Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

hehe ;] nie no wiem że w weekend to handlu nie ma :P ale te pary nie występują nawet na ich stronie z instrumentami
czort wie :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

turtles
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: turtles »

mam pytanie... trochę słabo zadawać je po graniu na realnym rachunku od kilka miesięcy, ale dotyczy narzędzia, którego nie używałem dotychczas, a powoływano się na nie wielokrotnie w mijającym tygodniu

w wielu komentarzach o eurusd przywoływano wartość 1,2825 gdzie wypada 200 dniowa średnia krocząca. Zastanawiam się więc co robię źle, że nie umiem jej wyznaczyć. Używam xtb, stosowałem wskaźnik MA chyba w każdym możliwym wariancie, ale ani razu nie uzyskałem wspomnianej wyżej wartości. Czy to specyfika naszej strefy czasowej i niedzielnej, godzinnej świeczki na dziennym? Czy też w jakiś inny sposób się ośmieszam?

Naprawdę będę mega wdzięczny za pomoc w wyznaczeniu tej linii!

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Czyżby chodziło o średnią MA o okresie 200 na wykresie dziennym ?
Nie jestem pewny, ale stawiam, że tak.
Solą życia jest kasa.

turtles
Bywalec
Bywalec

Ja zakładam, że tak, ale istotą mojego problemu jest fakt, że w żaden sposób nie umiem skonfigurować tego wskaźnika aby zbliżyć się do tej wartości 1,2825 - a różne źródła to podawały

Wybieram wskaźnik MA, okres 200, na D1 oczywiście i bez względu na to czy metoda to simple czy exponential, a także czy liczę to na cenach close, czy średniej z high i low, czy średniej high, low i close itp, to żadna kombinacja mi tego nie dała.. więc albo przegapiłem coś bardzo oczywistego i podstawowego, albo moim błędem jest szukanie tego u polskiego brokera który ma 6 dziennych świeczek w ramach jednego tygodnia... I tutaj tak naprawdę szukam wsparcia i pomocy od bardziej doświadczonych :)

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Przy takim dużym TFie jak D1 nigdy nie uzyskasz dokładnie tej wartości. Powiem więcej - u różnych brokerów wartość tej średniej będzie się w pewnym stopniu różniła. Powód ? : różnice w kwotowaniach, strefy czasowe, różnice w starcie handlu w niedzielę i stopie w piątek...itp.
Takie informacje zawsze bierz z pewnym dystansem i nie wierz w to, że cena się odbije od pewnych poziomów dokładnie co do pipsa. To nie działa aż tak pecyzyjnie.
Solą życia jest kasa.

turtles
Bywalec
Bywalec

No ja właśnie nigdy średniej kroczącej z D1 nie brałem pod uwagę przez te niedziele, ale robiąc prasówkę zauważyłem, że nie koncentrowano się na przedziale cen, a na tej konkretnej wartości.. chciałem więc to wyrysować by zobaczyć czy teraz tak się poszczęściło analitykom, że to przywołują, czy też ta średnia już nie raz tak precyzyjnie pomagała.. No ale wychodzi z tego, że raczej 200 D1 MA nie zostanie dodana do obserwacji.. przynajmniej nie w sytuacji brokera z polskiej strefy czasowej

Wielkie dzięki za chęć odpowiedzi!

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Cześć

nigdy się tym nie zajmowałem , ale chyba czas zacząć
czy akcje ( stocks ) mają jakiś określony czas istnienia?
bo jak patrzyłem to dużo wykresów istnieje np. tylko kilka miesięcy
a niektóre tak jakby wygasły
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Same akcje nie mają limitów. Kontrakty na akcje z reguły są notowane terminowo i wygasają o określonym czasie. Spekulacja bez zakupu zakontraktowanych walorów kończona jest w raz z kontraktami (na ogół) rolowaniem, czyli automatyczną sprzedażą kontraktów wygasających i nabyciem nowo otwartych w tej samej ilości. Teoretycznie może się też zdarzyć, że broker po prostu zamknie pozycje na wygasającym kontrakcie z powodu jego wygaśnięcia.

Podobnie jest z kontraktami na surowce, jednak wiele zależy od polityki brokera. Bucket shop'y często nie mają z tym problemów, bo transakcje klienta rozliczają we własnym zakresie. Nie wchodzą wtedy w grę żadne realne instrumenty - ich notowania służą jedynie do rozliczeń między klientem a brokerem.
PipsKong pisze:hehe ;] nie no wiem że w weekend to handlu nie ma :P ale te pary nie występują nawet na ich stronie z instrumentami
czort wie :P
Od takich spraw jest support u brokera.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

A może by tak skorzystać z doświadczenia najlepszych i kopiować ich poczynania?
http://www.go4x.pl/go4x-social-stala-pr ... 2012-10-15
Czy ktoś to przećwiczył?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To już było w Zulu, Insta, Alpari, eToro i chyba jeszcze paru innych... Nie znam nikogo kto by w długim terminie na tym zarabiał...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ