BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

unitra

Re: BossaFX - III edycja konkursu

Nieprzeczytany post autor: unitra »

Akhh pisze:
Upewniłem się, ze nawet przed obrażeniem wypowiadających się w tym temacie na temat P. Filipa nie zadałeś sobie trudu przeczytania wcześniejszych postów.
Naprawdę? Obraziłem "nieudaczników foreksowych" jak już, jeśli się poczuwasz, to bardzo mi przykro z tego powodu, ale zdania nie zmienię.

No nic, zostaje poinformowanie Filipa i BOŚ, że w rankingu jest błąd, bo gość ma 2000% (a nie 0%). Nie zapomnijmy o hydroforze, bo u niego tez widzę spory błąd :mrgreen:

Wiem, że miesiąc to statystycznie mała próba, ale przecież grając w konkursie, to też się bierze pod uwagę, dlatego grają takim MM. Pytanie: dlaczego tylko Filip ma 2000% a dużo ludzi już wyzerowało konta?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

unitra pisze:
Akhh pisze:
Upewniłem się, ze nawet przed obrażeniem wypowiadających się w tym temacie na temat P. Filipa nie zadałeś sobie trudu przeczytania wcześniejszych postów.
Naprawdę? Obraziłem "nieudaczników foreksowych" jak już, jeśli się poczuwasz, to bardzo mi przykro z tego powodu, ale zdania nie zmienię.

No nic, zostaje poinformowanie Filipa i BOŚ, że w rankingu jest błąd, bo gość ma 2000% (a nie 0%). Nie zapomnijmy o hydroforze, bo u niego tez widzę spory błąd :mrgreen:

Wiem, że miesiąc to statystycznie mała próba, ale przecież grając w konkursie, to też się bierze pod uwagę, dlatego grają takim MM. Pytanie: dlaczego tylko Filip ma 2000% a dużo ludzi już wyzerowało konta?
Widzisz znowu - nie przeczytałeś wątku.

Nie chodzi co Pan Filip ma i jak gra. Chodzi o to, że w wywiadzie, który ogląda wiele początkujących osób, dla których P. Filip jest guru (słusznie z taką stopą zwrotu kolejny raz podobno) pojawia się stwierdzenie przez, które wiele osób wyzeruje rachunki - czyli o braku stosowania SL,a przy 30% straty wyłączanie platformy. Nigdzie nie pojawia się stwierdzenie, że to dlatego, ze ja mam 50x więcej na koncie i traktuję to jako zarządzanie kapitałem.

Przekaz jest jasny:
guru nie stosuje SL i można ryzykować po kilkadziesiąt procent na transakcję. Ja pisałem tylko o tym. I praktycznie wszystkie posty dotyczące MM odnosiły się do tego nie do samej osoby P. Filipa, który swoją drogą stracił przez 1 dzień prawie 40% konta.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Akhh ty tak poważnie mówisz?
Co ciebie interesuje jak odbiora wywiad Filipa? gdzie jest napisane aby w wywiadzie ostrzegać przed ryzykiem i aby nie naśladować?
Jeśli ktoś jest na tyle niepoważny aby po odsłuchaniu jednego wywiadu wplacić cały majątek i go przegrać to my go nie obronimy, nie baw sie w zbawce owieczek, i tak wszystkich nie uratujesz, natomiast Filip jako trader może w wywiadzie nawet powiedziec że trejduje za pomocą magicznej pałeczki, albo kot mu podpowiada, tez bedziesz analizował jakie konsekwencje niesie za soba taki wywiad?

jest to po prostu bezsensu

unitra

Nieprzeczytany post autor: unitra »

Przeczytałem dokładnie, nie pisałem przecież z powietrza.
i Filip albo ma na razie szczęscie, albo... nie istnieje ?
2go listopada ma być MC ..ktoś się zgadza? Bo jak nie to nie wszystko tu jest mi jasne..
Nie to, żeby chodził o siłownię - ale wiem jedno - ten Pan zbankrutuje.
Ma jeszcze tydzień na to. Reszty nie chce mi się szukać. Tak jak napisał @Ink przed głupotą ludzi nie obronisz, cenię, że chcesz to zrobić ale niestety każdy zrobi jak mu się będzie podobać. Gdyby ludzie tak ochoczo słuchali dobrych porad jak sugerowali się wynikami konkursów to wszyscy byliby na plus.

srebrnooki
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: srebrnooki »

Każdy wędkarz który często chodzi na ryby wie jak ważne jest dla utrzymywania atrakcyjności łowiska odpowiednio zanęcić. Filip świetnie odgrywa taka rolę (nie twierdzę że celowo jako narzędzie).

Po pierwsze USDPLN. Para, którą operują głównie krajowe podmioty związane z handlem międzynarodowym. Mniejszy wpływ działań rządu na kurs niż w przypadku EURUSD gdzie gro handlu generowane jest przez rozliczenia tzw. środków unijnych. Tak więc jak łowić rybki to raczej na USDPLN bo konkurencja mniejsza i mniej mogąca.
Po drugie świetna okazja postaci pierwszej od dłuższego czasu obniżki stóp procentowych. Uczymy rybki że w określonej porze przy określonych warunkach pojawia się jedzonko - Kurs będzie rósł.
Po trzecia upewniamy rybki że będzie tak w przyszłości. Komentarze na temat przyszłych obniżek stóp procentowych są takimi zapewnieniami.

Połączmy te wszystkie trzy rzeczy. I mamy już gotowy przepis na sukces. Teraz tylko wystarczy zarzucić haczyk, a rybki same się będą na niego pchać.

Tak tylko sobie teoretyzuje.

PS. Jak sądzicie gdzie będzie wymieniał dolary PGNiG, które uzyska dzięki nowemu kontraktowi. Na rynku czy w NBP?

pko24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

unitra
"Patrząc na wykres on to stracił, później resztkę (30%?) wypłacił. "

lub miał kilka pozycji na tym samym instrumencie przy szybkim ruchu, u wielu brokerów, przy dojściu do MC jest zamykana tylko pierwsza z brzegu pozycja, a nie wszystkie na r-ku. Jeśli masz kilka pozycji na tym samym instrumencie a ruch jest szybki, to wbrew pozorom SO, nie pozwoli graczowi uchronić 30% kapitału, tylko kilka razu go osiągniesz (tyle razy ile masz otwartych tranzakcji) na swoim portfelu i w ten sposób dosłownie zostaną Ci grosze na r-ku (a nie 30%).

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Coś Filip trochę popłynął. Myślałem, że szybciej wyjdzie ze stratnych pozycji a jak widać dalej trzyma i na czas pisania posta już prawie 300k zł stracił. A MSZ już już prawie 80% na minusie.

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

popłynął.. popłynęli wszyscy m., i drużyna parkietu i p. Marek i p. Filip. no ale chyba najbardziej to MSZ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

srebrnooki pisze: Połączmy te wszystkie trzy rzeczy. I mamy już gotowy przepis na sukces. Teraz tylko wystarczy zarzucić haczyk, a rybki same się będą na niego pchać.
Hmm no i jeszcze wspomnijmy "rybkom", że SO ze 2 razy w miesiącu to nic strasznego, zawsze można dopłacić .....

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale rzeczywiście marketingowo i biznesowo styl gry Filipa może być marzeniem każdego brokera. Jeśli znajdą się naśladowcy to mogą nie mieć takiej wprawy i szczęścia jak on.

-- Dodano: pt 09-11-2012, 13:50 --

Aktualny wykres z DD Filipa:
Obrazek

Aktualne max DD to jakieś 62% ... o 12.00 było to 68% ..... Zapewne gra na zniżkę USDPLN.
Jeśli grał na maxa to albo otarł się o SO albo go zaliczył. Stawiam na to drugie. SO jest zdaje się być nieodłącznym elementem jego strategii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Momenty wejścia ma dobre, ale wychodzenie z pozycji musi jeszcze poprawić, dziwi mnie trochę, że do tej pory nie uciął straty.

ODPOWIEDZ