Pytanie o platformę

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Pytanie o platformę

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Patton pisze:Jeszcze raz mówię, że nie chodzi mi o spread tylko o to jak daleko można złożyć zlecenie od ceny rzeczywistej, a raczej jak blisko! 15 pips to 15 pips. Gdybyś miał rację to bym nie miał tyle razy, że niepoprawną pozycję otwieram... Dodam, że SL, TP i tak samo złożenie zlecenia musi być najmniej 15 pips od ceny rzeczywistej. Jak nie wierzysz to złóż zlecenie na demie w bliższej odległości.

15 na FxSalt to nie 15pipsów a 1,5pipsa. Pips to 4 cyfra po przecinku w przypadku Edka, 5 cyfra dziesiąte części pipsa. Jest to o tyle istotne, że np prowizja wynosi 1pips, czyli 10, a nie 1 czyli 0,1pipsa.

Jeśli ustawisz np buy stop na Edku 1,30016 czyli 1,6pipsa powyżej 1,30000, to na 1,30000 możesz postawić SL. Czyli minimalny poziom zlecenia Stop w przypadku EUR/USD na FxSalt musi być większy niż 1,5pipsa, czyli 15.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Patton pisze: Mam nazdieję, że rozumiecie o co im chodzi. Z kolei znalazłem platformę fxsalt, która ma świetną płynność .
Kto Tobie zagwarantuje że jest tam świetna i prawdziwa płynność?.
Resztę Akhh wyjaśnił.
Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Patton
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Patton »

Muszę ci jednak przyznać rację Akhh. Najwidoczniej coś źle wpsiałem nie zauważając 5 miejsca po przecinku, bądź jeszcze jakoś inaczej... Co nie zmienia faktu, że napis o 15 pipsach wprowadza klienta w błąd. Wg. mnie powinni to zmienić. Takie jest moje osobiste i subiektywne zdanie. A do zz: nikt nie zagwarantuje, ale to co np. dzieje się na fx Pro to jest katastrofa! Słupek tworzy się skokowo, a czasem zrobił się ruch, później nawrót i linia słupka mie narysowała się... Tzn do czasu gdy powstał następny słupe, a to wprowadza w błąd. Wiele rzeczy mnie tam wkurza. Chociażby skoro położenie linii SL jest w jakimś tam miejscu to czemu wizualnie słupek jest z 2 pipsy od niego i pozycja się zamyka? Wkurza mnie to zwyczajnie. Nie wiem, może tylko mi to tak bardzo przeszkadza, lecz jednak przeszkadza. Gdy patrzę z kolei na wykresy na fxsalt to mam wrażenie, że słupki pływają po morzu zwanym forex gdzie pogoda jest piękna i bezwietrzna! Z kolei na fx Pro to wyglada jakby małpa rzucała co jakiś czas kamieniem...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Rozumiem,dlatego podkreślam na każdym kroku że musi być niezależna instytucja rozliczająca i kwotująca transakcję finansową między bankiem // brokerem// ,a klientem takim jak Ty, czy ja.
Pozdrawiam.
PS,Patton,a jeżeli to jest niemożliwe co napisałem wyżej,to wzorem CFTC musi być możliwość podejmowania działań operacyjnych ....

-- Dodano: czw 08-11-2012, 19:05 --

PS, z tego co pamiętam działania operacyjne zostają uruchomione przez CFTC gdy klienci są dymani w stosunku do kwotowań trzech największych brokerów i banków na świecie...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Patton
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Patton »

Ostatnio gdy grałem na demie na fxsalt, mianowicie wczoraj włączyło mi się samo takie fajne okienko w górnym lewym rogu. Była tam cena kupna, sprzedaży, spread no i możliwość otworzenia transakcji. To chyba anzywa się mini terminal czy jakoś tak. Niestety dziś mi te jakże cudowne okienko zniknęło :( Czy wiecie jak je przywrócić? Bardzo ułatwiało robotę.

ODPOWIEDZ