BossaFX - III edycja konkursu

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Czy weźmiesz udział w konkursie Bossa?

tak - wiem,że wygram..widze te wywiady ze mną..flesze
22
25%
tak - wierze,że wygram..
4
5%
tak - wiem,że nie wygram (konkurs jest ustawiony)
4
5%
tak - będę grał spokojnie po swojemu
14
16%
tak - tylko dla ksiązki
7
8%
nie - wierze,że mam szansę wygrać
1
1%
nie - wiem,że nie wygram
6
7%
nie - nie mam na depo
16
18%
nie - nie bo i tak zostane dostawca płynności
13
15%

Liczba głosów: 87

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Re: BossaFX - III edycja konkursu

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Dziękuję overall za wsparcie, wyjąłeś mi to z ust :-) Właśnie przez takie marudzenie w tym roku moje EA nie zaistnieje w konkursie :-(

Grabix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grabix »

Hej,

A ja się wybrałem na szkolenie jakie ostatnio Bossa robiła przed konkursem ... i generalnie bardzo fajnie zorganizowany pokaz z ciekawymi tematami do przemyślenia i przeanalizowania. Skupiono się na wielu ważnych tematach związanych z wyborem rynku i TF w jaki się inwestuje, zarządzaniem pozycją i kontrolą ryzyka ... niektóre sprawy już kiedyś były poruszane i dla osób co były na spotkaniu zamykającym zeszłoroczny konkurs jak ja to sporo było powtórek ... jednak i też widać było sporo pracy nad tematem od zamknięcia zeszłorocznego konkursu.

Pozdrawiam,
Grabix

-- Dodano: ndz 14-10-2012, 21:53 --

Hej,

Panowie z Bossa a dlaczego nie zaczynać konkursu o godzinie 0:00 w Poniedziałek ??? lub o 8:00 wtedy DAX startuje ??? Te godzina 9:00 to bardzo późno jak na rynek Forex ... jesteśmy 9 godzin w plecy a tak mało czasu na rywalizację ;-)

Pozdrawiam,
Grabix

dexter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dexter »

Niczym owca na szkoleniu "Jak omijać sforę wilków w lesie"a wykład prowadził samiec alfa Biały Kieł.
Ps.Dlaczego babcia ma takie duże oczy i uszy i do czego babci ten dealing desk?

Grabix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grabix »

Hej,

Po co Dealing Desk to wiadomo nie od dziś ... i mam nadzieje ze konkurencja oferująca model ECN wyleczy Bosse z tego :-) Czym szybciej tym lepiej ...

Jeżeli zaś mówimy o szkoleniu to jedynie pokazywanie jak to nie stosowanie SL pomaga w wygrywaniu nie jest dobre dla Realnego handlu ... ale jak widać do wygrania w konkursie stanowi klucz ... a reszta uwag była bardzo sensowna ... dlatego DEXTER napisz proszę jakieś konkrety bo aż mnie zaciekawiłeś co takiego przegapiłem na tej prezentacji.

Pozdrawiam,
Grabix

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

dexter pisze:Niczym owca na szkoleniu "Jak omijać sforę wilków w lesie"a wykład prowadził samiec alfa Biały Kieł.
:509:
Proponuję statystykę pozakonkursową.
Kto zdobędzie najwięcej:
[sl]gap i [tp]gap
do ilości, możecie dodawać punkty +/-
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

SLAW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SLAW »

jakiś link do rankingów poproszę. W ubiegłym roku były publikowane co godzina a w tym ?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

dexter pisze:Niczym owca na szkoleniu "Jak omijać sforę wilków w lesie"a wykład prowadził samiec alfa Biały Kieł.
Trafnie napisane,
Nawet zaczalem sie zastanawiac jak wygladaja takie szkolenia prowadzone przez brokera MM. Z ciekawosci az wybiore sie na takie szkolenie gdy bede w okolicy.

Warto przemyslec podstawowa zasade czyli kto bedzie tracil pieniadze gdyby wiekszosc osob po takim szkoleniu zaczela zarabiac, grajac na rachunkach BossaFX?
Czy niewiedza jest komus na reke?

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

SLAW pisze:jakiś link do rankingów poproszę. W ubiegłym roku były publikowane co godzina a w tym ?
http://forex.bossafx.pl/rankingi.html
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Grabix pisze:Panowie z Bossa a dlaczego nie zaczynać konkursu o godzinie 0:00 w Poniedziałek ??? lub o 8:00 wtedy DAX startuje ??? Te godzina 9:00 to bardzo późno jak na rynek Forex ... jesteśmy 9 godzin w plecy a tak mało czasu na rywalizację
Start o 9:00 pierwszego dnia konkursu (zawsze poniedziałek) to już pewnego rodzaju tradycja. Godzina 0:00 w poniedziałek nie skupia dużej liczby inwestorów przed platformami, prawdopodobnie głównie ze względu na małą zmienność na początku nowego tygodnia. Wtedy dopiero zaczyna handlować sama Azja, główne rynki zaczynają później o 8:00-9:00. Zatem te 9 godzin w sensie zmienności nie jest "pełnowartościowym" okresem do handlu i w tym sensie być może potencjalna "strata" z tego tytułu jest mniejsza. W każdym razie na pewno do nadrobienia w sensie wyniku w ciągu kolejnych 5 tygodni :)
Grabix pisze:Jeżeli zaś mówimy o szkoleniu to jedynie pokazywanie jak to nie stosowanie SL pomaga w wygrywaniu nie jest dobre dla Realnego handlu ... ale jak widać do wygrania w konkursie stanowi klucz ... a reszta uwag była bardzo sensowna ... dlatego DEXTER napisz proszę jakieś konkrety bo aż mnie zaciekawiłeś co takiego przegapiłem na tej prezentacji.
Jako prowadzący dziękuję za te oceny, chociaż z tymi SL to nie do końca tak było.... Ale zawsze można sobie powtórzyć (szczególnie nagrane wypowiedzi) dzięki naszemu kanałowi youtube.
SLAW pisze:jakiś link do rankingów poproszę. W ubiegłym roku były publikowane co godzina a w tym ?
Pierwszy ranking już jest na http://forex.bossafx.pl/rankingi.html. Poprawiamy jeszcze drobne braki techniczne, ale publikacja będzie co godzinę tak jak w poprzedniej edycji.
mah1y pisze:Warto przemyslec podstawowa zasade czyli kto bedzie tracil pieniadze gdyby wiekszosc osob po takim szkoleniu zaczela zarabiac, grajac na rachunkach BossaFX? Czy niewiedza jest komus na reke?
Moim zdaniem podstawowym błędem jest przychodzenie na nasze spotkania (jak i na wszystkie inne, a już w szczególności płatne) z założeniem że zostanie na nich objawiona uniwersalna metoda zarabiania na każdym rynku. Jeśli ktoś z takim założeniem chodzi na szkolenia, zapewne sukcesu nie będzie. My na wspomnianym szkoleniu pokazywaliśmy statystyki rachunków i wypowiedzi traderów którzy zarabiają w BossaFX po to, aby zwrócić uwagę na kluczowe dla skuteczności strategii elementy i skłonić przez to uczestników szkolenia do ich analizy we własnych strategiach. Podkreślam słowo "analizy", nie "zastosowania gotowych recept".
Jeśli jednak ktoś, podobnie jak Pan, zakłada jeszcze że na szkoleniach sprzedają gotowe recepty, które działają zawsze i wszędzie (podobnie jak automaty transakcyjne z Allegro na przykład) to zwracam uwagę, że to pytanie (kto zarabia? / kto traci?) jest dużo szersze, niż tylko dotyczące MM. Ono po prostu dotyczy rynku. Przecież biorąc pod uwagę to, że w modelach ECN/STP dealing desku nie prowadzi broker, tylko wykorzystuje się już istniejące gotowe dealing deski dostawców płynności - jak widać w niektórych reklamach takich jak JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche Bank i innych największych banków na świecie, podobnie naiwne pytanie można równie dobrze postawić w odniesieniu do szkoleń prowadzonych przez przedstawicieli brokerów ECN/STP: "Czy nauczycie nas dziś ogrywać Goldman Sachs i Citigroup?". "A jutro Deutsche Bank i całą resztę" - w drugim odcinku...
Jak widać wszystko jest kwestią jak do szkoleń podchodzimy. Natomiast co do podstawowej sprawy kto zarabia / kto traci to była już o tym dyskusja i nie sądzę aby była związana bezpośrednio z konkursem. Proponuję kontynuować tu: http://forex-nawigator.biz/forum/etyka- ... 20449.html
mah1y pisze:Nawet zaczalem sie zastanawiac jak wygladaja takie szkolenia prowadzone przez brokera MM. Z ciekawosci az wybiore sie na takie szkolenie gdy bede w okolicy.
Zapraszam, chętnie podyskutuję. Mam nadzieję też że po tym wprowadzeniu nie będzie Pan się już spodziewał sprzedawania magicznych recept na naszych szkoleniach.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

dexter pisze: Ps.Dlaczego babcia ma takie duże oczy i uszy i do czego babci ten dealing desk?
DD po to aby golic z kasiory....
dlatego ciagle powtarzam ze trzeba rabac brokow jak sie da...

a na DD tez jest sposob... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ