outspongebob pisze:Edek eSka ze stopem 1.2985
DayTrading: Czwartek 1.11.2012
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012
mi sie wydaje, ze te spadki ,to proste nie wybila sie 1 fala z poziomu fibo 38,2 od calosci spadkow,a ze city chce zarobic,zjechali do fibo 23,6,narazie ,to wyglada na koniec 2 fali i spowrotem do gory....Peter_FX pisze:Short na kablu na razie zamknięty +37 pipsów, powinno jeszcze raz wybić UP, bo te spadki to takie trochę z dupy by były w tym miejscu.
@ szybki_lopez_13
Wiedziałem, że będzie korekta - nie spodziewałem się aż takiego jej zasięgu.
Może być tak, że zostanie pogłębiona, może być tak, że szybko odbijemy...
Strategia, która się sprawdzi - to "cierpliwość"...: )
Jeśli patrzeć na to z punktu wyprzedania lub wykupienia w ostatnich godzinach, może być tanio - poziomy - zaraz nad sesją europejską. - więc ewentualne odbicie w całkiem dobrym miejscu...
Coś mi tu jednak nie pasuje... [ten (za) mocny zjazd?]
Gorzej jak skończy się to boczniakiem i jutro ciąg dalszy - w przypadku gorszych odczytów.
Jeśli patrzeć na to z punktu wyprzedania lub wykupienia w ostatnich godzinach, może być tanio - poziomy - zaraz nad sesją europejską. - więc ewentualne odbicie w całkiem dobrym miejscu...
Gorzej jak skończy się to boczniakiem i jutro ciąg dalszy - w przypadku gorszych odczytów.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012 GBPJPY
Witam,
moja opinia na temat gbpjpy
http://www.youtube.com/watch?v=9xWGgi1uAL8
pozdr.Piotr
-- Dodano: 01 lis 2012, 18:27 --
Witam,
moja analiza dla eurjpy
http://www.youtube.com/watch?v=YY3SDOlSozw
pozdr.Piotr
pozdr.Piotr
Witam,
moja analiza dla eurjpy
pozdr.Piotr
-
- Gaduła
wykupienie czy wyprzedanie należy interpretować, czy wchodzić w odpowiednich godzinach na rynek. teraz nie warto tego interpretować a zobaczymy jak jutro przed 8.00 wskaźniki się ustawią i jak noc upłynie - konsola jak dla mnie to będzie a cierpliwości ciągle się uczę choć jest sporo lepiej niż kilka lat temu:)marekdt pisze:@ szybki_lopez_13
Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012 GBPJPY
Pójdzie nie pójdzie ale kupowanie po wybiciu wprost w tygodniową strefę podaży ?piosek pisze:Witam,
pozdr.Piotr
Witam,
moja analiza dla eurjpy
pozdr.Piotr

Niby sam przewiduję wzrosty na USD/JPY ale bez korekty w swing longa na pewno nie wejdę, aż taki odważny (szalony) nie jestem

btw. cena Ci spadła 200 pipsów i nie wycieło SL-a, gdzie ty masz stopa i na jaki profit liczysz ?
Planuj Trejd, Trejduj Plan
-
- Uczestnik
Peter_FX pisze:Złotko potwierdza, jeszcze trochę miejsca w dół potem wybicie na 2000 pipsów, w pierwszym rzucie.
Chociaż w sumie na dobrą sprawę to mogą olać ten wykres 1h i przebić się na złocie w dół ot tak żeby powycinać retail przed wycieczką w górę![]()
Ja gram na wszystkim, dobre poziomy do wejścia to rzadkość, do tego za małe ruchy na forexie żeby skalpować. Edward to w sumie jedyna para jaką z założenia miałem czasem skalpować, Oz i kabel średnio terminów-ki, cała reszta swingi, chociaż jak widzę dobry poziom to i tak wejdę krótkoterminowo ;pszybki_lopez_13 pisze:
-- Dodano: czw 01-11-2012, 16:28 --
Podziwiam osoby grające na kilku parach:) ja lubie tylko edzia:)Peter_FX pisze:Short na kablu na razie zamknięty +37 pipsów, powinno jeszcze raz wybić UP, bo te spadki to takie trochę z dupy by były w tym miejscu.
witam ja pierwszy raz tak sie przygladam temu zlotku co sadzisz jak sie dalej potoczy?
dokladnie,tym bardziej ze juz jestesmy pod linia trendu wzrostowego ,ktory byl od lipca,na ta chwilke gdzies jest na wysokosci 2964marekdt pisze:@ szybki_lopez_13
Jakiej korekty oczekujesz? Jakoś nie wygląda to aż tak aby się całkiem pakowaćPeter_FX pisze:NZD/JPY Tu jestem już grubo z S-kami, prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego nura w ten poziom, ale zaraz na głową jest duży tygodniowy poziom więc prędzej czy później zacznie spadać.
Chyba pierwszy raz gram na tej parze, normalnie bym wszedł aus/jpy czy nawet eur/jpy ale tylko tutaj ten poziom był tak klarowny.
: