go4x - polski broker4 (tms)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Czy założysz konto u tego brokera ?

tak
89
30%
nie
127
43%
nie wiem
78
27%

Liczba głosów: 294

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: go4x - polski broker4 (tms)

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Zdaje się, że przedstawiciele broka tu nie zaglądają już, a szkoda.
BTW to muszę ich trochę pochwalić bo poprawili szybkość wypłat. Wcześniej po zleceniu wypłaty przez telefon kasę miałem na rachunku po 3-4 dniach, a obecnie już następnego dnia. Mała poprawa, a cieszy.
Czekam aby dołożyli akcje USA z dobrym lewarem na mikrolotach. Już ponad rok czekam :(
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

iooi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: iooi »

Zaglądają, zaglądają :)

i zapraszają do obejrzenia stron Go4X w przyszłym tygodniu :)
Dobry plan konsekwentnie zrealizowany dzisiaj, jest lepszy, niż bardzo dobry plan zrealizowany jutro.

iooi
Bywalec
Bywalec

Wszelkie krytyczne uwagi o nowych, udostepnionych od dziś narzędziach mile widziane...

nowy wygląd WWW
transakcje przez WEB / MOBILE / TABLET /SOCIAL
Autochartist
FX Newswire
Materiały edukacyjne
itp.

Pozdrawiam :)
Dobry plan konsekwentnie zrealizowany dzisiaj, jest lepszy, niż bardzo dobry plan zrealizowany jutro.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

No cóż ... , zmiany są. Obsługa przez www na pewno się przyda. Ta "buena vista social club" może być ciekawą propozycją zwłaszcza dla początkujących. Dla bardziej zaawansowanych taka statystyka własnego konta też się przyda.
Mimo wszystko jestem zawiedziony zmianami. Liczyłem na coś zupełnie innego:
1 Zwiększenie oferty instrumentów o akcje USA z dobrym lewarem na mikrolotach
2 Zmniejszenie spreadu na , niekórych towarach (Natgas, Copper, Platyna, Pallad). Po zmniejszeniu spreadu można by na tych instrumentach grać DT, bo przy obecnych spreadach to tylko w średnim terminie.
Trust no bit**es.

iooi
Bywalec
Bywalec

Emocje trzeba stopniować ...
Coś mi się wydaje, że w niedalekiej przyszłości możecie liczyć na fajne zabawki :)

W każdym razie dzięki za info. Jak masz jeszcze jakieś sugestie, to podrzucaj tematy. Jak nie da rady wdrożyć ich na tej platformie to może da radę na innej. Może konkurencja skorzysta z podpowiedzi ...

Ja w kazdym razie czekam na sugestie i pozdrawiam,
iooi

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

iooi pisze:Jak masz jeszcze jakieś sugestie, to podrzucaj tematy.
No więc podrzucam ... . Nie podoba mi się Wasza polityka informacyjna. Od roku zwiększacie depozyty na coraz większej liczbie instrumentów i nigdzie o tym nie informujecie klientów. Od momentu gdy zacząłem korzystać z konta w GO4X stworzyłem własny arkusz wielkości depozytów i pipsów więc łatwo mogę ocenić gdy coś się nie zgadza. A niestety coraz częściej , coraz więcej depozytów się nie zgadza. Macie na swojej nowej stronie kalkulator depozytów.

http://www.go4x.pl/scripts/kalkulator/

Nie wiem tylko czemu on ma służyć skoro pokazuje jakieś bzdury ? Na Nasdaq pokazuje depozyt 3 razy mniejszy niż w rzeczywistości.
Klepnąłem pozycje na Eur/Try mając w swoim arkuszu wpisaną wartość depozytu 58 PLN za 0.01 lota . W Waszym nowym arkuszu pokazuje depozyt 82 PLN za taką pozycje. Klepnąłem 0.03 i w/g Waszego kalkulatora powinno mi pobrać depozyt w wysokości 246,29 PLN, a tymczasem zablokowało mi 494 PLN.

Mam więc taką sugestię :
Poprawcie do licha ten kalkulator i informujcie o zmianach depozytów albo zmniejszcie depozyty do tej wartości, którą podajecie na swojej stronie !
Chyba nie jest to zbyt wygórowane oczekiwanie ?

CDN. A ten Wasz Social to już totalny niewypał. Tak się składa, że mam w GO4X 2 konta i na jednym włączyłem śledzenie transakcji drugiego i pokazuje mi , że ponoć na koncie śledzonym dokonywałem wczoraj transakcji, których nie pamiętam abym robił i nie ma po nich śladów historii ani w bieżących pozycjach. Po prostu nie było takich transakcji.
Pokazuje mi również transakcje , którą faktycznie wykonałem dzisiaj, ale po zupełnie innej cenie.
Z kolei na innym śledzonym koncie (BTW to konto mojego kolegi) są podane transakcje , które rzekomo wykonał dziś, ale nie ma ich w zamkniętych pozycjach ani w pozycjach będących na rachunku.
Gratulacje. Super wykonanie.
Trust no bit**es.

iooi
Bywalec
Bywalec

Dzieki Mario za informacje. Sprawdzę je ASAP i dam znać.

Jeśli kalkulator rzeczywiscie działa nieprawidłowo to od ręki zostanie poprawiony.
Co do SOCIAL, jak go nazywasz, to jest to WWW interfejs do platformy MT4 (Go4X). Nie ma róznicy, czy wykonasz transakcję za pomocą grubego klienta, czy WWW. Możesz otworzyć transakcję jednym interfejsem a zamknać drugim. Liczba transakcji na liście w obu powinna być jednakowa. Jesli nie jest, ślij info na support@go4x.pl z print screenami, od ręki to będzie załatwiane. Jak na razie tego typu reklamacji jakie zgłaszasz nie było, ale może coś jest na rzeczy, dlatego aby problem usunąć potrzebne są konkretne przykłady a nie tylko ogólny opis. Dlatego jeszcze raz prośba -> ślij przykłady konkretnych transakcji które twoim zdaniem są błędne.

Mimo tych niedoskonałosci o których piszesz, ciesze się, że daje radę nawiązać kontakt z użytkowniakami - na tym właśnie ten SOCIAL polega :) A problemy o których wspomniałeś właśnie zaczęły być analizowane i rozwiązywane :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Poprawcie w takim razie ten kalkulator bo nie pokazuje dobrze. No chyba, że tylko moje konto jest liczone inaczej.
Przeliczyłem w kalkulatorze wszystkie moje pozycje i okazało się, że realny depozyt jaki mam blokowany na rachunku jest o 50% wyższy od tego jaki wskazał kalkulator. Czyli różnica raczej znaczna.
Co do screenów to po pierwsze cenię sobie prywatność i w tym przypadku nie chciałbym ich zamieszczać, a po drugie wskazania tego interfejsu www zmieniają się dynamicznie i obecnie nie pokazuje już tamtych transakcji , ale nie pokazuje też transakcji sprzed godziny. Po prostu uwierz mi na słowo, że wspomniany interfejs nie działa prawidłowo.
Kolejnym wymogiem jakiego bym oczekiwał jest to aby informacje o WSZYSTKICH ROLOWANIACH pojawiały się na platformie MT4, bo od jakiś 6-8 miesięcy część rolowań jest uprzedzana, a część nie jest. Wiem, że macie na stronie plan rolowań na cały rok, ale (o dziwo) nie zawsze pokrywa się z tym co się dzieje. A ja wiem co mówię, bo część pozycji potrafię przetrzymywać naprawdę długo.
BTW: jak długo można utrzymywać pozycję ? Po jakim czasie ją zamykacie ?
Trust no bit**es.

iooi
Bywalec
Bywalec

Z tym kalkulatorem niestety masz rację ... poprawimy go ASAP.

Jeśli chodzi o screeny, to nie chodzi o zamieszczenie ich na tym forum ale podesłanie mailem na support@go4x.pl . Masz wtedy pewność, że nie zostaną upublicznione.

Temat rolowań i utrzymywania pozycji sprawdzę i dam znać.

-- Dodano: 19 paź 2012, 12:03 --

Mario,

w temacie rolowań, i długości okresu w jakim mozna utrzymywac pozycję:
Najlepiej będzie, jak zapytasz osobiście na organizowanym specjalnie w tym celu szkoleniu lub webinarze. Rozkład jazdy znajdziesz tu http://www.go4x.pl/edukacja/szkolenia
Prowadzący je solidnie znają się na temacie. Na 100% wyjaśnią Twoje wątpliwości w tym i innych tematach.

W pozostałych poruszonych przez Ciebie tematach też się dzieje - oj dzieje się :)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Dzieje się ? Ale co ? Widzę, że poprawialiście kalkulator, ale ... w tej chwili liczy jeszcze gorzej. Na wspomnianej wcześniej pozycji 0.01 Eur/Try depozyt na moim rachunku wynosi 164, a kalkulator pokazuje 20 . Wczoraj pokazywał 80 i było to bliższe prawdy.
BTW to strasznie wysoki depozyt wymagacie na tej parze. W Armadzie za 0.03 blokują mi depozyt 25 PLN. W Noble za 0.1 depozyt wynosi 823, a w GO4X za 0.03 depozyt wynosi 494 PLN. Jaki to lewar ? 1:20 ? Reklamujecie się, że na walutach depozyt wynosi 1:200, więc jak to jest ?

-- Dodano: piątek 19 paź 2012, 12:52 --
iooi pisze:
w temacie rolowań, i długości okresu w jakim mozna utrzymywac pozycję:
Najlepiej będzie, jak zapytasz osobiście na organizowanym specjalnie w tym celu szkoleniu lub webinarze.
Czyli jak rozumiem nie udało Ci się dowiedzieć niczego w tej sprawie ? Wybacz, ale nie mam czasu ani ochoty chodzić na szkolenia ani itp.
Zadzwoniłem na infolinię i powiedziano mi, że nie ma ograniczeń w utrzymywaniu pozycji więc mogę sobie trzymać i kilka lat.
Co do rolowań to chciałbym abyście PO PROSTU informowali o nich na platformie przynajmniej jeden dzień wcześniej. Ostatnio tak się dzieje, ale w poprzednich miesiącach zdarzały się rolowania bez uprzedzenia.
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ