Birger Schäfermeier

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Birger Schäfermeier

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Tutaj są jego wyniki:

http://www.aretetrading.de

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

ForexTig3r pisze:Dla mnie osobiści dziwne trochę to miejsce wejścia jest, wydaje się trochę irracjonalne.
Ja raczej próbuję szukać wejść z najlepszymi perspektywami zysku do ryzyka, czyli małe S/L, a tutaj....

Jak zyskownych transakcji ma 48-53% i takie S/L...
Nie widzę przeszkód, żebyś zaprosił pana Schaefermeier'a do siebie na szkolenie :). Myślę, że będzie Ci wdzięczny za garść cennych wskazówek :roll:

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Dziwne trochę, iż nie pokazali wyników, by było jakby był stratny... ?
Oj, stracił by na reputacji, a przybyli na spotkanie pewnie domagali by się zwrotu kosztów..

Nie widzę takiej potrzeby. Pan Birger Schäfermeier ma nosa co do rynku, każdy ma swoją taktykę.
Zauważam, iż można było wejść lepiej. Zapewne było to podyktowane pokazem i losowym czasem wejścia, braku swobody.
Ale takie wchodzenie co do pipsa, a jak się nie uda to klapa, też niesie za sobą jakieś konsekwencje emocjonalne.

-- Dodano: 19 paź 2012, 23:30 --
ForexTig3r pisze:Dziwne trochę, iż nie pokazali wyników, by było jakby był stratny... ?
Oj, stracił by na reputacji, a przybyli na spotkanie pewnie domagali by się zwrotu kosztów..
Stforex pisze:Nie widzę przeszkód, żebyś zaprosił pana Schaefermeier'a do siebie na szkolenie :). Myślę, że będzie Ci wdzięczny za garść cennych wskazówek :roll:
Nie widzę takiej potrzeby. Pan Birger Schäfermeier ma nosa co do rynku, każdy ma swoją taktykę.
Zauważam, iż można było wejść lepiej. Zapewne było to podyktowane pokazem i losowym czasem wejścia, braku swobody.
Ale takie wchodzenie co do pipsa, a jak się nie uda to klapa, też niesie za sobą jakieś konsekwencje emocjonalne.
O matko, czy Ty to Ty, a ja myślałem, że kto inny...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

Tak, jak kończyła się konferencja to był na minimalnym (bardzo minimalnym) plusie, więc mogło zakończyć się na minusie, był to jednak pierwszy człowiek (którego spotkałem) który uczciwie przyznał się do skuteczności (tylko lub aż) ok. 50% i do tego że każde wejście jest w zasadzie losowe.

Niemniej jednak dziwi mnie to że występuje za jakieś "drobne" mając rachunek 1 milion EUR. Możliwe że nie chodzi mu o pieniądze tylko o prestiż lub że w ten sposób pozyskuje klientów do zarządzania pieniędzmi ale to to chyba tylko on wie.

ps.
zauważyłem że na giełdzie wchodzenie z dokładnością co do pipsa jest możliwe i przy dużych kwotach nie jest pozbawione sensu

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

50 % skutecznosc to mozna powiedziec - przeoogromna skutecznosc jesli chodzi o dlugofalowa gre...w realu 30-40 %tyle maja utrzymujacy sie z tego**

**- nie dotyczy Guru szkolących w Polsce, bez statementow na Mfxook , bez nadzoru CFTC
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Astakos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Astakos »

Tutaj jest wywiad z Birgerem, warto przeczytać: http://www.equitymagazine.pl/birger-sch ... er-wywiad/

zimnylech
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnylech »

Pojawiła się jego płytka z tej konferencji. Nabyłem za jedyne dwie stówy. Jak oglądnę to napiszę czy warto to kupić.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

sgorn pisze:50 % skutecznosc to mozna powiedziec - przeoogromna skutecznosc jesli chodzi o dlugofalowa gre...w realu 30-40 %tyle maja utrzymujacy sie z tego*
Wlasnie ci , ktorzy maja trafnosc rzedu 30% przy czym sa wierni swoim zasadom wychodza najlepiej. To mi juz potwierdzil pewien broker. Z innych w miare godnych zrodel tez to uslyszalem.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

i jak tam panowie??
Kupiliście płytę z gralem Biga Szefemiga ?
Opowiedzcie cos nawet jak zmarnowaliście kilka godzin.

zimnylech
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zimnylech »

Płytka trwa 4,5 godziny. Oglądnąłem ale szału nie było. Co prawda dowiedziałem się kilko nowych rzeczy, a także takich których nigdzie nie znalazłem, ale sam się spostrzegłem na pewne myki.
Dużo Birger rozpowiadał się o zjadaniu zysków na kontraktach przez prowizje.
Pismo ma średnio czytelne, rysunki jakie malował też nie najlepsze.
Całość to taka taśma bez podziałów, sfilmowane jak leci z jednego ujęcia, nie wiadomo gdzie wrócić albo przejść jakiś kawałek, więc ogląda się męcząco.
Dwóch lektorów, a dokładniej tłumaczy więc nie najlepiej się słucha. Jeden tłumaczy, a drugi słychać jak wchodzi, drzwi skrzypią.....
Birger inwestował na żywo....
Przegapił kilka okazji a jak już wszedł to zamkną pozycje ze stratą bodajże na daxie.

ODPOWIEDZ