Podatek 75% kara za darowizne?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

Podatek 75% kara za darowizne?

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Co o tym myslicie czytajcie do konca.

http://podatki.wp.pl/kat,70474,title,Ni ... omosc.html

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Re: Podatek 75% kara za darowizne?

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

w papierach musi być porządek :)
jest obowiązek zgłaszania darowizn - i nic na to nie poradzimy
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

coś mi się zdaje że w tym artykule większość to bajeczki wymyślone na potrzeby artykułu.

buntownik
Gaduła
Gaduła

TARKIN pisze:w papierach musi być porządek :)
jest obowiązek zgłaszania darowizn - i nic na to nie poradzimy
no masz racje ale popatrz na to w inny sposob, siedziales za granica zaluzmy 7 lat zarobiles sporo pieniedzy i chcesz kupic dom w polsce ale nie masz po prostu jak tego udokumentowac, no to wiec kupiles chate a tu nagle US (SS) wpada ci na chate i chce dowodu skad masz te pieniadze, a jak nie to 75 % podatku musisz zaplacic niby ale moim zdaniem to jest lichwa i co wtedy?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Tak zwana radosna twórczość dziennikarzy.
Zmyślanie historyjek i faktów ku uciesze czytelników.
Ja bym się nie zdziwił gdyby to był artykuł sponsorowany Urzędu Skarbowego.
Ostatnio jak aresztowali kobietę z Opola i dzieci oddali do pogotowia opiekuńczego to ściągalność grzywien w Opolskim sądzie wzrosła dziesięciokrotnie. :D
Jak ktoś wie jak unikać takich rzeczy to go ten artykuł nie ruszy a jak ktoś nie ma bladego pojęcia to się będzie bał i oglądał za siebie na ulicy...... albo pójdzie i zapłaci.
http://www.wprost.pl/ar/354661/Po-zatrz ... c-grzywny/

-- Dodano: czw 08-11-2012, 16:43 --
buntownik pisze:siedziales za granica zaluzmy 7 lat zarobiles sporo pieniedzy
Jak robiłeś legalnie to masz to udokumentowane i jak byłeś w kraju który ma podpisaną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania to raczej powinieneś być spokojny.
buntownik pisze:a jak nie to 75 % podatku musisz zaplacic
No i tu jest ten absurd który pokazuje że to nie ma racji bytu bo to perpetum mobile :)
Ujawniają że masz dom za 200k i wymierzają Ci karę 150k.
Ty idziesz tą karę zapłacić a oni się znowu pytają skąd to masz i wymierzają 112.5 k i wierz mi że oni potrafią się tak bawić w kółko.
Wyjściem jest że sprzedasz dom ale to raczej słabe wyjście. Jest tyle sposobów żeby dochody "wyprać" że głowa boli.
Przyjedź do UK to się nauczysz od fachowców.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2012, 18:54 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Zalozmy, ze jestem wku..ny na wszystko i wyruszam w swiat na jakies 3 lata. Utrzymuje sie z pracy dorywczej i wszystkiego co mi popadnie. Akurat jakis pracodawca, gdzies Azji docenil moje umiejetnosci i sowicie mi je wynagrodzil. (Mimo wszystko Azjaci to sa dusigrosze). Wracam do Europy i chce w Polsce spedzic rok, czyli z zarobionych pieniedzy pozostanie mi 25%? Jesli US widzi w kazdym potencjalnego przestepce, to proponuje od razu siegnac do konkretow - moje pomysly ;)
Szkolenia:
www. wyzsza_szkola_sztuki_gangsterskiej......
http://www.internetowa_pralnia_pieniedzy...
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Hikari pisze:Zalozmy, ze jestem wku..ny na wszystko i wyruszam w swiat na jakies 3 lata. Utrzymuje sie z pracy dorywczej i wszystkiego co mi popadnie. Akurat jakis pracodawca, gdzies Azji docenil moje umiejetnosci i sowicie mi je wynagrodzil. (Mimo wszystko Azjaci to sa dusigrosze). Wracam do Europy i chce w Polsce spedzic rok, czyli z zarobionych pieniedzy pozostanie mi 25%? Jesli US widzi w kazdym potencjalnego przestepce, to proponuje od razu siegnac do konkretow - moje pomysly ;)
Szkolenia:
www. wyzsza_szkola sztuki_gangsterskiej......
http://www.internetowa_pralnia_pieniedzy...
Hikari,tutaj chodzi o coś innego,chodzi o to aby wytępić Polaków we własnym kraju....
A dowody?.
Część zdeterminowanych właścicieli chce się ich pozbyć po cenach równych zainwestowanym sumom, a gdy ponoszą duże straty, nawet poniżej kosztów inwestycji" - twierdzi Andrzej Szafrański
http://biznes.onet.pl/kilkaset-nierento ... news-detal

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

daro, proszę nie cytować wypowiedzi, które nie są moje. podpisując je jako moje.

ja takich ortografów nie walę :D

-- Dodano: czw 08-11-2012, 18:45 --

Tytuł wątku jest dziwny i wprowadzające w błąd.

75% to podatek za dochód, którego źródła nie umiemy wyjasnić. Darowizny zgłoszone do urzędu skarbowego są obłożone normalnym podatkiem.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

@kupidyn sorki nie zauważyłem, mechanizm forum robi takie cuda czasem.
W sumie rozumiem Twoje oburzenie :D
A tytuł rzeczywiście do poprawy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

buntownik
Gaduła
Gaduła

kupidyn pisze:daro, proszę nie cytować wypowiedzi, które nie są moje. podpisując je jako moje.

ja takich ortografów nie walę :D

-- Dodano: czw 08-11-2012, 18:45 --

Tytuł wątku jest dziwny i wprowadzające w błąd.

75% to podatek za dochód, którego źródła nie umiemy wyjasnić. Darowizny zgłoszone do urzędu skarbowego są obłożone normalnym podatkiem.
Widzisz nie rozumiesz puenty tego tematu chlopczyku :D , tu chodzi o kary jakie ci groza bez udokumentowania przychodow, dla mnie osobiscie jak zz wczesniej napisal bandytyzm ale nie doslownie, trzeba byc bandyta w polsce naprawde a jak nie bedziesz kombinowal to jakis organ panstwa ciebie ogoli, szczerze dochodze do jednego stwierdzenia nie warto placic podatkow, my z tych podatkow nic nie mamy kompletnie, a te podatki i ubezpieczenia spoleczne co inni placa przez cale zycie mozna powoli zbierac i ladna suma wyjdzie na starosc i nie bedziesz potrzebowal jalomuzny z panstwa

-- Dodano: czw 08-11-2012, 19:09 --

chlopaki temat to mial byc tylko wprowadzenie przez ten artykul do istoty sprawy

ODPOWIEDZ