Lista brokerów z opcjami

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Lista brokerów z opcjami

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Czy moglibyście dopisywać do listy przetestowanych przez Was brokerów z opcjami binarnymi....(dobrze by było gdyby mieli w ofercie opcje dotykowe i bezdotykowe czego nie ma np XTB)
1. IG markets
2. Xtb

ps. z uwagami na temat brokera jeśli można ;)

green7
Maniak
Maniak

Re: Lista brokerów z opcjami

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Jest tego multum: ale jak już było pisane w wątku o opcjach: trzeba cholernie uważać.
Tu masz np. listę:
http://directory.forexmagnates.com/bina ... n-brokers/
A tu:
http://www.spotoption.com/OurBrands
lista brokerów używających platformy SpotOption.
Tylko raczej 10 razy zastanowiłbym się przed wpłaceniem tam realnej kasy. Ta branża wygląda jak internetowe kasyna, gdzie spodziewać się można głównie straty kapitału.
Ot takie kwiatki można np. wyczytać na stronie:
Please note that the option price/quotes that is offered by us is not necessarily the real time of the underlying asset but rather the price that iOption™ is willing to offer the relevant option
Nie wiem jak po takim tekście mam traktować informację (z tej samej strony), że cena po jakiej wygasa opcja odpowiada cenie na platformie Reutersa .....

Ogólnie szukałbym tylko brokerów (a nie firm działających na zasadzie zakładów) regulowanych o znanej reputacji.
Czyli prócz wymienionych IG markets i Xtb przychodzi m na myśl:

3. GFT - ale tu chyba jeszcze klienci z polski nie mogą korzystać z opcji binarnych
4. platforma Saxo - (czyli saxo i kilku polskich IB jak TMS, IDMSA). Mają binarne dotykowe i bezdotykowe choć tylko na majorsy. Oraz waniliowe na trochę więcej symboli.
5. Nadex. W sumie to platforma ta sama co IG Markets (więc lepiej grać tam) ale mniej dostępnych opcji. Ale jeśli ktoś (nie mówię, że koniecznie ZZ :) ) chce brokera pod kontrolą CFTC to jak znalazł.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ale Nadex jest to chyba tylko dla USA.
Co do firm to pole minowe, generalnie najlepiej sprawdzaj jakie mają warunki "affiliate" bo spotkałem takich co odpalają 40% swoim IB od każdej duszyczki :!:
To chyba tłumaczy wszystko :D
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

Ciekawy pisze:ps. z uwagami na temat brokera jeśli można ;)
2. Xtb
omijac z daleka...nie da sie grac..pisalem juz kilka razy dlaczego :)
green7 pisze:4. platforma Saxo - (czyli saxo i kilku polskich IB jak TMS, IDMSA). Mają binarne dotykowe i bezdotykowe choć tylko na majorsy. Oraz waniliowe na trochę więcej symboli.
http://pl.saxobank.com/trading-products/forex-options
szczerze mowiac nie wiedzialem...wlasnie znalazlem linka i jutro sie moze przyjrze jak dam rade :)
ps. saxo nie daje polskiego PITa nie?

6. TMS
http://www.tms.pl/tms-direct/panel-opcj ... owych.html

7. BOSSA
ktos kiedys albo w dzienniku, albo w temacie o opcjach w dziale STRATEGIE pisal ze maja najlepsze wyceny na WIG20. chyba chodzilo o opcje vaniliowe
dokladnie nie pamietam ale jak ktos bedzie zainteressowany to napewno odnajdzie :)

8. IDM
http://www.idmsa.pl/opcje-2.html
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

daromanchester pisze:Ale Nadex jest to chyba tylko dla USA.
niestety chyba masz rację...

"TO OPEN AN ACCOUNT YOU NEED TO:
-Be a legal resident in the U.S.
-Have and maintain a U.S. bank account in your name"

Daro a jakich jeszcze byś omijał?

EDIT:
a co myślicie o http://www.fxflat.pl/ ?

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

seba pisze:ps. saxo nie daje polskiego PITa nie?
Saxo nie wystawiał i nie wystawia PIT8C (jak narazie), a jedynie IDM, TMS jako brokerzy polscy i korzystający z platformy Saxo, ale po otworzeniu biura w Polsce przez Saxo Bank w tym roku może się to zmienić od 2013

jak będzie to się okaże :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

green7
Maniak
Maniak

IDM i TMS to platforma Saxo. Zdaje się, że jeszcze jakiś DM ma platformę Saxo, ale coś nie mogę sobie przypomnieć. .... IDM S.A. ostatnio ma problemy, więc przy większych wpłatach warto to przemyśleć...

seba pisze: 7. BOSSA
ktos kiedys albo w dzienniku, albo w temacie o opcjach w dziale STRATEGIE pisal ze maja najlepsze wyceny na WIG20. chyba chodzilo o opcje vaniliowe
dokladnie nie pamietam ale jak ktos bedzie zainteressowany to napewno odnajdzie :)
Bossa ?? To chyba chodzi Ci po prostu o opcje notowane na GPW. Ale to każdy chyba DM ma w ofercie. No i nie ma czegoś takiego jak "najlepsza" wycena bo cena na GPW jest jedna. Pewnie chodzi Ci o prowizję - coś mi świta, że nie dawno mieli jakąś promocję i sporo obniżoną prowizję.

Apropo jeszcze opcji to binarki, bezdotykowe itp. można spotkać w ofertach banków, i Domów Maklerskich. Np. PKO BP, Raiffeisen itd. Tyle, że to produkt skierowany dla firm, i nie ma do niego łatwego dostępu.
Ciekawy pisze: EDIT:
a co myślicie o http://www.fxflat.pl/ ?
Na stronie piszą, że:
FXFlat to broker wprowadzający dla GFT Global Markets UK Limited
Czyli ok. Fajnie - nie dawno próbowałem założyć konto opcyjne w GFT i dostałem odpowiedź, że nie jest to jeszcze możliwe dla obywateli PL. Jednak dziwi mnie, że EFIX DM S.A - główny wprowadzający dla platformy GFT nadal nie ma binarnych a ma je jakiś nikomu nie znany FXFlat ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

green7 pisze:IDM i TMS to platforma Saxo. Zdaje się, że jeszcze jakiś DM ma platformę Saxo, ale coś nie mogę sobie przypomnieć. .... IDM S.A. ostatnio ma problemy, więc przy większych wpłatach warto to przemyśleć...
tak :)
ale nie maja poki co binarnych z tego co widze...
tak jak w linku nr 4 bezposrednio z samego saxo

green7 pisze:Bossa ?? To chyba chodzi Ci po prostu o opcje notowane na GPW. Ale to każdy chyba DM ma w ofercie. No i nie ma czegoś takiego jak "najlepsza" wycena bo cena na GPW jest jedna. Pewnie chodzi Ci o prowizję - coś mi świta, że nie dawno mieli jakąś promocję i sporo obniżoną prowizję.
piszac o bossa to dokladniej o ta wypowiedz mi chodzilo bo pamietam ze gdzies tam kiedys na forum sie pojawila
(z 12-03-2012)
CITYGo pisze:Witam, inwestuje w bossa mają najlepsze warunki do handlu opcjami i kontraktami na wig20.Interesują mnie tylko opcje out of money z dobrym rr bo są najtansze w strategii long straddle.
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

green7
Maniak
Maniak

seba pisze: ale nie maja poki co binarnych z tego co widze...
tak jak w linku nr 4 bezposrednio z samego saxo
Eee pewnie nie znalazłeś. Mają, obrazek poniżej z konta real:
binary.png
seba pisze:piszac o bossa to dokladniej o ta wypowiedz mi chodzilo bo pamietam ze gdzies tam kiedys na forum sie pojawila
Czyli tak jak psiałem - chodziło o opcje notowane na GPW.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Jeżeli ktoś szuka binarek to polecam klasycznych bukmacherów - sam się przerzuciłem całkowicie prawie z kontraktów, bo preferuję binarki i korzystam z bet365. Na razie nie zarabiam takich kwot, żeby mieć problem z US, ale pojawia się pytanie, czy rzeczywiście taki kłopot się nie pojawi, gdyby ktoś regularnie zarabiał spore sumy.
Nie miałem raczej z nimi problemów, a na pewno bardziej ufam wielkiemu bukmacherowi niż firmie krzak, która daje platformę do obrotu opcjami. Zachęcam wszystkich do przyjrzenia się w wolnej chwili zakładom na koniec godziny i dnia, ciekawe tam rzeczy można czasem znaleźć, ich modele wyceny zmienności nie sprawują się idealnie.

ODPOWIEDZ