Interwencje Europejskiego Banku Centralnego
Interwencje Europejskiego Banku Centralnego
Mam takie pytanie a zarazem prośbę mam napisać referat o interwencja EBC, przyczyny i skutki, na rynku walutowym a niewiele znalazłem na ten temat przez google, a więc moja prośba do was kiedy były takie interwencje na tym rynku, jakie interwencje możemy do nich zaliczyć bo np. skup euroobligacji to chyba nie pomimo, ze tak naprawdę wrzucają na rynek nowe pieniądze żeby je skupić, chyba że się mylę, co możecie polecić jakieś artykuły mogą być i po angielsku, albo gdzie coś znajdę na ten temat jakąś literatura bo na razie znalazłem tylko tyle, że była jakaś interwencja w 2000 roku w listopadzie ale w artykule nawet nie napisali dlaczego EBC się zdecydowało na nią i co później z tego wynikła, więc jeżeli możecie coś polecić na ten temat będę bardzo wdzięczny?
Re: Interwencje Europejskiego Banku Centralnego
Wybrałeś sobie temat na przewód doktorski co najmniej.
Nie ma czegoś takiego jak euroobligacje.
Skup obligacji ma być "sterylny" - bez dodruku
Poprzednio było LTRO i obniżka stopy depozytowej.
Odwiedzałeś już stronę ECB?
Nie ma czegoś takiego jak euroobligacje.
Skup obligacji ma być "sterylny" - bez dodruku
Poprzednio było LTRO i obniżka stopy depozytowej.
Odwiedzałeś już stronę ECB?
nie na przewód doktorski tylko na referat, ale dobra w sumie to już nieaktualne
-
- Uczestnik
Pytanie jest trochę śmieszne: bo dlaczegóż by nie miały takie EA istnieć ? Dziś zarabiają, jutro mogą tracić ... zresztą zerknij sobie na doroczny konkurs Automated Trading Championship - tam co roku są EA, które zarabiają.Przekonany ? Nie sądzę....