Podatek 75% kara za darowizne?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Re: Podatek 75% kara za darowizne?

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

Widzisz nie rozumiesz puenty tego tematu chlopczyku :D

puenta jest taka, że jak się ma lewą kasę, to us kładzie na nie swoje łapy, prawda znana wszystkim od wieków.

chlopaki temat to mial byc tylko wprowadzenie przez ten artykul do istoty sprawy

... brak dostępu do cme? :D
co do istoty sprawy do musiałby sie zz głębiej wypowiedzieć

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

A np. jak bym wplacal sobie co miesiac na swoje konto pare tys zlotych i po 10 latach pewna sumke bym uzbieral ale nie mialbym udokumetnowanego tego a chcialbym kupic dom po 10 latach i co wtedy US moze na mnie siasc, przeciez rownie dobrze moglem te sumy co miesiac w kasynie wygrac jak mi to udowodnia albo na zakladach bukmacherskich

klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: klif »

Jeżeli potrafisz wykazać, że miałeś te pieniądze jakieś 7 lat wcześniej (chociażby wyciągiem bankowym), US się odczepi. 1 stycznia przedawnią się ewentualne zaległości podatkowe od dochodów osiągniętych w 2006.

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

Alternatywą dla 75% podatku jest zaległy podatek + odsetki 15% rocznie + mandat do 30.000 + zaległe składki ZUS + odsetki 15% rocznie + mandat od ZUS do 30.000 zł, czyli razem może to przekroczyć 100%.

Ze skarbówką nie ma żartów. Zresztą samego Al Capone wsadzili za podatki.

EDIT: zapomniałem o VAT + odsetki jeśli ktoś prowadził sprzedaż

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

buntownik pisze:A np. jak bym wplacal sobie co miesiac na swoje konto pare tys zlotych i po 10 latach pewna sumke bym uzbieral ale nie mialbym udokumetnowanego tego a chcialbym kupic dom po 10 latach i co wtedy US moze na mnie siasc, przeciez rownie dobrze moglem te sumy co miesiac w kasynie wygrac jak mi to udowodnia albo na zakladach bukmacherskich
dochody od hazard także podlegaja opodatkowaniu
jak znajdziesz na ulicy duze pieniadze i je wezmiesz to jest to przywłaszczenie cudzej własności
itd
podatki trzeba płacic ...
ale trzeba to robic z głową
nie od dzis wiadomo że "kreatywny" księgowy to skarb każdego przedsiębiorcy

Ps. Zawsze możesz sobie pieniądze przelewać na konto z tytułem "za sex"
to chyba ostatnia ostoja wolności podatkowej
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

W Polsce "Raj Podatkowy" dla wysokiej rangi urzędników i wielkich korporacji, więzienie i praca niewolnicza dla drobnych przedsiębiorców i pozostałych.
http://zamosc.naszemiasto.pl/tag/olaf-zelazny.html
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

W Polsce "Raj Podatkowy" dla wysokiej rangi urzędników i wielkich korporacji, więzienie i praca niewolnicza dla drobnych przedsiębiorców i pozostałych.

Nie tylko w Polsce. Jakies ponad 20 lat temu czytajac artykul w "Focusie" o parce, (on - dyrektor szpitala, albo jakis tam Oberarzt, ona wlascicielka biura podatkowego) o lacznych dochodach brutto grubo ponad 900 000 DM zbaranialem.
Z tych dochodow odprowadzali 1000 DM podatku!
Dlaczego tak malo? Ano dlatego, bo oboje skorzystali z inwestycji zwolnionych z opodatkowania, na ktore przecietnego zjadacza chleba nie stac, np. udzialy w statkach albo kontenerach na tamte czasy od 50 000 DM.

Prawda jest taka, ze pracownik, albo maly przedsiebiorca musi zap...c, bo to on utrzymuje panstwo i caly aparat biurokracyjny oraz cala rzesze darmozjadow, natomiast bogacze oraz duze firmy sie smieja w nos, przenosza produkcje do krajow 3-go Swiata i kozystaja z wszystkich mozliwych ulg podatkowych oraz subwencji.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

ODPOWIEDZ