test strategii 30 dni.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Re: test strategii 30 dni.

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Ciągle nie nadaje sie jeszcze do kontynuacji testów, za wolno przetwarzam sygnały do wejścia z czego później nie wykorzystuje sytuacji.
Muszę nad tym jeszcze popracować, nabrać pewności wtedy go dokończę.
Na screenie wszystkie sygnały, które powinienem brać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

zły jestem na siebie, zamiast 2xtp, 1xSl, 1xBe mam tylko te dwa ostatnie. Skutek zagrania się w gre.
gdzieś jest to drzewo.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

uwazam tylko ze to dostarczanie rynkowi plynnosc taka gra
miec cel i do niego dazyc a nie strzelac slepakami
robota z siebie nie zrobisz ; nawet jakbys mial zarabiac taka gra to po kilku miesiacach max wykonczysz sie psychicznie

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

expedient warzywniaka pisze:uwazam tylko ze to dostarczanie rynkowi plynnosc taka gra
miec cel i do niego dazyc a nie strzelac slepakami
robota z siebie nie zrobisz ; nawet jakbys mial zarabiac taka gra to po kilku miesiacach max wykonczysz sie psychicznie
Czyli uważasz że ta strategia nie jest dochodowa czy chodzi o TF?

expedient warzywniaka

TF przede wszystkim

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Mam cel polbanda dokończyć tent test i wtedy się zobaczy czy strzelam ślepakami ;). Z psychiką zawsze było krucho ale zmiana tf mi nie pomoże bo nie potrafię trzymać długo pozycji.
gdzieś jest to drzewo.

expedient warzywniaka

candleelephants2 pisze:Mam cel polbanda dokończyć tent test i wtedy się zobaczy czy strzelam ślepakami ;). Z psychiką zawsze było krucho ale zmiana tf mi nie pomoże bo nie potrafię trzymać długo pozycji.
Moim zdaniem na niskim TF po prostu spada RR z racji spreadu i krótkiego czasu trwania poszczególnych trendów. Psychika siada głównie przez to, że zanim przyzwyczaisz się do trendu wg które masz grać, to po jednej, dwu pozycjach trend ów się kończy. Na wyższych TFach masz mniej wejść, ale przy 3% ryzyka można z nich utargać 20-30%. A jeżeli na TF M15 wejdziesz z 3% ryzyka (gdzie czasem 1 do 1,5% to sam spread) blisko jakiegoś dołka, to przy 6% zysku okazuje się, że rynek jest na tyle wykupiony, że zawraca po Twojego stopa. I tutaj nakręca sie spirala zachłanności prowadząca do strat w konsekwencji.

Warto przyjrzeć się wykresom co najmniej H4 i poszukać na nich potencjalnych wejść ze stopem od 10 do 30 pipsów i popatrzeć ile można z nich wyciągnąć, a następnie porównać podobne pod względem stopów wejścia z niższych interwałów i zerknąć ile dawały w przeszłości maksymalnych zwrotów przed zmianą tendencji na tak niskich interwałach.
Poza tym wyższe interwały są trwalsze z racji tej, że dane makro nie rozszarpują wykresu w takim stopniu, że trend zaczyna zanikać na rzecz chaotycznych ruchów to w górę, to w dół. Od początku września na EURUSD na H4 widać trend wzrostowy i przez dwa miesiące nie było nawet gdzie szukać tam opcji wejścia na krótko. I to jest najważniejsze, czyli obrać sobie kierunek i tylko w jego stronę podążać.
Powodzenia w testach.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

hej dałeś mi dużo do myślenia ale... dajmy szanse narazie m1 -zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam
gdzieś jest to drzewo.

expedient warzywniaka

tylko wiesz
z trendami jest taki problem jak sie "uczepisz" trendu z h4 to nie patrz juz na inny tf bo przegrasz :)

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Z m1 nie wyszło, ogromne koszty pochłaniały rzadkie zyski. Testuje podobne założenia tylko analizy robię na m15/h1/h4 + wejście m5.
Będę tu wklejał wejścia z obecnego testowania.
EJ z dziś w sumie +46p.
Pozdrawiam
gdzieś jest to drzewo.

ODPOWIEDZ