By żyło się lepiej.
Re: By żyło się lepiej.
Ja mam tylko jedną małą uwagę; jak możesz to wrzucaj wejścia na screeny które tu umieszczasz. Dużo przejrzyściej to wygląda niż sama zielona pozioma kreska.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
Jasne
Przed chwila wszedłem wiec wrzucam scren, wejscie podyktowane tym ze na D1,H4 jest według mnie silny poziom wsparcia, zobaczymy ile w tym racji.
A i co sadzicie o wchodzeniu w pozycje w pt wieczorem?
EDIT:
Zaliczony SL ale wszedłem ponownie od razu

Przed chwila wszedłem wiec wrzucam scren, wejscie podyktowane tym ze na D1,H4 jest według mnie silny poziom wsparcia, zobaczymy ile w tym racji.
A i co sadzicie o wchodzeniu w pozycje w pt wieczorem?
EDIT:
Zaliczony SL ale wszedłem ponownie od razu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- czesiontko
- Stały bywalec
Moim zdaniem pozostawienie pozycji na weekend to zbyt duże ryzyko. Dodatkowo jeśli po weekendzie otworzy się z luką to może "przeskoczyć" Twoje SL. Sama kwestia wsparcia na tym poziomie nie jest zła.
Pozdrawiam i udanych trejdów życzę!
Pozdrawiam i udanych trejdów życzę!
Wykres na pewno będzie zmierzał w .... w prawo
Czyli jak przeskoczy moj SL to pozycja nie zostanie zamknieta a straty beda dalej rosły?
Z tego wynika ze lepiej czekac w niedziele do otwarcia rynku i wtedy wejsc tyle ze tez sytuacja moze nie byc tak dogodna jak przy pt zamknieciu
a orientujesz sie moze jaka wartośc moge miec ruchy w niedzielne/pon otwarcie? Czy moze to byc np 50 pips albo i 200 w stosunku do pt zamkniecia?
Dzieki
Z tego wynika ze lepiej czekac w niedziele do otwarcia rynku i wtedy wejsc tyle ze tez sytuacja moze nie byc tak dogodna jak przy pt zamknieciu

Dzieki

Jeśli przeskoczy SL, to zamknie na cenie otwarcia, albo i niżej, jeśli nie będzie chętnych do transakcji przeciwnej. Dlatego lepiej albo zabezpieczyć się pozycją przeciwstawną - obie bez SL i TP, albo po prostu zdjąć SL (i TP też), jeśli ma się odpowiedni kapitał.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- czesiontko
- Stały bywalec
Nie jestem weteranem forex-u;), ale wielkość luki w granicach do 50 pips to rozsądny moim zdaniem przedział. Ryzyko moim zdanie generalnie zbyt duże - weekendy potrafią przynieść ze sobą jakieś "crazy news". Zupełnie inna sprawa jeśli ktoś inwestuje długoterminowo - kilkanaście dni, tygodni, ale z tego z czytam w Twoim dzienniku nie Ty;)
pzdr
pzdr
Wykres na pewno będzie zmierzał w .... w prawo
Ostatnio słabo z wejsciami, nic dobrego nie mgoe znalezc ale dzisiaj jedno sie udalo zobaczymy jak wyjdzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaliczony SL, a bylo do wyjecia 20 pipsow chyba na takim poziomie bede zamykal pozycje zyskowne.