BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Re: BossaFX - III edycja konkursu

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Już myślałem ze Filip jest z NBP i sam ustala kursy zlotowki :)
Success lies on the far side of failure

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Pozycje Filipa zamknięte, zostało na koncie 65K, drawdown 370K.

Tym razem wtopa - pewnie gdyby kurs poszedł po jego myśli to na koncie byłoby zapewne sporo ponad 1mln.
Hmmmm czy w tej strategii jest metoda .... Z jednej strony wynik mimo wtopy - nadal doskonały - pokazuje, że jednak tak, z drugiej strony przepuścić przez palce 370K ?
Ciekawe co sądzicie ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Trochę szkoda. Po cichu liczyłem, że dojdzie do 10 tys. % i będzie miał miliona. Nie pamiętam jego wywiadu ale zdaje się, że zgodnie ze swoja strategią SO powinien już dawno mieć więc i tak dobrze mu idzie. Ciekawe jaką przyjmie teraz strategię do końca konkursu, zachowawczą czy będzie starał się odrobić. Kilkaset procent to i tak niezły wynik.

seba_wawa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: seba_wawa »

green7 pisze:Pozycje Filipa zamknięte, zostało na koncie 65K, drawdown 370K.

Tym razem wtopa - pewnie gdyby kurs poszedł po jego myśli to na koncie byłoby zapewne sporo ponad 1mln.
Hmmmm czy w tej strategii jest metoda .... Z jednej strony wynik mimo wtopy - nadal doskonały - pokazuje, że jednak tak, z drugiej strony przepuścić przez palce 370K ?
Ciekawe co sądzicie ?
Wtopa totalna;)
Ciekawie, co by było gdyby Filipowi to się przydarzyło na samym początku konkursu ?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

green7 pisze:Z jednej strony wynik mimo wtopy - nadal doskonały - pokazuje, że jednak tak, z drugiej strony przepuścić przez palce 370K ?
Ciekawe co sądzicie
Z tego co pamiętam to podobno obraca on o wiele większymi kwotami.
s_zadora pisze: A pokrótce - Pan Filip jest jednym z najskuteczniejszych naszych klientów, który na standardowym rachunku real zarobił sporo więcej niż w konkursie. Dlatego zaproponowaliśmy mu udział w tegorocznej edycji konkursu w roli Mistrza Rynku a on się zgodził. Nie gra o nagrody, bo gdyby rywalizował z innymi uczestnikami w rankingu mógłby mieć oczywiste dylematy co do tego, czy dzielić się swoją wiedzą i sposobem patrzenia na rynek, tak jak to robi obecnie - codziennie wrzuca co najmniej kilka wpisów i komentarzy rynkowych na stronie http://forex.bossafx.pl/rankingi.html. Myślę że to dość oczywiste.
I to wtedy był już 300k na plus gdy to zostało napisane :)
Więc może na nim te pieniądze nie robią większego znaczenia.
Z drugiej strony może Bossa go poprosiła żeby zjechał trochę w dół bo wyglądało to trochę nienaturalnie :)
A może Pruszków się zaczął nim interesować więc wolał wystopować. Teorii może być wiele.
Dla mnie jest dobry i tyle.
Ale konkurs pokazuje pewien niebezpieczny aspekt trajdingu czyli czas.
W normalnej sytuacji trader który dokonał by takiego wyniku i trzymał się swoich zasad to wypłaciłby kasę zostawiając 10-20k i zaczynałby do nowa nie martwiąc się o StopOut bo byłby dla niego na niższym poziomie niż niejeden SL niejednego tradera.
A tutaj musiał grać do końca i chwał mu za to że nie siadł na d... przy 4000% tylko grał do końca.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

mówienie wtopa to błąd zakotwiczenia. Tak jak eurusd drogo bo byl przed chwila po 1,20....
500% Filipa to jest przeciez duzo a nie wtopa.
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Niech ktoś wklei scene z filmu gdzie jakiś swir stawia wszystko na jeden kolor w kasynie.. zlatują sie ciekawscy.. laski itd.. wygrana rośnie rośnie..emocje też... aż tu nagle koniec.. najlepsze są wtedy te miny.. po tym jak nie ma już nic.No i myślę,że tak należałoby podsumować ten "eksperyment". Zając się konkretami czy tam wrócić do swojego.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

http://www.youtube.com/watch?v=Q_5EYbBTisI

chyba nie o to chodzilo ale mysle ze to jest dobre

Guteks
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Guteks »

AT stopy zwrotu Filipa, wykres D1 :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Panowie z Bossy ....
- zalogowałem się właśnie do rachunku konkursowego, próbuje zagrać na srebrze i dostaję (po zapytaniu) informację "rynek nie działa"
Jak to nie działa ? I dlaczego nie ? Panowie z Dealing Desku śpią ? Kwotowania są, na rachunku "zwykłym" również wszystko ok (więc chyba jednak w DD nie śpią).

Czy srebro zostało wycofane z konkursu ? Jeśli tak to było by fajnie jakoś o tym poinformować ... (a może coś przeoczyłem?)
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ