DayTrading: Środa 17.10.2012
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 17.10.2012
audusd leci do góry
jakby go gonili
jakby go gonili
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
hahah widzieliście to na S&P 500 ! -99,90% hahahah
forex to czarna dupa
- klimokrates
- Pasjonat
poczekaj na potwierdzenieMpapiez pisze:Ten wisielec na H1 jest prze zajebisty
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- ForexTig3r
- Maniak
Ja, o 9 już postawiłem L-kę, choć wtedy miałem spore wątpliwości.Nyxa pisze:Nam?ForexTig3r pisze:Będzie korekta na EURUSD, bardzo fajnie Wam wyjdzie L-ka na USDPLN.A Ty tak nie grasz?
Można od tych wykresów ocipieć, lepiej robić sobie przerwy dłuższe i grać na dłuższych interwałach.
Mam fajną L-kę jeszcze na GBPUSD i n Edku oczywiście także.
-- Dodano: 17 paź 2012, 15:35 --
Hę? chyba chyba źle odczytałeś. Korekta na EURUSD, czyli S, na USDPLN L.MERLIN pisze:witam, można mieć wątpliwości co do edka oto przyczyna,oby nie przekształcili mniejszej formacji w krabaForexTig3r pisze:Będzie korekta na EURUSD, bardzo fajnie Wam wyjdzie L-ka na USDPLN.
Fajnie motylki/krabiki by się sprawdziły choć na D1 to wygląda nadal bardo pro wzrostowo, jednak to już jest prawie pionowa linia...
Zasięg korekty 3070/3060
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
ForexTig3r ja podejrzewam chytry plan na edku
chytry chytry,wyjebie pod fajrant na 3065,pozniej korekta do 2945 i atak na 3300MERLIN pisze:ForexTig3r ja podejrzewam chytry plan na edku
plan sie wykonuje ale juz przez jankesow, trojkacik na m5 i do 3065 i bomba
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, 17:41 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
- jurekszczurek
- Gaduła
mówisz??MERLIN pisze:chytry chytry,wyjebie pod fajrant na 3065,pozniej korekta do 2945 i atak na 3300
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, 17:23 przez jurekszczurek, łącznie zmieniany 2 razy.
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" 

dopoki sp500 nie przebije 1460 doputy edek nie wskoczy na wyzsze poziomy, co moze byc trudne
-- Dodano: śr 17-10-2012, 16:12 --

-- Dodano: śr 17-10-2012, 16:12 --
MERLIN zastanawiales sie nad spadkami, kiedy to juz wiekszosc osob po odbyciu korekty bedzie uwazala, ze nalezy isc do gory? za taka mozliwoscia (jak juz ktos dzisiaj wspomnial) przemawia opor na W1, ktory ladnie utworzylby podwojny szczyt. to tylko takie moje dywagacjeMERLIN pisze:ForexTig3r ja podejrzewam chytry plan na edku

Niemiecki rząd obniżył prognozę wzrostu PKB na 2013 r
PAP - Biznes
17 Paź 2012, 16:45
17.10. Berlin (PAP) - Rząd w Berlinie obniżył w środę prognozę wzrostu PKB Niemiec na 2013 r. z 1,6 proc. do 1 proc. Powodem spowolnienia jest utrzymujący się kryzys w strefie euro. Wicekanclerz Philipp Roesler zapewnił jednak, że nie ma mowy o załamaniu gospodarki.
"Wiele wskazuje na to, że w 2013 r. możliwe jest ożywienie w gospodarce światowej. Wówczas również koniunktura w Niemczech może zyskać większą dynamikę" - powiedział Roesler na konferencji prasowej w Berlinie.
Według rządowej prognozy w tym roku produkt krajowy brutto Niemiec wzrośnie o 0,8 proc. Ryzykiem pozostaje kryzys zadłużenia w strefie euro i osłabienie koniunktury w krajach o wschodzących gospodarkach w Azji i Ameryce Łacińskiej, co skłania przedsiębiorców do ostrożności w podejmowaniu decyzji o nowych inwestycjach - ocenił Roesler. Jego zdaniem "Niemcy przemierzają wzburzone morza", ale gospodarka jest w dobrej stanie.
Minister gospodarki powiedział, że filarem wzrostu pozostanie prywatna konsumpcja, dzięki rosnącym realnym płacom i sile nabywczej oraz pozytywnej sytuacji na niemieckim rynku pracy, w tym i przyszłym roku liczba bezrobotnych utrzyma się poniżej 2,9 mln - ocenia rząd w Berlinie. Jak szacuje, realne płace wzrosną o 2,8 proc. w tym roku i o 2,6 proc. w 2013 r. Inflacja wyniesie zaś odpowiednio 1 i 1,9 proc.(PAP)
awi/ lep/ kar/ asa/
PAP - Biznes
17 Paź 2012, 16:45
17.10. Berlin (PAP) - Rząd w Berlinie obniżył w środę prognozę wzrostu PKB Niemiec na 2013 r. z 1,6 proc. do 1 proc. Powodem spowolnienia jest utrzymujący się kryzys w strefie euro. Wicekanclerz Philipp Roesler zapewnił jednak, że nie ma mowy o załamaniu gospodarki.
"Wiele wskazuje na to, że w 2013 r. możliwe jest ożywienie w gospodarce światowej. Wówczas również koniunktura w Niemczech może zyskać większą dynamikę" - powiedział Roesler na konferencji prasowej w Berlinie.
Według rządowej prognozy w tym roku produkt krajowy brutto Niemiec wzrośnie o 0,8 proc. Ryzykiem pozostaje kryzys zadłużenia w strefie euro i osłabienie koniunktury w krajach o wschodzących gospodarkach w Azji i Ameryce Łacińskiej, co skłania przedsiębiorców do ostrożności w podejmowaniu decyzji o nowych inwestycjach - ocenił Roesler. Jego zdaniem "Niemcy przemierzają wzburzone morza", ale gospodarka jest w dobrej stanie.
Minister gospodarki powiedział, że filarem wzrostu pozostanie prywatna konsumpcja, dzięki rosnącym realnym płacom i sile nabywczej oraz pozytywnej sytuacji na niemieckim rynku pracy, w tym i przyszłym roku liczba bezrobotnych utrzyma się poniżej 2,9 mln - ocenia rząd w Berlinie. Jak szacuje, realne płace wzrosną o 2,8 proc. w tym roku i o 2,6 proc. w 2013 r. Inflacja wyniesie zaś odpowiednio 1 i 1,9 proc.(PAP)
awi/ lep/ kar/ asa/