DayTrading: Piątek 19.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 19 paź 2012, 23:48

Wzrost
19
33%
Bez zmian
8
14%
Spadek
30
53%

Liczba głosów: 57

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.10.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

I cholera bardzo możliwa, a nikt o tym nie pisze w analizach rynkowych...[/quote]

xtb o tym nie pisze, chociaz nie wiem co to jest; wrzucaj swoje analizy a nie wig20 xtb ( z pelnym szacunkiem dla inwstorow grajacych na wig 20)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Nie wiem czy wpływ na piątkową korektę nie miało przypadkiem wygasanie kontraktów na dolara i euro (zawsze trzeci piątek miesiąca) (o czym zupełnie zapomniałem...) istotny będzie dla mnie poniedziałek...
Jeśli będzie konsola lub wzrosty - to bardzo dobrze dla trendu wzrostowego. Korekta odhaczona - czas kolejną falę wzrostową. I wypadałoby poszukać wydarzeń, które temu mogą posłużyć.

Jeśli dalsze spadki - no to "trochę" słabo dla trendu wzrostowego.
Dalsze spadki - w okolice 1.29-1.28 i niżej mogłyby już zanegować wzrosty w średnim terminie - i spowodować cofnięcie się do 1.26

Nadal jestem za wzrostami - i bardziej prawdopodobne, że zobaczymy jeszcze 1.317- 1.320
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

marekdt pisze:Nie wiem czy wpływ na piątkową korektę nie miało przypadkiem wygasanie kontraktów na dolara i euro (zawsze trzeci piątek miesiąca) (o czym zupełnie zapomniałem...) istotny będzie dla mnie poniedziałek...
Jeśli będzie konsola lub wzrosty - to bardzo dobrze dla trendu wzrostowego. Korekta odhaczona - czas kolejną falę wzrostową. I wypadałoby poszukać wydarzeń, które temu mogą posłużyć.

Jeśli dalsze spadki - no to "trochę" słabo dla trendu wzrostowego.
Dalsze spadki - w okolice 1.29-1.28 i niżej mogłyby już zanegować wzrosty w średnim terminie - i spowodować cofnięcie się do 1.26

Nadal jestem za wzrostami - i bardziej prawdopodobne, że zobaczymy jeszcze 1.317- 1.320
możliwe też że będziemy w większym trójkącie symetrycznym siedzieć na edku :twisted:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Obczajcie USDJPY - świeczka tygodniowa zamknięta ponad tym trójkątem z 4h/d1 i LT spadkowego ostatniej "korekty?" ->
Długi termin - na tygodniowym zaczynać się kolejny byczy rajd dla USDJPY dla najbliższych miesięcy.

60 okresowy tygodniowy kanał regresji pokazuje wzrosty, dzienny - maksymalną wartość ( więc możliwa korekta - lub konsolidacja) 4h - obecnie - konsolidacja , ale to nie powinien być koniec ruchu. (60okresowy kanał regresji pokazuje silny trend wzrostowy) tylko kąt pod jakim wystrzelił aż zadziwia (62stopnie dla kanału i 70stopni dla ceny) :)
Hmm, czy przypadkiem nie ma tu "delikatniej" wyprzedaży JPY? albo zwrotu pożyczek w JPY przez co jest go od "cholery i ciut ciut"?

Kolejny długoterminowy strzał - to CAD. [Patrzę na EURCAD gdzie jest bliski przełamania trendu spadkowego]
Warto spojrzeć na tygodniowy i dzienny - w końcu zdecydowana bycza świeca. Choć nadal jeszcze krótka.
Dla tej pary należy zwrócić uwagę przede wszystkim na ceny ropy... a te zaczynają (powoli) nurkować.
O ile korelacja dotycząca USDCAD i EURUSD miała znaczenie dość duże - o tyle nie oczekiwałbym, że z tego powodu kurs EURUSD jakoś mocno zareaguje - chodzi w końcu o przecenę CAD.

AUD także ustawia się pod to by zacząć szybką i silną korektę.

Tak więc - moim zdaniem bardzo możliwa przecena na rynku surowców.
Można powiązać jeszcze te dwie sprawy - JPY i CAD
JPY - waluta carrytrade w której się zapożyczamy (AUD, NZD, CAD, RUB i inne waluty z dużymi stopami % )

AUD - Formacja - także ostatnie świeczki tygodniowe - 3 spadkowe dwie wzrostowe - znów trzy spadkowe - dwie wzrostowe wszystko poza linią trendu wzrostowego... jeśli zaczną lecieć surowce na łeb na szyję - AUD poleci razem z nimi.
Do tego cięcia stóp % przez RBA... przepowiada nam kolejne swingi S na AUD.

zapowiada się idealny rajd "Świętego Mikołaja"

Kilka powodów użycia 60okresowego kanału regresji?
60*1h - 2,5 dnia~półtygodniowy
60x4h =240H ~10dniowy
60xD1 ~ dwumiesięczny
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 22:29 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Spanish Regional Elections: Rajoy's PP Wins in Galicia, Nationalistic Parties win Basque Country

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

MERLIN pisze: możliwe też że będziemy w większym trójkącie symetrycznym siedzieć na edku :twisted:
Zdecydowanie bardziej prawdopodobne, niż scenariusz spadków do 1.26 w wypadku spadku 1.2990/80
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

tak jest mozliwe,ale jaki byl by powod do takiej korekty,teraz rynek czeka na prosbe Rajoya o pomoc,jego partia wygrala w galicji

Zablokowany