Brokerzy -> bonus do wpłaty

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Brokerzy -> bonus do wpłaty

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Zauważyłem, że co raz więcej brokerów oferuje coś w stylu:

"ZAŁÓŻ U NAS KONTO A DOSTANIESZ 20% BONUSU OD WPŁACONEGO DEPOZYTU"

To, że w różnych serwisach pokerowych i bukmacherskich są takie bonusy to było mi wiadome od dawna (tam to nawet 100% wpłaty jakoś tam dokładają), ale mam wrażenie, że u brokerów forexowych to dopiero od jakiegoś czasu zaczęto stosować tą metodę przyciągania klientów.

Co o tym myślicie? Czy utrzyma się tendencja zwiększania tego bonusu, żeby przyciągnąć jak najwięcej leszczy?

Dodatkowo zachęcam do pisania jaki broker daje bonus w jakiej wielkości a także na jakich zasadach.

Pozdrawiam, Midas

ps. Zainspirowała mnie do tego postu reklama TMS u nas na forum, z tego co widziałem to dają 20% bonusu?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Brokerzy -> bonus do wpłaty

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ja się kieruję tą zasadą:
Jakość brokera jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości bonusów jakie rozdaje.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Te bonusy obecne nie od dziś to przeważnie ściema. Wymagany jest zwykle spory obrót, już prościej zostać IB ...
Midas pisze:ps. Zainspirowała mnie do tego postu reklama TMS u nas na forum, z tego co widziałem to dają 20% bonusu?
Hehh .... a zgłębiłeś te zasady ?
Zwrot kosztów – dokonany przez Organizatora zwrot części wyrażonych w formie spreadu kosztów transakcyjnych Uczestnika, w wysokości 20% Wpłaty, po spełnieniu przez Uczestnika warunków określonych w § 4
Aby wziąć udział w Promocji „Zyskaj rabat do 50 000 zł”, klient TMS Brokers powinien spełnić łącznie następujące warunki:
Zrealizować Obrót promocyjny określony w § 2 pkt 10 w trakcie Okresu promocyjnego o wartości określonej niniejszą nierównością:
Obrót promocyjny (EUR) >= Wysokość wpłaty (PLN)/500 PLN * 1 MLN EUR
Policzmy ... zakładając, że chcemy dostać max. bonus 50K musimy wpłacić 250K PLN i wykonać obrót 500 MLN EUR (250000/500).

Przy czym nie wiadomo co to jest dokładnie "obrót" bo regulamin mówi tylko że:
Obrót promocyjny – łączna wartość transakcji na Rachunku Uczestnika instrumentami wymienionymi w Tabeli nr 1 Specyfikacji Instrumentów Finansowych S1 dla TMS Direct, wyrażona w € wg kursu przeliczeniowego ustalanego na zakończenie każdego dnia roboczego na platformie TMS Direct.
Z tej definicji jak dla mnie nie wynika czy otwarcie i zamknięcie 1 lota EURUSD to obrót 100K EUR czy 200K ?
Zakładam, że w tym wypadku (inaczej niż u brokerów ECN) twórcy myśleli o tym pierwszym ....

Reasumując:
by dostać wspomniany bonus musimy obrócić 5 ma tys. lotów w 60 dni Co daje średnio trochę ponad 110 lotów dziennie (bo mamy 40 kilka dni roboczych).

Ciekawe czy w TMS są klienci z takimi obrotami, czy może ktoś sobie wziął te liczby z sufitu, bo takie lepiej wyglądają w promocji ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzięki Green za odpowiedź.

Właśnie chodziło o coś takiego, żeby zrozumiale opisać jak to wygląda, może komuś się przyda i nie da się skusić takimi śmiesznymi promocjami :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

o boze boze...opowiem wam historie mojego dzisiejszego dnia...w 100% prawdziwa...

bylem sobie na jakims tam spotkaniu/szkoleniu niby biznesowym gdzie tam kilku ludzi opwiadalo o roznych stronach biznesu itp..ale sie skonczylo..zjezdzam sobie winda na parking..i znajomy mi mowi ze mial wlasnie jechac na 'drugie szkolenie' ale sie spozni bo juz prawie 18.00...i tak gadka szmatka na jakie szkolenie...a no ze z inwestycji..a z jakich...a z forexu...a co to za szkolenie...a to jakis broker organizuje i ze tu nie daleko..a czy ja moge tez pojechac zobacyc...a no moge niby...wiec sie pakuje w samochod i jade za kolega do jakiegos hotelu 5 min drogi stad :)

przyjezdzam..wpadam na sale spozniony i co widze...najpierw jakis ziomek ze stowarzyszenia inwestorow ma sie prezentowac a potem broker - teletrade...mysle sobie...o boze...jaki broker...przeciez teletrade to ta firma ktora niedawno proponowala traderom najpierw platne szkolenia a potem kazala im wplacac 2500$ i 'pozwalala' im tradowac gdzies tam w biurze u siebie...a jak przegrali te SWOJE 2500$ to ich zwalniala...

no ale wyszedl na poczatek koles ze stowarzyszenia inwestorow...(ja sie na modzie nie znam i sie nia nie interesuje i kompletnie mi to nie robi, ale nawet ja widzialem ze jego garniak i caly ogolnie ubior byl lekko mowiac wiesniacki....) i zaczal zachwalac swoje stowarzyszenie...ze tyle korzysci..ze szkolenia tylko 1000zl na to...tylko 1000zl na tamto, ale bez noclegu moze byc jeszcze taniej...ze skladka miesieczna tylko 100zl...ze obnizone prowizje na GPW do kolo 0,30% itp...i tu sobie mysle no przeciez ja sie na GPW slabo znam i jako zwykly leszcz mam prowizje 0,19% w DT i 0,25 normalnie..wiec gdzie tu te obnizki i korzysci....

ale to jeszcze nic bo po nim wyszedl koles z teletrade...mlodszy ode mnie kilka lat...zaczal opowiadac co to jest FX...ile tam biliardow codziennie sie przewija..ile to na 'najwiekszej' dzwigni *100 mozna zarobic...potem byla cala prezentacja o tajnikach forexu...o formacjach swiecowych np ze trzeba wejsc pod jakas dluga swieca 'marubozu' i sie ma 100 pipsow w 30 minut...potem o falach eliota...to nic ze fibo bylo wykreslone w druga strone...ale gdzies kiedys wykres sie zatrzymal na 261,8% i jest git...w miedzy czasie ziomal zadal kilka 'konkursowych pytan' np kto byl poprzednio prezesem FEDu itp i kazdemu kto dobrze odpowiedzial dawal kartke na darmowych 100$ do depozytu przy zalozeniu u nich realnego konta....na sam koniec wszyscy dostali ulotke na ktorej bylo kolejne 100$ dopisywane do konta...takze niektorzy wyszli ze 'szkolenia' bogatsi o 200 dopisanych dolarow...i zeby nie bylo ze spamuje to wlasnie mysle ze autor tematu ma odpowiedz na swoje pytanie odnosnie bonusow...

na poczatku jeszcze chlopaczek powiedzial ze teraz bedziemy inwestowac i zobaczymy jak nam wyjdzie pod koniec szkolenia...odpalil jakies demo w MT4 i mowi do tych ludzi BUY czy SELL...cos tam wybrali...patrze na pare EURUSD a tam u nich spread 3 pipsy...czekalem czy na koncu wykladu bedzie cos o pracy u nich jako trader...nic takiego sie nie pojawilo...ale pojawily sie za to ogloszenia o szkoleniach...na wszystkich poziomach oczywiscie...poczatkujacy...zaawansowany...i ekspert...bez cen ale za to ze znizka 30% jezeli sie ktos zapisze juz dzis...
i jescze nowosc..mozna otorzyc u nich jakies konto gdzie mozna sie podpiac pod roznych traderow ktorzy sami zarabiaja miliony i beda zarabiac miliony tez dla nas...egzekucja oczywiscie w ulamku sekundy..mozna tez samemu zostac takim traderem i zarabiac miliony za prowizje dla innych...jak dla mnie to jedyne co mozna to mozna dostac w PL wiezienie i pare mln ZL kary no ale ja sie pewnie nie znam...

i siedzialem sobie ogolnie 1,5 godziny taki smutny w ostatnim rzedzie patrzac na tych biednych ludzi jak sie sami pakuja w paszcze lwa...a oni z kolei siedzieli zachwyceni i chloneli tajemna wiedze i wyszli z ulotkami zafascynowani nowa perspektyw wielkich zyskow....a jak powiedzialem w przerwie komus obok ze co to za znizki jak przeciez normalnie na GPW wszyscy daja 0,19% i 0,25% to sie patrzyli jak na debila....i potem sie dziwic ze powstaja jakies amber goldy, finroyale, pozwy przeciwko "maklerom FX" itp
a jak ma byc inaczej jak ludzie sami z siebie tacy glupi....
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Midas pisze:Właśnie chodziło o coś takiego, żeby zrozumiale opisać jak to wygląda, może komuś się przyda i nie da się skusić takimi śmiesznymi promocjami
No wiesz - ja opisałem przypadek skrajny. Ale oczywiście można zarobić na tej promocji powiedzmy jedną setną z tego czyli 500 zł. Liczby jakie podałem dzielimy przez 100 i wychodzi że musimy wpłacić 2500 pln i obrócić 50 ma lotami.
Jak sobie to zestawimy: czyli 500 zł zysku i obrót 50 lotami to wychodzi, że na obrocie 1 lotem zyskujemy 10 zł czyli jakieś 0.3 pipsa na EURUSD.

Z tego co się orientuję tyle, a nawet więcej możesz dostać jako IB, z tym, że nie będziesz miał warunków odnośnie wpłat, obrotu, itd. Aczkolwiek mogą być inne wymogi w zależności od brokera.
seba pisze:i siedzialem sobie ogolnie 1,5 godziny taki smutny w ostatnim rzedzie patrzac na tych biednych ludzi jak sie sami pakuja w paszcze lwa
No jeśli sami nie mają na tyle rozsądku to co zrobisz ? Przecież łatwo wydedukować, że zarabianie milionów nie jest takie proste ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Seba dzięki wielkie za takie informacje. Przerażające...
Robią sobie z FX kolejny biznes do nabijania ludzi w butelkę, obroty na FX spadają i trudno się dziwić.

Co do bonusów, to o ile w pokerze były one możliwe do wypłaty o tyle u większości brokerów nie ma takiej możliwości. Obroty trzeba mieć rzeczywiście ogromne, a broker w najgorszym przypadku odda część swojego zysku, zyskując dodatkowo klienta robiącego duży wolumen.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Pierwsza podstawowa sprawa - bonus do depo zwiększa margin level na naszym rachunku i to jest niezaprzeczalny atut. O ile ktoś wie, co z nim robić.

ODPOWIEDZ