S/R z dużych na małe

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
vipovsky
Gaduła
Gaduła

S/R z dużych na małe

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

sr 1d.png
Witam,

Od paru lat zajmuje się forex. przeanalizowałem setki h z wieloma strategiami. niektóre były dobre inne to w perspektywie czasu niewypał.
Ostatnio postanowiłem skupić się na samym wykresie i okolicach S/R z wykresu jednodniowego.
Po wykryciu odpowiednich przechodzę na wykres godzinny, gdzie wyszukuje S/R.
Ważne aby określić, czy szukamy pozycji długich czy krótkich.
Zaznaczyłem na zdjęciu 1d momenty wyjścia z prostokątów, które określających S/R (jest to strefa w której nie gram, a czekam na wybicie)

Następnie po wykryciu odpowiednich S/R na 1h wchodzę na wykres 5m, na którym wyszukuje odpowiednich dla mnie S/R.
Staram się ustawiać SL na poziomie do 10 pipsów.
TP w zależności od sytuacji będą ustawiane na 205 oraz 261 fibo.
TP x3 co daje SL 3x 10 = 30 pipsów (3%)

Istotą systemu jest wygenerowanie zysku na poziomie 10%-30% co daje RR 1-3, 1-10

nie wspomniałem jeszcze o TP 3 które jest ustawiane na 20 pipsach.
W tym też momencie SL przesuwamy na BE.

przykładowe zagranie wybrałem losowo.
tp1 = 261 ze względu na dane które trafiają w BE jeśli dana syytuacja nie miała by miejsca co często się zdarza zysk był by większy o 7,5%

Mam nadzieje często robić wpisy z poczynań danej strategi, gdyż będę operował na różnych parach.

jeśli ktoś chciał by się podzielić swoimi spostrzeżeniami zapraszam do burzy mózgów.
co dwie głowy to nie jedna. :564:
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Re: S/R z dużych na małe

jeszcze d1 się nie dodał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

[quote="vipovsky"]
sr 1d.png
Witam,

Od paru lat zajmuje się forex. przeanalizowałem setki h z wieloma strategiami. niektóre były dobre inne to w perspektywie czasu niewypał.

od 3 lat jestem na FX na Live i nie zmieniłem strategii ani na chwilę-strategia jest mniej ważna,dyscyplina jest kluczem do sukcesu,mozesz nie mieć strategii ,ale jak masz dyscyplinę,której się trzymasz już wygrałeś.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

widocznie urodziłeś się z zyskowną strategią w ręku. Osobiście uważam, że trzeba być elastycznym. strategia której kiedyś używałem pewnie by mnie już wyzerowała.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

vipovsky pisze:widocznie urodziłeś się z zyskowną strategią w ręku. Osobiście uważam, że trzeba być elastycznym. strategia której kiedyś używałem pewnie by mnie już wyzerowała.
kontrolę sprawujesz Ty na wszyskim oprócz oczywiście niespodziewanych światowych ,,zonków" ale ok.. morze sie mylę

Awatar użytkownika
pittn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittn »

Panocku Mr.T nie zniechęcaj ;-) . Jestem ciekawy tego journala , autor się zawstydzi i dziennik bedzie miał całą jedną strone hehe ;-) ;p ...

Jestem tego samego zdania co autor : vipovsky . Zeby trzymać dyscypline trzeba najpierw miec system z jakim kolwiek procentem powodzenia :-) .
Obrazek

Awatar użytkownika
pittn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittn »

pittn pisze:Panocku Mr.T nie zniechęcaj ;-) . Jestem ciekawy tego journala , autor się zawstydzi i dziennik bedzie miał całą jedną strone hehe ;-) ;p ...

Jestem tego samego zdania co autor : vipovsky . Zeby trzymać dyscypline trzeba najpierw miec system z jakim kolwiek procentem powodzenia :-) .

Tak jak mówiłem temat umarł
Obrazek

ODPOWIEDZ