DayTrading: Wtorek 16.10.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dziś

Czas głosowania minął 16 paź 2012, 23:46

Wzrost
39
55%
Bez zmian
3
4%
Spadek
29
41%

Liczba głosów: 71

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 16.10.2012

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

patrosFX pisze:
Scorpiman pisze:co edek tak się odbił o poziomu 1.3060 co tam jest??

chyba czas zamykać L-ki (zamknięte)

Chyba przez ten ostatni szczyt, co prawda 1.3056, bo poza tym nic tam za bardzo nie widzę.
Ja dopiero na długo lekko powyżej 1.3080
co widać AB=CD i krab

-- Dodano: wt 16-10-2012, 15:17 --
MERLIN pisze:
patrosFX pisze:
Scorpiman pisze:co edek tak się odbił o poziomu 1.3060 co tam jest??

chyba czas zamykać L-ki (zamknięte)

Chyba przez ten ostatni szczyt, co prawda 1.3056, bo poza tym nic tam za bardzo nie widzę.
Ja dopiero na długo lekko powyżej 1.3080
co widać AB=CD i krab
i to próbują korygować ,uwaga na sp500 tam też mamy kraba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 16:22 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

neonisan pisze:Szybkie pytanie do USD/JPY - kilkudniowy trend wzrostowy był dość obiecujący - myślicie że złamie się ? Od 3 godzin spadki i zbiżamy się do wsparcia linii trendu...

Mimo wszystko trójkącik pozwala liczyć na walkę z przełamaniem oporu 78.875 i dojście do 79.30-79.35. Bo ileż można się w nim trzymać. W innym wypadku zastanawiam się czy nie uciekać już teraz...

Wedlug mnie powinnismy spadac, jak widac zadna sila poza bojem nie jest w stanie wyrwac usdjpy w góre (jak zaczarowane ;) )

do tego xtb dalo analize na wzrosty a jesli chodzi o usdjpy to w 90% przypadkow sie mylą :)

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

overall pisze:
neonisan pisze:Szybkie pytanie do USD/JPY - kilkudniowy trend wzrostowy był dość obiecujący - myślicie że złamie się ? Od 3 godzin spadki i zbiżamy się do wsparcia linii trendu...

Mimo wszystko trójkącik pozwala liczyć na walkę z przełamaniem oporu 78.875 i dojście do 79.30-79.35. Bo ileż można się w nim trzymać. W innym wypadku zastanawiam się czy nie uciekać już teraz...

Wedlug mnie powinnismy spadac, jak widac zadna sila poza bojem nie jest w stanie wyrwac usdjpy w góre (jak zaczarowane ;) )

do tego xtb dalo analize na wzrosty a jesli chodzi o usdjpy to w 90% przypadkow sie mylą :)
wszystko kreci sie obok edka jak ten rosnie to rosnie e.j a jak e.j to i u.j :) wiec tylko wzrosty edka podniosa wbrew logice ujka :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

overall

crok. pisze:
overall pisze:

wszystko kreci sie obok edka jak ten rosnie to rosnie e.j a jak e.j to i u.j :) wiec tylko wzrosty edka podniosa wbrew logice ujka :)

wlasnie nie, obojetne co by sie nie dzialo na eurjpy, gbpjpy itd to usdjpy zrobi swoje, tak jak np dzis, eurjpy hulło 50 pipek a usdjpy jak wryty, tutaj nie ma zadnej logiki, korelacji itp, nie ma sie czym sugerowac, gram na tej parze od 2 lat i nie jest powiązana z żadną inną :)

do tego byly mega dane... a usdjpy jak kamien :) jak dla mnie to znaczy tylko tyle, ze nawet pomimo przebicia lini trendu na d1 zapowiada sie powrot pod nią i atak na minima, po czym BOJ albo i nie i 70 welcome :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=389920 Talks between the Troika and Greek ministers have broken down

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

pytanie brzmi skad taki wysyp dobrych danych z USA, bo dolar slaby przy jenie wiec nie zalezy im go umacniac bo tak pejsom dobrze ale pytanie drugie czy boj nie czuwa tak jak e.chf :) na kursie ?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: piera »

Nowy123 pisze:http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=389920 Talks between the Troika and Greek ministers have broken down

może angielskiego dobrze nie znam ale z tego co wyczytałem to nieźle złachali greków :)
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

crok. pisze:pytanie brzmi skad taki wysyp dobrych danych z USA, bo dolar slaby przy jenie wiec nie zalezy im go umacniac bo tak pejsom dobrze ale pytanie drugie czy boj nie czuwa tak jak e.chf :) na kursie ?

skad = Wybory :wink:

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: piera »

crok. pisze:pytanie brzmi skad taki wysyp dobrych danych z USA, bo dolar slaby przy jenie wiec nie zalezy im go umacniac bo tak pejsom dobrze ale pytanie drugie czy boj nie czuwa tak jak e.chf :) na kursie ?

myślę, że dużo danych jest sezonowych trzeba pamiętać, że zbliża się też zima i powoli będzie wygasać budów i innych inwestycji, no chyba, że Hameryka faktycznie nie ma problemów :) w co wątpie :) dużo dolców mają chiny mogą chcieć mieć go mocnego :)
forex to czarna dupa

overall

czuwa, czuwa, dlatego poki co kazde ostatnie zblizenie w rejon 76-77 konczylo sie upem predzej czy pozniej, rozbraja mnie za to obecna sytuacja, wlasnie teraz gdy wszystko sie uspokoilo to ujek robi kolejny point :)

Zablokowany