proszę tak to wygląda według czasu GMT+1EnergyMustFlow pisze:zastapmnie pisze:niewiele im brakuje, by zrobić dzisiaj gwiazdę wieczorną na daily
Witam
Czy mógłbyś pokazać tę gwiazdę wieczorną?
Pozdrawiam
DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
proszę uprzejmie
-- Dodano: czw 01-11-2012, 20:04 --
no i kolega uprzedził mnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
12895-12905 jeszcze smialo moga jutro zagrac dipa
na UE sesji ?
-- Dodano: czw 01-11-2012, 21:06 --
pejsy tez powinny ochlonac troche po tych drukowanych ADP danych podwyborczych

-- Dodano: czw 01-11-2012, 21:06 --
Nowy123 pisze:12895-12905 jeszcze smialo moga jutro zagrac dipana UE sesji ?
pejsy tez powinny ochlonac troche po tych drukowanych ADP danych podwyborczych

- EnergyMustFlow
- Stały bywalec
proszę tak to wygląda według czasu GMT+1
zastapmnie pisze:proszę uprzejmie
Dzięki Panowie.
Małe pytanko (bo nie chę zaśmiecać wątku). Czy gwiazda wieczorna nie jest przypadkiem zapowiedzią zmiany trendu wzrostowego na spadkowy? Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert
Diuna - Frank Herbert
Kolego, to był czas GMT-5.na sesji USa takie podrygi pipsowe mozna na bok dac bo i tak wejda skosne i troche w obi strony namieszaja a anpewno UE by po sl przejchac najpierw wiet teraz to tylko skalp a sesja UE pokarze kierunek
te dane to raczej nie az tak wazne z AUD czy NZD by bujac ?
JPY chyba juz nowego nic nie bedzie bo posiedzienie juz bylo wiec chyba tylko potwierdzenie tego co wczeniej powiedzieli na temat skupu a t orynek juz wie chyba ze cos nowego bedze ale watpie
Przekładając na nasz czas :
Te dane nie są w sesji amerykańskiej, a azjatyckiej.
00:50 JPY Monetary Policy Meeting Minutes
00:50 JPY Monetary Base (YoY) 10.2% 9.0%
01:00 NZD ANZ Commodity Price Index (MoM) 3.5%
01:30 AUD PPI (QoQ) 1.2% 0.5%
Moim zdaniem będzie ruch na JPY z jednego ważnego powodu.
Braku innych równie ważnych czy ważniejszych danych fundamentalnych z Japonii w przeciągu tygodnia.
Kolejny powód - to to, że były roszady w rządzie Japonii i chyba także BOJ. I każde takie spotkanie jest ważnym wydarzeniem dla rynku. Np. Potwierdzającej obecną politykę...
Szczególnie ważne gdy płynie to z trzeciej gospodarki świata.
PPI kwartał do kwartału nie występują zbyt często ; ) więc mogą mieć nieco większy wpływ na AUD.
Nie porównuj tego do Payrollsów z USA...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
tak, zmiana na spadkowy, ale swieca spadkowa zamykajaca formacje musi sie zamknac ponizej polowy pierwszej swiecy wzrostowej, poki co jeszcze troche brakujeEnergyMustFlow pisze: Czy gwiazda wieczorna nie jest przypadkiem zapowiedzią zmiany trendu wzrostowego na spadkowy? Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
- EnergyMustFlow
- Stały bywalec
[/quote][/quote]pacynka pisze:tak, zmiana na spadkowy, ale swieca spadkowa zamykajaca formacje musi sie zamknac ponizej polowy pierwszej swiecy wzrostowej, poki co jeszcze troche brakujeEnergyMustFlow pisze: Czy gwiazda wieczorna nie jest przypadkiem zapowiedzią zmiany trendu wzrostowego na spadkowy? Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Witam
Dziękuję Pacynak za odpowiedź.
Czy w obecnej sytuacji w jakiej znajduje się EUR/USD możemy mówić o trendzie? Bo jeżeli nie, to trudno też mówić tutaj o giweździe wieczornej będącej nota bene, wg. mnie, "zwiastunem" zmiany trendu. Proszę o rozwianie wątpliwości. Pytanie i odpowiedź dotyczy D1
Pozdrawiam
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert
Diuna - Frank Herbert
Jak dla mnie to od wrzesnia jestesmy w trendzie bocznym, a patrzac w krotszym okresie na D1 to w jego czesci spadkowej, wiec jak dla mnie formacja pasuje tutaj jak pies do jeza.
EnergyMustFlow pisze:pacynka pisze:tak, zmiana na spadkowy, ale swieca spadkowa zamykajaca formacje musi sie zamknac ponizej polowy pierwszej swiecy wzrostowej, poki co jeszcze troche brakujeEnergyMustFlow pisze: Czy gwiazda wieczorna nie jest przypadkiem zapowiedzią zmiany trendu wzrostowego na spadkowy? Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.
Jeżeli chodzi o PA w oparciu o rodzaje świec to dla mnie jest to czarna magia
Witam
Dziękuję Pacynak za odpowiedź.
Czy w obecnej sytuacji w jakiej znajduje się EUR/USD możemy mówić o trendzie? Bo jeżeli nie, to trudno też mówić tutaj o giweździe wieczornej będącej nota bene, wg. mnie, "zwiastunem" zmiany trendu. Proszę o rozwianie wątpliwości. Pytanie i odpowiedź dotyczy D1
Pozdrawiam

Tak, tak mów do mnie jeszcze, ta świeca zamyka się tu, tamta tam, przy okazji jest pełnia księżyca i piątek 13 więc cena...tak, zmiana na spadkowy, ale swieca spadkowa zamykajaca formacje musi sie zamknac ponizej polowy pierwszej swiecy wzrostowej

OK, ok, poważnie to ten gościu jest od tego ekspertem http://www.fxstreet.com/search/contribu ... fd5c999d20
http://2ndskiesforex.com/strategies-for ... i-do-this/
Sprawia wrażenie kogoś kto wie co mówi a ja jestem za głupi żeby to ogarnąć... albo po prostu mi się nie chce

Planuj Trejd, Trejduj Plan
EUR/CHF - koniec wzrostów? Zmierzamy znowu do 1,2?