ZL LT SR FIBO
ZL LT SR FIBO
Zakładam nowy dziennik, tym razem na koncie REAL (jego pozostałościach 110zł)...
Gram w oparciu o ZL LT SR i FIBO (to ostatnie ma tylko potwierdzać, wzmacniać sygnał).
Będę się starał wrzucać wejścia i wyjścia wraz z komentarzem i liczę na Wasz odzew i pomoc. Nie spodziewam się, że ktoś wypunktuje moje błędy i powie rób tak i tak a będzie dobrze, ale jakieś pytanie dające mi do myślenia było by mile widziane : )
gram tylko na EDKU
WEJŚCIE nr. 1
ZL SR FIBO - na H1/M30 trend spadkowy, jednak uważam, że ZL i odbicie od wsparcia i FIBO 38 daje sygnał w górę.
SL-10p TP-?
Gram w oparciu o ZL LT SR i FIBO (to ostatnie ma tylko potwierdzać, wzmacniać sygnał).
Będę się starał wrzucać wejścia i wyjścia wraz z komentarzem i liczę na Wasz odzew i pomoc. Nie spodziewam się, że ktoś wypunktuje moje błędy i powie rób tak i tak a będzie dobrze, ale jakieś pytanie dające mi do myślenia było by mile widziane : )
gram tylko na EDKU
WEJŚCIE nr. 1
ZL SR FIBO - na H1/M30 trend spadkowy, jednak uważam, że ZL i odbicie od wsparcia i FIBO 38 daje sygnał w górę.
SL-10p TP-?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: ZL LT SR FIBO
powinienem chyba poczekać do ZL z D1albo w ogóle nie wchodzić po takim zjeździe
Długo już grasz tym "systemem"??
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
Trochę ponad rok temu jak zaczynałem na demo grałem SR LT + jakiś tam indyk, potem dywergencje CCI stoch i RSI. Wpłaciłem na real grałem PA+dywergencje i tak jakoś to szło (trochę do przodu, trochę do tyłu), ale w końcu straciłem w jeden dzień ok 60%, że tak powiem, starałem się coś udowodnić rynkowi -.- (psycha siadła). Potem tam coś było, zostało 10% z pierwszej wpłaty (jak dotąd jedynej), a obecnym "systemem", słusznie wziąłeś go w cudzysłów, "gram" ok.3-4 miesięcy (jakoś tak), FIBO dodałem niedawno. Wcześniej grałem kilka par, teraz tylko EUR/USD.
Jednym problemem jest to, że boje się że ucieknie okazja do wejścia i wchodzę za wcześniej. Potem jeszcze raz i jeszcze jeden i z 10 pipsowego SL się w sumie 30+, co gorsza nie zawsze po czymś takim rynek idzie w "moim" kierunku.
Drugim problemem jest pewnie to, że nie robię jakiejś specjalnej selekcji. Można by grać tylko z trendem ale jak widzę ZL i odbicie od SR to - click click click....
Jednym problemem jest to, że boje się że ucieknie okazja do wejścia i wchodzę za wcześniej. Potem jeszcze raz i jeszcze jeden i z 10 pipsowego SL się w sumie 30+, co gorsza nie zawsze po czymś takim rynek idzie w "moim" kierunku.
Drugim problemem jest pewnie to, że nie robię jakiejś specjalnej selekcji. Można by grać tylko z trendem ale jak widzę ZL i odbicie od SR to - click click click....
ZL na D1
SR
SL 10
edit.
przesunięte na BE+2, a wyjścia chyba trzeba będzie szukać w którymś z tych miejsc (ss 1)
SR
SL 10
edit.
przesunięte na BE+2, a wyjścia chyba trzeba będzie szukać w którymś z tych miejsc (ss 1)
- tyler_durden
- Gaduła
Za dużo masz tam linii ZL. Zero Line to zerowanie profitu, więc teoretycznie powinieneś mieć dwie linie- maksymalnie to trzy.
Więcej nie oznacza lepiej, a w tym przypadku oznacza koszmarne błędy.
Czym jest dla Ciebie FBO i jak chcesz to połączyć z SR ?
url=http://postimage.org/]
[/url][/quote]
Więcej nie oznacza lepiej, a w tym przypadku oznacza koszmarne błędy.
Czym jest dla Ciebie FBO i jak chcesz to połączyć z SR ?
url=http://postimage.org/]

ciągle głupi ...
ZL nie mam zaznaczonych, żółte linie to SR. FIBO 38 pokrywające się z SR daje mocny poziom od którego cena może się odbić. Wejście jest w tedy z trendem. Mógłbym w sumie zedytować zniesienia żeby wyświetlało mi tylko 38^^
Właśnie pisałem o tym, że wyżej się spodziewam zjazdu a to już... weszło Ci TP?
edit. +2
Właśnie pisałem o tym, że wyżej się spodziewam zjazdu a to już... weszło Ci TP?
edit. +2
- tyler_durden
- Gaduła
spóźnione, a może już w ogóle nie powinienem tu wchodzić^^
SL 10
ZL + LT
SL 10
ZL + LT