Pytanie techniczne - potwierdzenie otwarcia rachunku

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
lolekfx
Bywalec
Bywalec

Pytanie techniczne - potwierdzenie otwarcia rachunku

Nieprzeczytany post autor: lolekfx »

Witajcie drodzy traderzy,
z racji tego, że to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się przywitać .. Tak więc Cześć Wam wszystkim :D Konto założyłem dość niedawno, lecz forum doglądałem od dłuższego czasu.. Ale ja tu nie o tym. Jakieś dwa tygodnie temu otworzyłem rachunek rzeczywisty u jednego z brokerów, który główną siedzibę ma w Londynie. DM raczej wiekszości znany.. Byłem u nich na szkoleniu i tam wypełniłem formularz zgłoszeniowy dotyczący otwarcia rachunku. Dostałem wszystkie dane niezbedne do prowadzenia konta i .. No właśnie i nie dostałem od nich żadnej umowy na piśmie, ani w ogóle nic.. Moje pytanie brzmi - czy powinienem dostać bądź ubiegać się o jakieś potwierdzenie pisemne otwarcia konta ? Broker nadzorowany przez KNF i Brytyjski FSA. Moge śmiało wpłacać pieniądze.. ?

PS: Jeżeli nie ten temat - Wybaczcie 8)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Re: Pytanie techniczne - potwierdzenie otwarcia rachunku

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Jakoś sobie nie wyobrażam bez umowy... a próbowałeś dowiedzieć się czegoś bezpośrednio u brokera? Może będą wiedzieć więcej niż forowicze :>

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

edit:
lolekfx pisze:Broker nadzorowany przez KNF
Z tego wnioskuję że ten broker jest w PL. Czy tak?
Bo na początku odebrałem wrażenie że w UK.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 20:54 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Daro, pewny jesteś? Takich cudów, jakie miałem z Alpari.uk, to z żadną inną firmą. Niestworzonych rzeczy żądali, a i tak nie udało mi się otworzyć u nich realnego rachunku.

Jak wyobrażasz sobie egzekwowanie warunków umowy, której nie ma? W razie problemów co przedstawisz w sądzie? Zrzut strony www?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

....

-- Dodano: śr 24-10-2012, 19:58 --

@Wirus musiałem edytować posta.
Ale co do poleconych oraz pieczątek to tak tutaj jest.
Wymagania to i owszem mają i też mi się nie udało kilka razy rachunki założyć.
Ale co do umowy i takich rzeczy to bardzo często zapomnij że dostaniesz poleconym z pieczątką i osobistym podpisem prezesa.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

lolekfx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lolekfx »

Broker działa na terenie Polski i również tutaj ma siedzibe.. Konkretnie chodzi tu o City Index. Rozmawiałem z konsultantem. Powiedzieli mi że u nich konta otwiera się poprzez forumlarze. Ale fakt, zapomniałem zapytać czy takowe potwierdzenie mogą mi podesłać. Jutro do nich przedzwonie i dowiem sie szczegółów. Ludzie na tym forum niekiedy wiedzą więcej niż owi konsultanci :D

ODPOWIEDZ