CME E-Quivalents, lepszy forex?

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

reptile pisze:Hmm
Jeśli mnie dobrze pamięć nie myli to z tym rozliczeniami też jasne nie jest.
Reptil czy dobrze widzę, że odpowiadasz na jeszcze nie zadane pytania ? :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Reptil czy dobrze widzę, że odpowiadasz na jeszcze nie zadane pytania ? Smile
zz zasegurował
zz pisze:nie wiedzą że istnieje też rynek walutowy regulowany z izbą rozrachunkową itp.
Np. KDPW otwiera Ci rachunek.. w CME musisz być Member, albo uiść opłaty u CME o ile daje takie opcje broker.. np. IB nie daje takiej opcji i nie suportuje w tej sprawie.
Ale to akurat chyba mniejsze sprawy.. chyba, że zakładamy że jakiś brok robi wałek.. apropos już zaliczyłem nastepny w Panamie a dopiero co rynek zaczął wchłaniać moje loty :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze: Np. KDPW otwiera Ci rachunek.. w CME musisz być Member, albo uiść opłaty u CME o ile daje takie opcje broker.. np. IB nie daje takiej opcji i nie suportuje w tej sprawie.
Ale to akurat chyba mniejsze sprawy.. chyba, że zakładamy że jakiś brok robi wałek..
Dzięki,dla każdego chyba logiczne jest że chodzi o to że jak zawierasz realne transakcje spot czy na CME następnie

izba rozrachunkowa to rozliczy to oczywiste jest że broker po 2-3 latach nie powie że widziałeś coś innego niż broker kazał Tobie widzieć na wykresie... :P // wiesz dobrze że zgodnie z regulaminem i prawem broker MM może Ciebie po paru latach okraść ..jeżeli korzystałeś z niezależnych informacji//
W przypadku rozliczania transakcji przez izbę obrachunkową i zawarcia transakcji SPOT na ECN // prawdziwym...// lub na walutowym rynku regulowanym takiego niebezpieczeństwa nie ma.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

zz pisze: Dzięki,dla każdego chyba logiczne jest że chodzi o to że jak zawierasz realne transakcje spot czy na CME następnie

izba rozrachunkowa to rozliczy to oczywiste jest że broker po 2-3 latach nie powie że widziałeś coś innego niż broker kazał Tobie widzieć na wykresie... :P // wiesz dobrze że zgodnie z regulaminem i prawem broker MM może Ciebie po paru latach okraść ..jeżeli korzystałeś z niezależnych informacji//
W przypadku rozliczania transakcji przez izbę obrachunkową i zawarcia transakcji SPOT na ECN // prawdziwym...// lub na walutowym rynku regulowanym takiego niebezpieczeństwa nie ma.
Niestety nie jest to prawda-tzn raczej nie stanie się to ,,po latach''.Ale ostatnie 2 lata przeczą temu-malo sie o tym mówi (wyjątkiem był maj 2010) ale wiele amerykańskich giełd anulowało multum transakcji.Czy pieniądze u brokera rozliczanego i zarejestrowanego są bezpieczne?Nie-to pokazuje przykład MFGlobal,gdzie klienci nie wiedzieli co mają na jakim koncie to mają i czy wogule cokolwiek mają...W USA często rozliczenia prowadzą inne firmy niż broker z którym mamy umowe,ja miałem np rachunek w Lighspeed Trading ale rozliczeniami zajmowała się inna firma (Penson) i to od niej wszystko zależy.Jesli padnie... mamy (pomimo multum regulacji) za przeproszeniem przesrane.Teoria jednym a praktyka co pokazują ostatnie 2 lata czym innym-branża finansowa dziś to jeden wielki burdel

zz
Maniak
Maniak

Camaro69 pisze:ja miałem np rachunek w Lighspeed Trading ale rozliczeniami zajmowała się inna firma (Penson) i to od niej wszystko zależy
Gdzie Polak pojedzie tam wiatr w oczy...
Teraz na poważnie,dobrze że ten temat ruszyłeś...,.
Dlatego od początku piszę że powinniśmy wyselekcjonować dobrych i uczciwych brokerów ECN i rynku regulowanego...
Z tego co wiem to nie mieli problemów klienci Bracly bank czy M.L czy Bank of America,to po pierwsze ,po drugie trzeba mieć świadomość żeby mieć papiery które prawnie są naszą własnością.. ,w takim przypadku nawet jak bank zbankrutuje ,czy jak wymieniłeś MFGlobal to jest to bez znaczenia dla nas...
Pytanie jakie to są papiery?
Np. BS,dłużne zmienne,dłużne krótkie,dłużne dlugie,papiery hipoteczne,paiery o np. fizyncżą dostawę ropy,złota, gazu itp. ,.W tym przypadku to jest cała procedura prawna...
Camaro69 pisze:W USA często rozliczenia prowadzą inne firmy niż broker z którym mamy umowe,ja miałem np rachunek w Lighspeed Trading ale rozliczeniami zajmowała się inna firma (Penson) i to od niej wszystko zależy.Jesli padnie... mamy (pomimo multum regulacji) za przeproszeniem przesrane
Nie zrozumieliśmy się,nie chodzi o to kto to rozlicza//jaka firma..//
Chodzi o to że jak składasz zlecenie na giełdę ,jest ono w arkuszu,a rozlicza to nie jakaś inna firma ,tylko w skrócie myślowym coś jak nasza KDPW...
Reasumując wybrać dobrych i uczciwych brokerów,płynne rynki,transakcje w arkuszu zleceń np. CME i rozlicza to coś jak nasza KDPW ,a nie inna firma....
Dobrze aby udało się nam taką listę dobrych brokerów rynku regulowanego zrobić....

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Re: CME E-Quivalents, lepszy forex?

Ciekawa informacja dla naszych inwestorów.
Jeżeli ktoś potrzebuje podglądu pod PRAWDZIWY rynek CME lub NYSE lub inwestuje przez ECN lub STP i chce widzieć rynek lub na jego podstawie podejmuje decyzje inwestycyjne to może się z tym zapoznać
Tutaj daję linka do bezpłatnego pobrania sobie z CME platformy i podglądu pod płynność na CME w USA ,

http://www.infinitybrokerage.com/
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ