go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

iooi
Bywalec
Bywalec

Re: go4x - polski broker4 (tms)

Nieprzeczytany post autor: iooi »

Kalkulator działa już jak należy. Cieszę się, że kontakt z infolinią pomógł.
Informacje o rolowaniach dostarczane są na stronę na bieżąco. Możliwe, że w ostatnim czasie coś umknęło, ale rozumiesz - zmiany... zmiany ... teraz już będzie OK :)
Dobry plan konsekwentnie zrealizowany dzisiaj, jest lepszy, niż bardzo dobry plan zrealizowany jutro.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@iooi
Ok. Kalkulator faktycznie jest poprawiony i działa dobrze. Prawie dobrze. Nie wiedzieć czemu nie pokazuje depozytu złota i srebra.
A co z tą parą Eur/Try ? Czemu jest na niej lewar 1:20 ? Czy to nie przesada ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

iooi
Bywalec
Bywalec

Strona http://www.go4x.pl/wsparcie/warunki-transakcyjne
na dole dokument "Specyfikacja instrumentów finansowych.pdf"
strona 7 - środkowa tabelka
EUR/TRY, USD/TRY - podane są LEWARY
Dobry plan konsekwentnie zrealizowany dzisiaj, jest lepszy, niż bardzo dobry plan zrealizowany jutro.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@iooi
Ok, pary z lirą turecką mają lewar 1/25. Tyle to sam zauważyłem. Pytanie dotyczyło tego czemu akurat lirę traktujecie z takim lewarem ? Znacznie bardziej można się "przejechać" na parach z forintem lub złotym, a one mają lewar 1/100 .
Nie możecie zmienić tego lewara na lirze ? Jako jedyni chyba macie na niej taki mały lewar.
Trust no bit**es.

iooi
Bywalec
Bywalec

Mario,

wykraczamy tu już poza techniczne aspekty platformy, ale obiecuję, że sugestię przekażę ... efektu zmiany lewara zagwarantować nie mogę ...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@iooi
Ok. Ja wszystko rozumiem. Przekaż sugestię i ... kto wie.
Mam też kolejną sugestie.
Otóż, macie w swojej ofercie w miarę bogaty wybór towarów, co bardzo cenię. Lubię grać na tych instrumentach.
Wspominałem ostatnio, że gdyście obniżyli spread na wybranych towarach można by na nich grać DT. Głównie chodzi tu o Natgas i Copper. Ewentualnie Pallad i Platinum. To raczej dość płynne surowce więc pewnie obniżka spreadu byłaby możliwa. Jeśli możesz to przekaż tą sugestię wyżej.
Dodatkowo brakuje mi newsów w temacie towarów. O walutach i indeksach można poczytać na bardzo wielu stronach. Poważnym problemem jest znalezienie info nt. zbóż, wołowiny, wieprzowiny, soku pomarańczowego, kawy, cukru, kakao itd. Czy jest szansa abyście na swojej stronie zamieszczali takie info w miarę aktualne. Rozumiem, że za info szybko podane trzeba płacić. Jeśli jest to zbyt drogo to może dałoby się takie info zamieszczać z opóźnieniem jednodniowym ? Wówczas pewnie byłoby to już dla Was bezpłatne. Może bardzo dużo osób nie gra na tego typu instrumentach, ale jednak ktoś tam gra i bez wątpienia dla tych osób takie info byłoby bardzo przydatne.
Trust no bit**es.

iooi
Bywalec
Bywalec

Mario,

jak pewnie widzisz idziemy w tym kierunku. Być może jak sugerujesz trzeba będzie dynamiczniej :)
Na nowej stronie pojawiły się http://www.go4x.pl/rynek/fx-newswire może znajdziesz tam interesujące informacje.
Dodatkowo, nie wiem, czy zauważyłeć ale na platformie Go4X w zakładce wiadomości dzieje się dużo więcej niż dotychczas się działo.
Kolejna rzecz z którą sugeruję się w twoim przypadku zainteresować to Autochartist. Może tam znajdziesz inspirację przy instrumentach o których piszesz.
Jak już poprzednio wspomniałem - zmiany... zmiany ... zmiany ...

Pozdrawiam i miłego weekendu :)

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Mam pytanie jak otworzyć dodatkowe rachunki. Jest taka możliwość? Potrzebuję cztery dodatkowe rachunki do realizacji mojej strategii.

iooi
Bywalec
Bywalec

@optimus128

skontaktuj się z naszym DOK - najlepiej telefonicznie - pomogą od ręki :)
http://www.go4x.pl/client-support

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Widzę małe zmiany w ofercie. W większości niestety kosmetyczne (dodanie na głównych parach piątego miejsca po przecinku). Pojawiło się 5 nowych instrumentów : Eur/Zar i Usd/Zar (nie wiem po co bo to mało popularne pary, a do tego z takim spreadem ... ) obligacje angielskie i włoskie ( to akurat ciekawa propozycja) oraz coś co powinniście już dawno wprowadzić czyli kontrakt na Bovespe. Niestety na żadnym nowo wprowadzonym instrumencie nie ma historii wykresów - tylko dzień dzisiejszy. Mam nadzieję, że poprawicie to szybko bo inaczej nikt na tym nie zagra.
W kalkulatorze depozytów również nie ma tych instrumentów oraz nie podawany jest depozyt dla złota i srebra.
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ