DayTrading: Poniedziałek 22.10.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 22.10.2012
Jaki plan? Mam S na usdjpy
Długoletni trend spadkowy na USDJPY podobno się zakończył - XX letnia LT spadkowego została przekroczona - i podejrzewam, że teraz będą tam longi
W mniejszym interwale - Przed większymi ruchami spadkowymi na giełdach zwykle carrytraderzy robią prędzej - jakieś ruchy na AUD, NZD i kilku innych - walutach w których się zapożyczali (np. JPY, USD, czasem także (CHF, GBP, EUR) (niskie stopy%) ).
Mówi się, że carrytrade to ok 10% obrotu na FX. Więc jak zaczną już masowo likwidować pozycje, bo będzie przecena na surowcach - to będzie 120-200pipsowy "Meksyk".
JPY ogolnie traci ze względu na bardzo słabe dane dotyczące eksportu japońskiego - cierpi on z powodu konfliktu z Chinami...
Japonia w końcu dostanie swojego taniego Jena.

W mniejszym interwale - Przed większymi ruchami spadkowymi na giełdach zwykle carrytraderzy robią prędzej - jakieś ruchy na AUD, NZD i kilku innych - walutach w których się zapożyczali (np. JPY, USD, czasem także (CHF, GBP, EUR) (niskie stopy%) ).
Mówi się, że carrytrade to ok 10% obrotu na FX. Więc jak zaczną już masowo likwidować pozycje, bo będzie przecena na surowcach - to będzie 120-200pipsowy "Meksyk".

JPY ogolnie traci ze względu na bardzo słabe dane dotyczące eksportu japońskiego - cierpi on z powodu konfliktu z Chinami...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
montezuma pisze:Jaki plan? Mam S na usdjpy
zajezdza interwencją jak nic, dlatego sie pytam czy cos wiadomo na ten temat...
uwazam, ze transkacja w dobrym kierunku, tylko pamietaj ze to napewno nie bedzie w 24 h, nie bedzie daytradingumontezuma pisze:Jaki plan? Mam S na usdjpy

Zaczekaj, a zyskasz tylko trzeba miec troche na depozycie, bo beda koszty swapu....
Take care
marekdt pisze:Długoletni trend spadkowy na USDJPY podobno się zakończył - XX letnia LT spadkowego została przekroczona - i podejrzewam, że teraz będą tam longi![]()
no niby tak, a mimo to od 40 lat lecimy w dół, niegdys bylo 280 a nie 79,90

edit, o pardone, w 1971 bylo 360

kuchara23 pisze:uwazam, ze transkacja w dobrym kierunku, tylko pamietaj ze to napewno nie bedzie w 24 h, nie bedzie daytradingumontezuma pisze:Jaki plan? Mam S na usdjpy
Zaczekaj, a zyskasz tylko trzeba miec troche na depozycie, bo beda koszty swapu....
Take care
SL dałem na 80.100, a pozycje średnio trzymam 5-6dni
-- Dodano: 22 paź 2012, 21:09 --
dobrze idzie powiedział zięć jak opuszczali trumnę teściowej do grobu .
te h4 to zapowiedz
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
usdjpy h4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
- ForexTig3r
- Maniak
Motylek na EURJPYMERLIN pisze:witam czy mi się wydaje bo widzę trójkąt zwyżkujący na h1 ,h4 na edku
A chciałem o to pytać...daromanchester pisze:E tam miło popatrzeć że komuś z forum się powiodło w branżyzeuss pisze:moderatora powinien najbardziej zainteresowaćmarker74 pisze:moze kogos zainteresuje komentarz walutowy z xtb
Konto Daniela na forum dla ciekawych
http://forex-nawigator.biz/forum/magictrader-u6092.html
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- zastapmnie
- Pasjonat
gft, czas londyński, jeśli się nie mylę, w każdym razie h4 zamyka się za 6 minutmarekdt pisze:
Jakiego masz brokera i z jakim czasem ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...