EUR/USD wątek V
Re: EUR/USD wątek V
A ja jeszcze mam inne zdanie, całkiem solidnych wzrostów.
Pożyjemy zobaczymy
-- Dodano: wt 23-10-2012, 22:36 --
Jeszcze trochę inny wariant oznaczeń i target.
Pożyjemy zobaczymy
-- Dodano: wt 23-10-2012, 22:36 --
Jeszcze trochę inny wariant oznaczeń i target.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeden ze znanych analityków przyjął (5) tam gdzie ja umieściłem (B). Jak będzie zobaczymy, niestety beak korelacji kabla i edka nie ułatwia zadania
EURUSD
SlyQsx
Czy 29.10.12 będzie analogiczna sytuacja jak na wykresie dziennym? (w załączniku)
"Zawsze rób tak, by było dobrze- bo jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz" H. P.
EURUSD
SlyQsx
Ostatni porządny duży poziom do S-ek na EUR, ogólnie jestem "Bullish" na dolcu więc zakładam że ostatnie wybicie na eur przed spadkiem może być właśnie do tego poziomu.

Tam są właściwie 2 poziomy wewnątrz tego 4 godzinnego (który jest wewnątrz dziennego), stąd ta cienka linia po środku. Potencjalnie ~100 pipsów w dół od tego poziomu, choć z TP trzeba poczekać aż cena tam dojdzie, jeżeli w bliskiej odległości powstanie poziom popytu trzeba będzie zweryfikować RR. Aktualnie nie widzę żadnych silnych stref popytu, wszystko wycięte i przetestowane, jeżeli EUR zacznie spadać to może sobie lecieć bez trzymanki do 1.2600
Tak to wygląda na dziennym, jak widać wszystkie dolne poziomy nachodzą na siebie co sugeruje że nie zostało tam już wiele zleceń, niby wybicie w górę też jest jest prawdopodobne ale ze względu na silny poziom tygodniowy, dól wydaję się bardziej prawdopodobny, wybicie w strefę mogłoby jednak posłużyć jako pułapka na byki i paliwo do spadków.

Na koniec Index Dolara, najbliższy poziom podaży już mocno wymęczony, zakładam że kolejna próba przebicia zakończy się powodzeniem, i jakby nie patrzeć re-test szyi formacji H&S (podobnej) to dość typowe zachowanie ceny.

Tam są właściwie 2 poziomy wewnątrz tego 4 godzinnego (który jest wewnątrz dziennego), stąd ta cienka linia po środku. Potencjalnie ~100 pipsów w dół od tego poziomu, choć z TP trzeba poczekać aż cena tam dojdzie, jeżeli w bliskiej odległości powstanie poziom popytu trzeba będzie zweryfikować RR. Aktualnie nie widzę żadnych silnych stref popytu, wszystko wycięte i przetestowane, jeżeli EUR zacznie spadać to może sobie lecieć bez trzymanki do 1.2600
Tak to wygląda na dziennym, jak widać wszystkie dolne poziomy nachodzą na siebie co sugeruje że nie zostało tam już wiele zleceń, niby wybicie w górę też jest jest prawdopodobne ale ze względu na silny poziom tygodniowy, dól wydaję się bardziej prawdopodobny, wybicie w strefę mogłoby jednak posłużyć jako pułapka na byki i paliwo do spadków.

Na koniec Index Dolara, najbliższy poziom podaży już mocno wymęczony, zakładam że kolejna próba przebicia zakończy się powodzeniem, i jakby nie patrzeć re-test szyi formacji H&S (podobnej) to dość typowe zachowanie ceny.

Planuj Trejd, Trejduj Plan
Re: eurusd 04.11.2012 analiza tyg.
OK. nie chcę uchodzić za eksperta bo nim nie jestem, ale chętnie poznałbym logiczne uzasadnienie stwierdzenia że jak cena przebije Fibo jakieś tam to pójdzie wyżej. Dla mnie to jest wróżenie z fusów i opieranie wejść na magicznych liniach wyrysowanych w piasku.piosek pisze:Witam,
w zalaczeniu moja analiza
https://www.youtube.com/watch?v=ez2nunjaWI4
pozdr.Piotr
Jeżeli cena przebije UP fibo jakieś tam to znaczy że część inwestorów już zarobiła, mogą cisnąć wyżej lub realizować zyski 50/50 wróżenie z fusów.
Ja tam dużo miejsca na ruch UP po przebiciu fibo 100 nie widzę, 3 silne poziomy podaży h4, nawet jeżeli spodziewałbym się przebicia tych poziomów to wejścia LONG szukałbym w dołku (być może w tym tygodniu) a nie na szczycie.

Planuj Trejd, Trejduj Plan