Chcę uzyskać efekt który będzie mi zapisywał ok 500 ostatanich świec do pliku html lub csv ALE......
Sposób ctrl+s mnie nie urządza bo: zapisuje tylko to co widać na ekranie ponadto ja chcę przeanalizować kilka par walutowych na wszystkich interwałach - to będzie ok 90 plików zapisywanych ręcznie co jakiś czas.
Sposób na skrypt: przerobiłem skrypt który mi zapisuje kilka par walutowych na różnych interwałach ALE... Gdy nie wyświetle wykresu na ekranie to mi się nie pobiorą aktualne dane i mam zapisane tylko to co widziałem ostatnim razem - np zamknąłem platformę wczoraj o 13 dziś ją otwieram w celu odpalenia skryptu który zapisze mi dane do plików. Skrypt wykonuje zadanie ale pliki mają informację do wczoraj do 13 bo mt4 nie pobiera danych gdy danego wykresu nie wyświetlimy fizycznie na ekranie.
Nie mam pojęcia jak zrobić aby pobrać dane zapisać je do pliku bez konieczności wyświetlania wykresu. Ma ktoś jakiś pomysł lub sugestię? Może jest jakiś sposób aby wszystkie otwarte wykresy zostały odświeżone bez konieczności ich wyświetlenia...
Teraz tak wpadłem na pomysł na szybko żeby mieć zawsze aktualne dane to można skorzystać z opcji "okno