DayTrading: Piątek 19.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 19 paź 2012, 23:48

Wzrost
19
33%
Bez zmian
8
14%
Spadek
30
53%

Liczba głosów: 57

Mpapiez

Re: DayTrading: Piątek 19.10.2012

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

sasmita pisze::twisted:
Sasmita, mam taki sam punkt widzenia.

W tym miejscu jest jeszcze jedna linia trendu oraz support.

-- Dodano: pt 19-10-2012, 13:31 --

Mój punkt widzenia.

Cały koszyczek wsparć. Mocno się zdziwię jeżeli to można ot tak przebić.

2 Przecinające się linie trendu, MA 100 okresowa i supporty. No i jeszcze RSI na m5 które już puknęło dolną bandę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Mpapiez, jak klikniesz wykres liniowy, to zobaczysz błedy jakie robisz przy tworzeniu LT i SR
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Pomijając LT to moim zdaniem w miejscu SL ze screena Mpapiez powinien stać TP. Mamy ABC do góry i teraz pytanie czy rysuje się fala 4 czy też mamy jakiś duży sideway. Traderzy z societe generale słabo widzą dalsze umacnianie euro. Pomijając ich opinie to wyraźnie widać, że rynek opada. Zawsze lepiej podążać za tym co aktualnie się dzieje. Takie mocne nagromadzenie różnych poziomów (confluence) tworzy się bardzo często. Na ostatniej fali wzrostowej też były podobne historie dające sygnał przeciwny do ruchu. Oczywiście to tylko moja opinia.

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

Jak pouczacie Mpapierza to sami coś wklejcie, ja nie wklejam to nie komentuje :564:
Jakie ABC do góry? Jaka fala 4 do góry, jaki Tf?
Daj sie zapoznac

Chyba ze skopiowałeś od societe generale bez zrozumienia??
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 14:30 przez richard.cali, łącznie zmieniany 2 razy.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

BOCZEK pisze:Mpapiez, jak klikniesz wykres liniowy, to zobaczysz błedy jakie robisz przy tworzeniu LT i SR
To jest akurat bzdura ;), są różne szkoły malowania LT i SR i nie można powiedzieć że któraś jest lepsza lub gorsza.

Generalnie moim zdaniem, każda LT i SR ma bufor +/- x pipsów w obydwie strony. Wyznaczanie po wykresie liniowym też jest dobre. To widziałem jest szkoła Asmodeusa.
Ja np robię ciutkę inaczej. Oddalam obraz wykresu i mam coś a'la liniowego i po prostu szukam pivotów, odbić itp. Nie robie tego "perfekcyjnie" bo tak jak piszę, zakładam bufor.

@rayzeel

Może i tak też być. Rynek to zweryfikuje. Jak zaliczę SL'a to będę musiał zweryfikować swój trade plan i tyle.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

USD /CAD :) pieknie

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

ForexTig3r pisze:
BOCZEK pisze:bo na d1 podwójny szczyt - jak na razie nie myślę o wzrostach
Podwójny szczyt i podwójne DNO.
Intuicja podpowiada mi iż nie złamiemy 2800.

3020 raczej nieaktualne, ale wszystko jest możliwe, ze 5 pipsow pewnie będzie można na tym zarobić.
Podwójne dno moim zdaniem wyraźniejsze - szczególnie że zarysowało się pierwsze na D1. A spoglądając na tygodniowy wykres liniowy można stwierdzić, że drugi szczyt może zbudować się w przyszłym tygodniu...

Więc jak na razie : spokojny piątek a od poniedziałku UP. No chyba że jakieś informacje po szczycie zaburzą całą misterną konstrukcję.
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

Wszystkie tf na L oprócz h4?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Info o societe przeczytałem na platformie delta stock. Mają newsy od reutersa. Można sobie demo zalogować i też będą info tylko z 30min opóźnieniem.
We are missing the decisive news that might push us out of this range. It is most likely going to be some political news like a move from Spain, said Ulrich Leuchtmann, head of FX research at Commerzbank.

European leaders moved closer to establishing a single euro zone banking supervisor at a summit on Thursday, but talked little about the problems facing debt-ridden Spain and Greece.

A bailout request from Spain would enable the European Central Bank to buy Spanish bonds and drive down Madrids borrowing costs. That would probably increase investor appetite for perceived riskier currencies against the safe-haven dollar, such as the euro.

The single currency was on track to end the week up nearly 1 percent against the dollar and almost 2 percent higher versus the yen. Investors have further unwound bets against the euro that they took on the risk the currency bloc could break up.

But strategists said many remained cautious and were looking to profit by selling the euro near the top of the range.

Our survey of euro/dollar positioning suggests a market betting on a wide range trading environment strategically, while tactically looking to sell euro/dollar on rallies, Societe Generale strategist Sebastien Galy wrote in a client note.

Other analysts said the euros rally since late September was overdone given the bloc weak economic outlook. Makoto Noji, senior strategist at SMBC Nikko Securities, reckoned the euros fair value was below $1.30.
Analizy o których pisałem to tylko podglądowe są. Kiedyś grałem na takie rzeczy, a teraz staram się określić krótkoterminowy kierunek i wejść z możliwie najmniejszym SL. Problemem jak zawsze jest czy brać to co się pojawiło czy czekać na więcej. Z tym jest różnie. Nie napisałem, że dla kolegi Mpapiez się nie uda bo nie mam szklanej kuli żeby to stwierdzić :) Przedstawiłem mój punkt widzenia i nie zmienię zdania, że dla mnie takie trejdy są zbyt ryzykowne. Wynika to z odmiennego stylu gry. Pozdrawiam i sukcesów życzę.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

W tej chwili na H4 wygląda to już na koniec spadków.
Wyraźnie tracą na sile te korekty...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany