Never Lose Again by DRAGON33
Re: Never Lose Again by DRAGON33
Czy macie jakis temat, w ktorym dragon opisuje swoj sposob gry? Opis strategii NLA z pierwszego postu jest juz chyba nieaktualny.
a czemu ma być nieaktualny, rynek dalej chodzi albo dół albo góra.
zainteresuj sie srednimi
te zawsze chocby nie wiem co zawsze beda aktualne
:D:D
PS. Sorry za offtop nie moglem sie powstrzymac ; )
te zawsze chocby nie wiem co zawsze beda aktualne

PS. Sorry za offtop nie moglem sie powstrzymac ; )
Witam, ten system to jak poszukiwanie skarbów. Dostajesz sygnał i coś znajdziesz, czasem choć rzadko zdarzy się syf ale złota jest do oporu!!!
-
- Gaduła
Witam,
Jestem tu raczej nowy. Mam problem z ustawieniem dwóch 50 EMA na jednym wykresie. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Potrafię ustawić tylko jedno (high albo low), a drugiego za nic nie mogę zrobić...
-- Dodano: 07 gru 2012, 15:00 --
Nieważne, już sobie poradziłem:)
Jestem tu raczej nowy. Mam problem z ustawieniem dwóch 50 EMA na jednym wykresie. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Potrafię ustawić tylko jedno (high albo low), a drugiego za nic nie mogę zrobić...
-- Dodano: 07 gru 2012, 15:00 --
Nieważne, już sobie poradziłem:)
"Nie ma rzeczy niemożliwych, istnieją jedynie trudne do zrealizowania"
czy ktos moglby opisac algorytm wyznaczania tych dynamicznych wsparć i oporów?
nie mogę się doszukać na jakiej zasadzie stawiane sa te kropki, nie jest to raczej tylko najwyzsza/najnizsza wartosc z ostatnich n okresow bo czasami wykres sie 'resetuje' (aktualne high/low ustawiane jest jako nowy opr/wsparcie pomimo ze nie zmienil sie dzien).
nie mogę się doszukać na jakiej zasadzie stawiane sa te kropki, nie jest to raczej tylko najwyzsza/najnizsza wartosc z ostatnich n okresow bo czasami wykres sie 'resetuje' (aktualne high/low ustawiane jest jako nowy opr/wsparcie pomimo ze nie zmienil sie dzien).
szwedu3 pisze:Witam, ten system to jak poszukiwanie skarbów. Dostajesz sygnał i coś znajdziesz, czasem choć rzadko zdarzy się syf ale złota jest do oporu!!!
DLA MNIE TEN SYSTEM JEST MAŁO EFEKTYWNY... MAŁO SYGNAŁÓW, MAŁY ZAROBEK, SŁABO POKAZUJE MOMENTY W KTÓRYCH NAPRAWDĘ MOŻNA ZAROBIĆ, DODATKOWO CZĘSTO CENA PORUSZA SIĘ W KABLU I WŁAŚCIWIE PATRZĄC TYLKO NA TEN SYSTEM NIE MOŻNA WYWNIOSKOWAĆ W KTÓRĄ STRONĘ DALEJ PÓJDZIE
NIE MNIEJ JEDNAK PARĘ MĄDRYCH TRANSAKCJI NEVER LOSE AGAIN MI PODRZUCIŁ I DAL ZAROBIĆ

SUMA SUMARÓW COŚ TAM DZIAŁA COŚ TAM HUCZY COŚ TAM GRA

- Rogue Trader
- Bywalec
Zastanawiam się na zmianą konta z MM na ECN. Niestety MT4 nie współpracuje z ECN. Czy wskazniki z tego postu będą działać na innych platformach np. ninjatrader, oneclick trader, ctrader, alior trader itp? Czy jest jakis ewentualny sposob na konwertowanie wskaznikow z jednej platformy na druga?
"Zasada numer 1: Nigdy nie trać pieniędzy. Zasada numer 2: Nigdy nie zapominaj o zasadzie numer 1." WARREN BUFFETT.
jest prostrzy sposób
analizujesz w mt4
zawierasz transakcje: "ninjatrader, oneclick trader, ctrader, alior trader itp"
NLA nie jest to sklpowanie po 0,5 pipsa wiec ewentualna roznica w datafed
nie powinna mieć duzego znaczenia
analizujesz w mt4
zawierasz transakcje: "ninjatrader, oneclick trader, ctrader, alior trader itp"
NLA nie jest to sklpowanie po 0,5 pipsa wiec ewentualna roznica w datafed
nie powinna mieć duzego znaczenia
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
mam pytanie czy ktoś stosuje ten system na realu, czytam ten temat od początku i po nickach widać że wiele osób już się nie wypowiada czy to znaczy że wszystko zostało już napisane czy może na dłuższą metę jest niedochodowy. Jak przeglądam te fotki to widać że wejścia są spóźnione .dwie linie kroczące muszą być ustawione w jedną lub drugą stronę nigdy poziomo PA jak dobrze zrozumiałem to ustawienie kropek rosnąco lub malejąco i ważne jest też kolor zielony lub czerwony d1, h1 natomiast nie rozumiem oco chodzi z tymi pokolorowanymi kwadratami na różowo i zielono w wykresie
-- Dodano: 05 maja 2013, 13:00 --
będę testować tą strategię od poniedziałku na nowym rachunku bo mam już jedną i jak na razie dobrze się sprawdza chodź mam też stratne pozycję jak potrenuję ją trochę to opisze na forum, pobieżnie podam jakich wskaźników używam :
DT_ZZ_new
3_bar_swing_3_v2
FXST3CCIsniper
rsi
stochastic
macd
na tą chwile przez tydzień zebrałem 401 pipsów na +uwzględniając stratne pozycje , ogólnie chodzi o to że wykresy tych wskaźników muszą być ustawione na dole lub u góry i wtedy wchodzimy eur/usd gram na m30 i h1 ;gold na tym samym przedziale czasowym prosto ale wszystko musi się zgrać tak więc trochę czasu musi upłynąć aż wszystko będzie na dolę i aby wejść nie za wcześnie to macd musi przejść przez 0 linią MA .Pomyślałem że będę opisywał wejścia i wyjścia i zamieszczę je w późniejszym terminie
-- Dodano: 05 maja 2013, 13:00 --
będę testować tą strategię od poniedziałku na nowym rachunku bo mam już jedną i jak na razie dobrze się sprawdza chodź mam też stratne pozycję jak potrenuję ją trochę to opisze na forum, pobieżnie podam jakich wskaźników używam :
DT_ZZ_new
3_bar_swing_3_v2
FXST3CCIsniper
rsi
stochastic
macd
na tą chwile przez tydzień zebrałem 401 pipsów na +uwzględniając stratne pozycje , ogólnie chodzi o to że wykresy tych wskaźników muszą być ustawione na dole lub u góry i wtedy wchodzimy eur/usd gram na m30 i h1 ;gold na tym samym przedziale czasowym prosto ale wszystko musi się zgrać tak więc trochę czasu musi upłynąć aż wszystko będzie na dolę i aby wejść nie za wcześnie to macd musi przejść przez 0 linią MA .Pomyślałem że będę opisywał wejścia i wyjścia i zamieszczę je w późniejszym terminie