesiąca więc ciekawe czy przekręcą MN. Także byki do dzieła albo Was pozamiatają:) Ciekaw jestem innych opinii ;)

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:a coś więcej na ten temat? :)
W sumie to jeszcze nie jestem gotowy by odpalać L, poczekam co się ciekawego wydarzy w okolicach 2790. Jednak ciekawie to wygląda na W1 ponieważ czy są jakieś potencjalne miejsca oporu które nie zostały "wyczyszczone" z sell'ów ? Grunt to trade what we see czy jakoś tak... :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Wedlug mnie do longa sobie poczekasz jeszcze 2 dni :-)

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Na dobrą sprawę to można by odpalić L po uformowaniu się dzisiejszego pin bara, tzn. ciut ponad niego.

ODPOWIEDZ