Pytanie o platformę
Pytanie o platformę
Jeśli w złym temacie zamieściłem temat to z góry przepraszam. Mam takie pytanie. Póki co gram na koncie demo na fxpro i zaczyna mnie wkurzać brak płynności na ich platformie. Wykres chodzi jak chce co potrafi być bardzo irytujące. Mam nazdieję, że rozumiecie o co im chodzi. Z kolei znalazłem platformę fxsalt, która ma świetną płynność i małe spready z tym, że ma dość dużą wadę. Trochę niwygodnie się składa zlecenia, a co w tym najgorsze to fakt, iż nie można dać, ani SL ani nawet zlecenia bliżej niż 15 pips od aktualnej ceny. Znacie jakąś platformę łączącą zalety fxpro z płynnością fxsalt? I też by były dość małe spready, a przynajmniej jeśli chodzi o edka.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: Pytanie o platformę
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
A da się na tej platformie składać zlecenie w dowolnej odległości od aktualnej ceny jak na fxpro? I czy sa jakieś ograniczenia odnośnie stylu gry? Nie to, że uprawiam sclaping, ale jakbym kiedyś zmienił styl, to wolałbym nie mieć ograniczenia. Na podanej stronie tych zagadnień nie widziałem.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w wątku(link) który Ci wrzuciłem 

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
W FxSalt 15 to 1,5pipsa także odległość całkiem znośna.Patton pisze:Jeśli w złym temacie zamieściłem temat to z góry przepraszam. Mam takie pytanie. Póki co gram na koncie demo na fxpro i zaczyna mnie wkurzać brak płynności na ich platformie. Wykres chodzi jak chce co potrafi być bardzo irytujące. Mam nazdieję, że rozumiecie o co im chodzi. Z kolei znalazłem platformę fxsalt, która ma świetną płynność i małe spready z tym, że ma dość dużą wadę. Trochę niwygodnie się składa zlecenia, a co w tym najgorsze to fakt, iż nie można dać, ani SL ani nawet zlecenia bliżej niż 15 pips od aktualnej ceny. Znacie jakąś platformę łączącą zalety fxpro z płynnością fxsalt? I też by były dość małe spready, a przynajmniej jeśli chodzi o edka.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh chyba nie zrozumiałeś. Odległość 15pips, a nie punktów czy czego tam. Dla mnie nie jest znośna, zwłaszcza gdy chodzi o SL, który ustawiałem często 10pips od otwarcia pozycji.
A czy nie znacie jakieś platformy posługującej się innym silnikiem i posiadające mniejsze prowizje? Bo na edku 2.0 pipsa to wg. mnie za dużo. I ogólnie nie za bardzo podoba mi się taki design. Nie jest zbyt wygodny jak dla mnie.
A czy nie znacie jakieś platformy posługującej się innym silnikiem i posiadające mniejsze prowizje? Bo na edku 2.0 pipsa to wg. mnie za dużo. I ogólnie nie za bardzo podoba mi się taki design. Nie jest zbyt wygodny jak dla mnie.
Patton pisze:Akhh chyba nie zrozumiałeś. Odległość 15pips, a nie punktów czy czego tam. Dla mnie nie jest znośna, zwłaszcza gdy chodzi o SL, który ustawiałem często 10pips od otwarcia pozycji.
W FxSalt masz 15punktów czyli 1,5pipsa, specjalnie odpaliłem platformę.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
http://img837.imageshack.us/img837/8899 ... owatgo.png
Albo mamy inne opcje albo nieuważnie spojrzałeś. Przechylam się raczej ku drugiej opcji.
Albo mamy inne opcje albo nieuważnie spojrzałeś. Przechylam się raczej ku drugiej opcji.
Pokazałeś różnice między bid i ask czyli spread, który wynosi na Twoim screenie o ile dobrze widzę 10, czyli 1pips.Patton pisze:http://img837.imageshack.us/img837/8899 ... owatgo.png
Minimalną wartość zlecenia stop zobaczysz wchodząc w tester strategii

Dla brokera z kwotowaniem w przypadku EUR/USD do 5 cyfr po przecinku 15 oznacza, że minimalny SL ma być większy niż 1,5pipsa i tak jest w FxSalt.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Jeszcze raz mówię, że nie chodzi mi o spread tylko o to jak daleko można złożyć zlecenie od ceny rzeczywistej, a raczej jak blisko! 15 pips to 15 pips. Gdybyś miał rację to bym nie miał tyle razy, że niepoprawną pozycję otwieram... Dodam, że SL, TP i tak samo złożenie zlecenia musi być najmniej 15 pips od ceny rzeczywistej. Jak nie wierzysz to złóż zlecenie na demie w bliższej odległości.