Jak wycisnąć maksymalny zysk?

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Ahmed
Gaduła
Gaduła

Jak wycisnąć maksymalny zysk?

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam, od jakiegoś czasu testuję swojego robota. Robot ma za zadanie skalpować i niestety nie mam pomysłu jak ustawić tp i/lub ts żeby robot osiągał maksymalne zyski. Tzn. chodzi o to żeby np: przy +20pipsach nie wyrzucał mnie na be na 0. Nie wiem czy ustawić jakiś maksymalny TP i włączyć TS żeby robot zamykał pozycję głównie TS?

Będę wdzięczny za sugestie
Cenka opada

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak wycisnąć maksymalny zysk?

Nieprzeczytany post autor: personov »

Zamykać mozna na różne sposoby : przez TP, BE, TS, poziom deklarowany, sygnał przeciwny...itp.
Jednak każdy z tych sposobów ma plusy i minusy. Pytanie jak najlepiej zamykać pozycję sprowadza się więc do pytania : jak napisać skutecznego robota.
Jak dla mnie to miejsce zamkykania pozycji jest jeszcze bardziej istotne niż samo miejsce otwarcia.
Solą życia jest kasa.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak wycisnąć maksymalny zysk?

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Nie sądzę żeby była złota reguła. Temat przerabiany wielokrotnie. Podejrzewam, że dużo zalezy od twojego systemu. Są setupy gdzie często jest pullback,a są setupy gdzie powrót w okolice 0 oznacza negacje sygnału.

Dlatego Ty sam powinieneś wiedzieć najlepiej czy lepiej BE,czy lepiej SL,kiedy BE,itd...
Co z tego jak Ci ktoś powie "na edku po x pipsach rób BE/+5 " jak Twoje pozycje mogą być zupełnie pod prąd,a jeżeli gra ta druga osoba.

Gdybyś grał manualnie,to jeszcze można by coś kombinować,co lepiej wpływa na Twoją psychikę,ale robot...wszystko masz w historii przecież.

ODPOWIEDZ