Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Tak sobie testuję demo Armady i zastanawiam się, co źle robię...
Na pierwszym ekranie linia Buy (32,058) jest poniżej linii sprzedaży (32,060), a wartosć transakcji jest -1 punkt (minus jeden). Powinno być chyba +2?
Na drugim ekranie, pipsometr rozpięty między linią sell a aktualną ceną buy pokazuje 32 punkty, natomiast wartość transakcji wynosi 29 punktów.

Gdzie giną te trzy punkty w przypadku srebra? Na innych instrumentach jeszcze nie sprawdzałem.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Hej, chyba macie mały błąd na stronie, napisane jest "Ogłoszenie wyników losowania 16go października na Facebooku i stronie WWW. - pewnie miało być listopada :)

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

gambit dzięki. Kiedyś już to zgłaszaliśmy do poprawy, widocznie zaginęło w toku spraw.
Wirus - pewnie masz otworzone konto Classic. Na koncie Classic wykres jest z Exchange, a commission dopisany jest do spreadu. Stąd może być taka rozbieżność. Oczywiście wskaźnik spreadu pokaże wartości prawidłowe.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Mam kilka pytań do przedstawiciela Brokera:
1) Jaka jest procedura odzyskania pieniędzy w przypadku ogłoszenia bankructwa Armada Markets?
2) Czy pieniądze klientów są na oddzielnych kontach? Teoretycznie są w Nordea Bank, Swedbank i SEB Bank. W jaki sposób mogę to zweryfikować?

The_SaintAnger
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: The_SaintAnger »

Witam, rowniez mam pytanko.. Po tym jak otworzylem konto real primeExchange dostalem wiadomosc o wplacie pieniedzy. "Dla konta primeExchange minimalny depozyt to 300 PLN, EUR, USD lub GBP. Środki klientów są oddzielone od środków własnych Armada Markets. Depozyty klientów przechowywane są w bankach NatWest i Nordea. " oraz "Wybierz walutę bazową konta transakcyjnego: PLN | EUR | GBP | USD". Mieszkam i pracuje w Londynie. Mam zamiar dokonywac tranzakcji na edku, ejku i kablu. Jaka mam wybrac walute bazowa dla mojego konta, ktora dla mnie bedzie najlepsza?? Czy moge wplacic depo na rachuek w NatWest?? Kto dokonuje przewalutowania waluty??

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Jamesfisher :

1) W przypadku ogłoszenia upadłości należy złożyć wniosek do organu ogłaszającego daną upadłość.
2) Pieniądze klientów są oddzielone od środków własnych Armada Markets. Nie mogą być wykorzystywane do finansowania bieżącej działalności. Co do weryfikacji - wpłaca Pan na konto Nordea Bank - tak więc pieniądze muszą tu trafić. Nie ma możliwości aby trafiły do zupełnie innego banku

The_SaintAnger - jeżeli ma Pan już konto real to musiał Pan wybrać walutę. Jeżeli zamieszkuje Pan w UK, operuje Pan funtami, to najlepszym rozwiązaniem będzie konto w funtach. Uniknie Pan przewalutowania.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

ArmadaMarkets pisze:Jamesfisher :

1) W przypadku ogłoszenia upadłości należy złożyć wniosek do organu ogłaszającego daną upadłość.
2) Pieniądze klientów są oddzielone od środków własnych Armada Markets. Nie mogą być wykorzystywane do finansowania bieżącej działalności. Co do weryfikacji - wpłaca Pan na konto Nordea Bank - tak więc pieniądze muszą tu trafić. Nie ma możliwości aby trafiły do zupełnie innego banku
Co raz poważniej zastanawiam się nad rezygnacją z usług AM. Ale jeszcze jedno pytanko.
Powiedzmy wpłacam kasę na konto Nordea Bank - wszystko spoko - tylko czy ja gdzieś w umowie będę miał informację, że moje środki są zdeponowane w Banku Nordea bank na konkretnym numerze konta ? Czy potem mam szukać wiatru w polu ?

Pytanie nr2. Czy Armada podobnie jak admirals wysyła do swoich klientów informację do rozliczeń podatkowych ?

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Zapewne Pana pytanie odnosi się do kwestii ewentualnej upadłości. W razie takiej sytuacji dany organ Państwowy ma pełną listę gdzie i jakie środki się znajdują. Jako że część środków znajduje się w innych bankach ciężko wskazać że są tam konkretnie Pana pieniądze.
Żeby to bardziej zobrazować. Załóżmy że mamy 10 klientów którzy wpłacili 100 pln. W sumie daje nam to 1000 PLN. I teraz niech LMAX wymaga aby zdeponować u nich zabezpieczenie w wysokości 750 PLN.
W Nordei pozostanie 250 PLN. Ciężko powiedzieć że te tu jest Pańskie 100, czy Pańskie 50 a tam pozostała część. Jednak suma bilansu na kontach fx, musi odpowiadać sumie na kontach bankowych. Nie ma możliwości aby jakieś fundusze zaginęły.

Co do pytania nr 2. Nie wysyłamy takich informacji ani do Urzędu Skarbowego, ani do klienta. Jako że udostępniamy konta w PLN - samo rozliczenie jest banalnie proste. Odchodzi nam bowiem sprawa przewalutowań zysku / straty. Na życzenie możemy pomóc.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

ArmadaMarkets pisze:Wirus - pewnie masz otworzone konto Classic. Na koncie Classic wykres jest z Exchange, a commission dopisany jest do spreadu. Stąd może być taka rozbieżność. Oczywiście wskaźnik spreadu pokaże wartości prawidłowe.
Tak, Classic; nie lubię pamiętać o prowizji ;)
Hm, powoduje to u mnie pewien dyskomfort, bo jednak patrząc na wykres trzeba pamiętać o prowizji, co neguje sens konta bez prowizji... Nie będzie to pewno poprawione?
ArmadaMarkets pisze:Załóżmy że mamy 10 klientów którzy wpłacili 100 pln. W sumie daje nam to 1000 PLN. I teraz niech LMAX wymaga aby zdeponować u nich zabezpieczenie w wysokości 750 PLN.
I teraz, jeśli taki LMAX padnie lub zrobi przekręt, to możesz się pożegnać ze swoimi pieniążkami, mimo że AM będzie w porządku. I nie mówcie mi, że to takie niemożliwe...

Mpapiez
Myślę, że powinieneś otworzyć rachunek u brokera z siedzibą w Polsce, np. XTB, Bossa czy DMBZWBK, bo przynajmniej będziesz miał blisko, żeby pojechać i komuś pysk oklepać. Pieniędzy i tak w ten sposób nie odzyskasz, ale jaka satysfakcja ;)

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nie zapominajmy że LMAX podlega pod FSA. Nie może sobie ot tak wyparować.

ODPOWIEDZ