ZL LT SR FIBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Re: ZL LT SR FIBO

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Kto się nie sparzy, ten się nie nauczy.
Poczekamy - zobaczymy. ;)

Przepraszam za off topic autora dziennika. Koniec tematu.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ermak3 »

Nic się nie stało. Nie prowadzę dziennika żeby chwalić się swoimi wejściami (i tak nie ma czym), tylko żeby się czegoś nauczyć. Off top były dla mnie gdyście pisali jak decyzja FED'u albo EBC wpłynie na to co zobaczymy na wykresie... : D

Tak zapytam przy okazji. Jak grasz Tyler to interesują Cię tylko ZL, które wyznaczyłeś wg. swoich kryteriów, czy patrzysz też na to w jakim trendzie się znajdujemy itd.?
Obrazek

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

gfx pisze:To co robicie jest nieprawidłowe. Przez pewien czas udaje się, lecz co będzie później? Nie ma niczego złego w pouczaniu, ale to co wiesz to błąd. Iluzja - błędne przekonanie. Ciesze się, że zarabiasz, ale jak wspominałem - do pewnego momentu. Thorez przedstawił pewne pomysły, ale są tak ogólne, że wszystko możesz do tego dopasować. Nie powiedział wszystkiego
Potężny wysiłek - jest metoda, ale trzeba cały czas główkować. Nie zdążysz odetchnąć, bo wylecisz z gry. Przeczytaj swoje poprzednie posty. Koniec tematu.
cały czas niestety nie jesteś konstruktywny, mało tego wpadasz tutaj, nie wiesz jak ktoś gra ale na podstawie kilku zdań i zrzutów wiesz że źle :D

stary jak wiesz że coś robimy źle to napisz co albo sobie daruj,
no chyba że sobie chcesz dodać w ten sposób trochę 'mądrości' to dawaj śmiało....

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

gfx pisze:Powtarzanie tego, co Thorez napisał w kółko jest bezsensu. Czemu? To było rzucone ogólnie bez konkretów. Chciał, abyśmy sami pomyśleli.
Dużo w tym racji. Tak samo jak dziennik KlonMarcina. Sam byłem przez chwilę jego fanatykiem ale zrozumiałem że nie w tym droga i samo szukanie ZLek nie zaprowadzi mnie zbyt daleko. Ta wiedza którą się podzielił jest na prawdę pomocna, trzeba tylko ją właściwie zaadaptować w naszych realiach, ale tego nie widać na początku.
Pomógł też temat z innego forum o średnich utworzonego przez Karola Marchewkę. Bardzo dużo tam ogólników i błądzenia, co zmusza do główkowania. Dzięki temu wreszcie załapałem jak cholernie powtarzalne są zachowania rynku i intraday zaczął mi wreszcie wychodzić, czasem niezdarnie, ale najważniejsze że zaczął bo on był moim bardzo dużym problemem.

wybaczcie za ot.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Błędem jest traktowanie ZL jako formacji świecowej. Liczy się tylko ruch ceny. Jest high / low, od niego tworzy się korekta, później ruch właściwy, czyli zdecydowane przebicie tego high / low i ostatecznie powrót do przebitego high / low.

Tutaj jest przykład
http://forex-nawigator.biz/forum/koncep ... ml#p512259
Obrazek: #1, #2, #8
http://forex-nawigator.biz/forum/koncep ... ml#p517306

Cena konsoliduje na ZL i to pora, aby złożyć zlecenie. Przynajmniej będzie to wejście po najlepszej cenie.

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

sl 11p

edit
-11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Biorę tylko swoje ZL, choć naturalnie że łatwiej się gra z trendem. A Ty tutaj z kierunkiem D1 w ogóle dzisiaj nie pograłeś.
Pamiętaj, że tam nie było żadnej reakcji na ZL. Weź to pod uwagę w swoim planie. Dodatkowo, rozróżniam siłę swojego ZL, czyli dzielę je na kategorię : zwykłe ZL, SR+ZL; ZL+SR+FIBO (czasami patrzę), ZL+SR+FIBO+RN
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

gfx pisze:Błędem jest traktowanie ZL jako formacji świecowej. Liczy się tylko ruch ceny. Jest high / low, od niego tworzy się korekta, później ruch właściwy, czyli zdecydowane przebicie tego high / low i ostatecznie powrót do przebitego
Powtórzę to jeszcze raz : nie traktuje ZL jako sztywnej formacji świecowej. Dla mnie jest to miejsce zerowania profitu po ruchu ceny.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
ermak3
Pasjonat
Pasjonat

co oznacza RN? : D ruch nocny? ; d
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

ermak3 pisze:co oznacza RN? : D ruch nocny? ; d
Chciałbyś ;) Okrągłe liczby. Po angielsku, taki szpan ;)

ODPOWIEDZ