DayTrading: Czwartek 1.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2012, 00:23

Wzrost
30
53%
Bez zmian
7
12%
Spadek
20
35%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 1.11.2012

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

Short na kablu na razie zamknięty +37 pipsów, powinno jeszcze raz wybić UP, bo te spadki to takie trochę z dupy by były w tym miejscu.
Planuj Trejd, Trejduj Plan

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Nowy123 pisze:cos mi smierdzialo na edku ze nie wyciagali g orazem z euforia RISK ON na SP500 i mialem dobre przeczucie :)
:) mam nadzieje że i też coś zagrałeś...bo nie samym patrzenia się człowiek cieszy.

-- Dodano: czw 01-11-2012, 16:28 --
Peter_FX pisze:Short na kablu na razie zamknięty +37 pipsów, powinno jeszcze raz wybić UP, bo te spadki to takie trochę z dupy by były w tym miejscu.
Podziwiam osoby grające na kilku parach:) ja lubie tylko edzia:)

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Złotko potwierdza, jeszcze trochę miejsca w dół potem wybicie na 2000 pipsów, w pierwszym rzucie.

Obrazek

Chociaż w sumie na dobrą sprawę to mogą olać ten wykres 1h i przebić się na złocie w dół ot tak żeby powycinać retail przed wycieczką w górę :mrgreen:
szybki_lopez_13 pisze:
Peter_FX pisze:Short na kablu na razie zamknięty +37 pipsów, powinno jeszcze raz wybić UP, bo te spadki to takie trochę z dupy by były w tym miejscu.
Ja gram na wszystkim, dobre poziomy do wejścia to rzadkość, do tego za małe ruchy na forexie żeby skalpować. Edward to w sumie jedyna para jaką z założenia miałem czasem skalpować, Oz i kabel średnio terminów-ki, cała reszta swingi, chociaż jak widzę dobry poziom to i tak wejdę krótkoterminowo ;p
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 16:40 przez Peter_FX, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

szybki_lopez_13 pisze:
Nowy123 pisze:cos mi smierdzialo na edku ze nie wyciagali g orazem z euforia RISK ON na SP500 i mialem dobre przeczucie :)
:) mam nadzieje że i też coś zagrałeś...bo nie samym patrzenia się człowiek cieszy.

tak odnowilem L jak wczeniej pisalem ale zamknalem i czekalem co zrobia po danych co zrobi SP500 na oporze a ja ksie zachowa edek widzac ze edka tlamsza i nie daja mu isc w gore niby risk on wzialem S ;)

-- Dodano: czw 01-11-2012, 17:41 --

jutro PMI z UE wiec zobaczymy czy cos na rzeczy czy kreca lody pod jutro ;)

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

ok już chyba nic ciekawego dziś nie będzie do zagrania:) myślę że jak pisałem wcześniej cena wróci do 40-60 tego przedziału i zobaczymy co jutro dzień przyniesie. Marekdt nieźle dziś mnie pozytywnie zaskoczył:) na równi z ceną:) - pozdrawiam, długo tu nie zaglądałem ale jutro tez będę. Pozdrawiam K.

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Ja już 2 tydzień czekam aż Loonie dobije do tego dziennego poziomu, na razie odbija się od dolnej granicy poziomu z wykresu trzy dniowego -.- wqrwie się jak tam duża korekta będzie bo mi większość potencjalnego zysku zabierze.

Obrazek

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

ale brzydka h4 na edziu, oj, brzydzula maksymalna, h1 też
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

NZD/JPY Tu jestem już grubo z S-kami, prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego nura w ten poziom, ale zaraz na głową jest duży tygodniowy poziom więc prędzej czy później zacznie spadać.

Obrazek

Chyba pierwszy raz gram na tej parze, normalnie bym wszedł aus/jpy czy nawet eur/jpy ale tylko tutaj ten poziom był tak klarowny.

-- Dodano: czw 01-11-2012, 17:08 --
Kogo jeszcze obchodzi Grecja ? To już jest szukanie sensacji na siłę, Grecja była sygnałem że w Europie zaczyna się kryzys dlatego z początku mieliśmy panikę na Euro, dzisiaj Grecja to już tylko Grecja czyli ekonomicznie nic nie znaczący kraj z fajnymi zabytkami i królem Leonidasem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Peter_FX pisze:NZD/JPY Tu jestem już grubo z S-kami, prawdę mówiąc nie spodziewałem się takiego nura w ten poziom, ale zaraz na głową jest duży tygodniowy poziom więc prędzej czy później zacznie spadać.

Obrazek

Chyba pierwszy raz gram na tej parze, normalnie bym wszedł aus/jpy czy nawet eur/jpy ale tylko tutaj ten poziom był tak klarowny.

-- Dodano: czw 01-11-2012, 17:08 --
Kogo jeszcze obchodzi Grecja ? To już jest szukanie sensacji na siłę, Grecja była sygnałem że w Europie zaczyna się kryzys dlatego z początku mieliśmy panikę na Euro, dzisiaj Grecja to już tylko Grecja czyli ekonomicznie nic nie znaczący kraj z fajnymi zabytkami i królem Leonidasem :mrgreen:
tu sie mylisz b odalej jest i bedzie grana szczegolnie jak wkoncu darmozjady wyjda z UE :)

drugi kraj to Hiszpania

a dzis w USa mala eurofia ubraniowa ;) przedwyborcza z ladnie wdyrkowanymi danymi z rynku pracy :) linki wyzej :)

bylby by bbylo pod cos grac i byla duza zmiennosc na tym zbijaj najwiecej kasy kapital spkulacyjny
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 17:23 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany