Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Czy można jakoś w mt4 sprawdzić obciążenie procesora poszczególnych indykatorów? (poza opcją włączania i wyłączania każdego po kolei)
Raposo dzięki na info, tak na półserio jakbym kopiował Twoje pozycje, to też nic
w długim okresie czasu?

Dziękuję i pozdrawiam.
Wszystko zależy od sprawności mechanizmu kopiowania oraz od 'zaufania' do osoby, która generuje sygnały.

Jeśli nawet to myślę, że przedstawiłeś i tak najprostszy sposób by to sprawdzić...Czy można jakoś w mt4 sprawdzić obciążenie procesora poszczególnych indykatorów? (poza opcją włączania i wyłączania każdego po kolei)

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Hehe, no tak..
Podłączyłem po prostu jakiś indykator do zrobienia tick-chart'a w mt4...i pewnie on tak muli..

Problem w tym, że nieswoją kasą gra się łatwo i lekko. Śledzę od paru miesięcy PAMM na alpari. Część dobrych kont nie gra, część bankrutuje. TO działa podobnie jak fundusze. Gość dostaje 40% zysków, więc wpłaca 3000 USD, wykręca dobry wynik, ludzie mu wpłacają i po niedługim czasie obraca kwotami 10 czy 100 razy wyższymi. Z tego ma 40% od zysków, wkład mu się szybko zwraca. Dalej kręci bez żadnego ryzyka i z wciąż sytą prowizją od zarobków. Ktoś, kto nie dostrzega tu konfliktu interesów winien wybrać się do odpowiedniego specjalisty...Fx_boy pisze:A może by tak skorzystać z doświadczenia najlepszych i kopiować ich poczynania?
http://www.go4x.pl/go4x-social-stala-pr ... 2012-10-15
Czy ktoś to przećwiczył?

Co do tego czegoś od Go4x to trzeba poczekać i zobaczyć na jakich dokładnie zasadach to będzie działało. Kopiować już teraz możesz z MyFXbook'a... jeśli ktoś udostępnia.
Takie kopiowanie odbywa się ręcznie, czy też można ten proces zautomatyzować? Zainteresował mnie ten temat ponieważ od 5 miesięcy korzystam z robota na zasadzie takiej, że udostępniłem mój r-nek z wkładem 4 tys. osobie która tym "zarządza". Efekt jest taki, że praktycznie wychodzi zawsze strata, którą trzeba gonić i odrabiać. Tak się zastanawiam, czy tutaj ma miejsce kopiowanie?, bo robota w strategiach nie widzę.Stforex pisze:Co do tego czegoś od Go4x to trzeba poczekać i zobaczyć na jakich dokładnie zasadach to będzie działało. Kopiować już teraz możesz z MyFXbook'a... jeśli ktoś udostępnia.
Dziękuję i pozdrawiam.
W tej chwili kopiowanie odbywa się ręcznie, ale pracujemy nad dodaniem niedalekiej przyszlości opcji automatycznej.Fx_boy pisze:Takie kopiowanie odbywa się ręcznie, czy też można ten proces zautomatyzować? Zainteresował mnie ten temat ponieważ od 5 miesięcy korzystam z robota na zasadzie takiej, że udostępniłem mój r-nek z wkładem 4 tys. osobie która tym "zarządza". Efekt jest taki, że praktycznie wychodzi zawsze strata, którą trzeba gonić i odrabiać. Tak się zastanawiam, czy tutaj ma miejsce kopiowanie?, bo robota w strategiach nie widzę.
Dodam, że transakcje można wykonywać zarówno na platformie web/social oraz na MetaTrader4 - będą one widoczne w obu miejscach.
Witam
mam pytanie, mianowicie jak można zrobić coś takiego jak na tym filmie
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7Rk#t=122s
tj. oglądać historyczny wykres w przyśpieszonym tempie tak, by móc poćwiczyć sobie zawieranie transakcji np. w weekend, kiedy rynek jest zamknięty itd. Pozdrawiam
mam pytanie, mianowicie jak można zrobić coś takiego jak na tym filmie
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 7Rk#t=122s
tj. oglądać historyczny wykres w przyśpieszonym tempie tak, by móc poćwiczyć sobie zawieranie transakcji np. w weekend, kiedy rynek jest zamknięty itd. Pozdrawiam
Witam Czy moze mi ktos podpowiedziec w jaki sposob mozna wyrysowac zgrupowanie Fibo tak aby z kazdego zakresu wybrac tylko te poziomy ktore mnie interesuja a pozostale poziomy nie zaciemniaja wykresu.Widzilem to na filmiku ale niestety nie odcyfrowalem nazwy wskaznika jaki to umozliwia